4850 taktovanie
4850 taktovanie
cawte menil som bios na ati HD 4850
a ked sa restartnul PC tak uz ma nechce pustit do windowsu(teraz pisem z druheho PC)..... naskoci iba cierna obrazovka a nic viac...... neviete cim to moze byt ??
a ked sa restartnul PC tak uz ma nechce pustit do windowsu(teraz pisem z druheho PC)..... naskoci iba cierna obrazovka a nic viac...... neviete cim to moze byt ??
Re: 4850 taktovanie
Viem! Pokazeným flash-om BIOS-u
Skús flashnúť naspäť pôvodný, ak máš nejakú PCI grafiku, alebo dosku s dvoma PCIe x16 slotmi a druhú PCIe grafiku, tak normálnym spôsobom, ak nie tak skús "naslepo" - teda iba zadávaj to čo by si mal aj pri vypnutej obrazovke.
Skús flashnúť naspäť pôvodný, ak máš nejakú PCI grafiku, alebo dosku s dvoma PCIe x16 slotmi a druhú PCIe grafiku, tak normálnym spôsobom, ak nie tak skús "naslepo" - teda iba zadávaj to čo by si mal aj pri vypnutej obrazovke.
Ako to mysliiis spraviiit s tov grafikou ??????Nepomohlo by preinstalovat windous???
ne, nepomohlo.. bios je "este pred" windowsom cize mu nepodlieha.. ak to nevies tak smola "odfajcil" si si kartu
no ja to ako viem dat naspet ale ked tam nic nevidim a dve graficke na zakladnu sa mi neda dat neny iny sposob alebo ja neviem..
Jediný spôsob je buď zohnať grafiku do PCI slotu, nabehnúť na nej a pomocou nej BIOS flashnúť späť pôvodný. Alebo to urobiť naslepo ako som spomínal vyššie - teda nachystať si disketu s programom a bios-om, nabootovať, zadať príkaz, atď., to ale všetko iba po pamäti, bez monitora.
Ak si na to netrúfaš, bež do obchodu to reklamovať, možno ti to zožerú...hlavné je hrať blbého, aneb: ,, No šak večer vypnem komp, ráno zapnem a ništ!"
Ak si na to netrúfaš, bež do obchodu to reklamovať, možno ti to zožerú...hlavné je hrať blbého, aneb: ,, No šak večer vypnem komp, ráno zapnem a ništ!"
huraaa ide toooo
kua cely den som sa s tym j.bal
a stacilo len odinstalovat driver v nuzovom rezime
kua cely den som sa s tym j.bal
a stacilo len odinstalovat driver v nuzovom rezime
...nuž, čo dodať ...keď človek nepopíše dobre svoj problém, musí sa s tým j.bať celý deň sám...
tak toto problem s biosom rozhodne nebol
inak ze si to zvladol..
inak ze si to zvladol..
tak potom ty si asi nemenil bios ale ovladace
nie... bolo to biosom... taktoval som podla tohto navodu http://www.extrahardware.cz/uprava-bios ... ment-15195" onclick="window.open(this.href);return false;amd64 napísal:tak potom ty si asi nemenil bios ale ovladace
ja som cital ze ked odinstalujes drivery tak graficka karta nezoberie take velke takty ake som pretaktoval...a graficku som musil pretaktovat spet a potom nainstalovat zase driver..... takze tak
Caute
Chcel by som sa opýtať prečo,ked taktujem v ccc alebo ati tray tools,jadro z 675 na 690 pamate netaktujem,mi pri 3dmark vantage ostane cierna obrazovka-monitor sa vypne-pocitac slape dalej.Prečo to nejde?kde je chyba?
Pritom 3dmark 06 mi zbehne no na druhy raz už mám ten isty problem aj tu
Problem mam aj s regulaciou fanu,ktory by mal na catalyste 8.10 fungovať,žial hlučnošť ani RPM v GPU-Z sa nemeni,aj ked v Catalyste
po manualnom nastavenii fanu ukazuje zmenu na cca 20%,som s toho lama
Taktovanie v RivaTuner?ako mam taktovat ked mi neponuka moznosti,ziadna zaloska,pri nvidii fungovalo aj s beta ovladacmi
Za odpoved vopred dik..
Chcel by som sa opýtať prečo,ked taktujem v ccc alebo ati tray tools,jadro z 675 na 690 pamate netaktujem,mi pri 3dmark vantage ostane cierna obrazovka-monitor sa vypne-pocitac slape dalej.Prečo to nejde?kde je chyba?
Pritom 3dmark 06 mi zbehne no na druhy raz už mám ten isty problem aj tu
Problem mam aj s regulaciou fanu,ktory by mal na catalyste 8.10 fungovať,žial hlučnošť ani RPM v GPU-Z sa nemeni,aj ked v Catalyste
po manualnom nastavenii fanu ukazuje zmenu na cca 20%,som s toho lama
Taktovanie v RivaTuner?ako mam taktovat ked mi neponuka moznosti,ziadna zaloska,pri nvidii fungovalo aj s beta ovladacmi
Za odpoved vopred dik..
Spoiler: ukázať
Mne napriklad pri taktovani cez catalyst niektore hry a 3d testy hadzu bsod, ale ked taktujem cez RivaTuner 2.20 tak je vsetko v poho skus stahnut ten najnovsi rivatuner ktory podporuje uz aj 8.11 ovladace...
Bsod to poznam mal som aj ja zo 2x
Novy Rivatuner??? ok vyskusam,dam vediet..Mohla by tam ist aspon ta regulacia fanu
Novy Rivatuner??? ok vyskusam,dam vediet..Mohla by tam ist aspon ta regulacia fanu
Rivatuner 2.20 som stiahol nainstaloval,a furt to isté
Nedajú sa regulovať otáčky fanu(teda daju ale nefuguje to-žiadna zmena),a neviem ani najst položku pre 3D takty,atinu mam prvu,neviem sa stoho vysomarit,ak by mi niekto vedel poradit(navod pre ati OC)budem rad,lebo neviem nič takeho najsť..
Nedajú sa regulovať otáčky fanu(teda daju ale nefuguje to-žiadna zmena),a neviem ani najst položku pre 3D takty,atinu mam prvu,neviem sa stoho vysomarit,ak by mi niekto vedel poradit(navod pre ati OC)budem rad,lebo neviem nič takeho najsť..