Gigabyte MA790X-DS4....Prehrievanie
Gigabyte MA790X-DS4....Prehrievanie
Dobrý večer,
Včera som si zlozil nový PC. Cela inštalácia prebehla poriadku bez akýchkoľvek problémov. Ale po kontrole teplôt sa vyskytol problém s Chipsetom jeho teplota bez záťaže je 84°C a na chladiči neudržím ani ruku. Tak sa chcem spýtať v čom je problém prečo je ta teplota taká vysoká ?? Čo mam stým spraviť ??
Včera som si zlozil nový PC. Cela inštalácia prebehla poriadku bez akýchkoľvek problémov. Ale po kontrole teplôt sa vyskytol problém s Chipsetom jeho teplota bez záťaže je 84°C a na chladiči neudržím ani ruku. Tak sa chcem spýtať v čom je problém prečo je ta teplota taká vysoká ?? Čo mam stým spraviť ??
Zostava:
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: Gigabyte MA790X-DS4....Prehrievanie
aké máš chladenie v skrinke? Ak máš vpredu a vzadu fan no tak dokúp nejaký a nasmeruj ho na ten chipset...
Vpredu mam 120fan vzadu nemám zatiaľ nič a na chipset mam nasmerovanú priamo 90fan a teplota je 82-81°C
Zostava:
-
- Pokročilý používateľ
hmm, tak to je divné, možno sa tam teplý vzduch hromadí a nemá sa ako dostať preč... A celkovo ten chladič nemá dobré rozmery/tvar...
1. podstatnejšie je vzduch vyťahovať ako vháňať do skrinky
2. teplotu si meral pomocou nejakého softvéru alebo bezdotykovým teplomerom? Softvér totiž číta informácie z čidiel, ktoré majú vo zvyku byť nepresné, a to že na chladiči neudržíš ruku neznamená že má 80°C, ani na 60°C neudržíš ruku...pokiaľ je to však stabilné, nerieš to
2. teplotu si meral pomocou nejakého softvéru alebo bezdotykovým teplomerom? Softvér totiž číta informácie z čidiel, ktoré majú vo zvyku byť nepresné, a to že na chladiči neudržíš ruku neznamená že má 80°C, ani na 60°C neudržíš ruku...pokiaľ je to však stabilné, nerieš to
Ten chladič sa aj mne zdá mali a je možné že ho aj grafická karta zohrieva. Ale čo mam stým spraviť dať to reklamovať to mi pravdepodobne neuznajú. Alebo kúpiť lepší pasív a dúfať že teploty klesnú. A možno od veci otázka BIOS to robiť nemôže ??
Zostava:
-
- Pokročilý používateľ
bios za to asi nemôže (teda ak by pridal veľa V tomu severnému mostíku tak aj hej, ale to sa samovoľne nestane )
skús pridať fan dozadu nech sa to teplo má ako dostať preč...
skús pridať fan dozadu nech sa to teplo má ako dostať preč...
Teplotu meriam SpeedFan. Systém je stabilní.... takže vravíš že je to poriadku ?Gudas napísal:...
Zostava:
Tak som fan pridal dozadu na odfukovanie von teplota sa dvihla na 84°C vyššie už nejde. Začínam si myslieť že to vážne bude len zle cidlo.PatrikL napísal:skús pridať fan dozadu nech sa to teplo má ako dostať preč...
Zostava:
Ja osobne nejak neriešim vysoké teploty čipsetu ktoré detegujú softvéri z čidiel, pokiaľ je všetko stabilné, nie je problém. Veď výrobca má omnoho skúsenejších návrhárov a inžinierov ako sme tu my všetci dohromady, takže osadený chladič môže vyzerať akokoľvek biedne, svoju prácu (udržať stabilitu) musí vykonávať. Ak by to tak nebolo, výrobok by sa na trh nemohol dostať.