BSA: Pripravte sa na zásah. Čoskoro vo Vašej štvrti.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: BSA: Pripravte sa na zásah. Čoskoro vo Vašej štvrti.
Metiu, nikto tu neospravedlnuje nelegalne pouzivanie OS. Priznam sa, aj ja som ho pouzival na strednej - no ak si niekto kupi PC za 30 tisic tak pouzitie nelegalnej kopie Windows neuznavam.
Jedine pouzitie nelegalneho OS u toho, kto na to ma vidim v testovacej prevadzke. Napriklad ja som si pred zakupenim Visty x64 stiahol image z netu a vyskusal ho, ci mi vsetko funguje. No o tyzden som mal na PC originalnu a zaktivovanu instalaciu.
Ak ale niekto pouziva nejaky OS dlhodobo, tak ho tie 2-3 tisicky za OEM kopiu nezabiju. Kolko miniete mesacne na cigarety, na alkohol, za internet ? Ako casto menite OS ? XP vam vydrzali 5-6 rokov (2001-2007), Vista vam vydrzi minimalne 3 roky ak ste si ju kupili pri release a okamzite chcete upgradovat na Windows 7 (2007-2009/2010)... To je naozaj 3000 Sk/36 = 84 Sk mesacne vysoky za legalnu OEM kopiu OS ? Ja si to nemyslim.
Este raz - neschvalujem existenciu a aktivity BSA, no ani piratenie.
PS: od cca 2003 do tohto roku som pouzival Gentoo Linux - a Vista je plnohodnotna alternativa. Kto tvrdi nieco ine nevie o com hovori. Iste, chyba mi par aplikacii (najma Kontact a z neho hlavne KMail), no OS je to stabilny, rychly, pouzitelny.
Jedine pouzitie nelegalneho OS u toho, kto na to ma vidim v testovacej prevadzke. Napriklad ja som si pred zakupenim Visty x64 stiahol image z netu a vyskusal ho, ci mi vsetko funguje. No o tyzden som mal na PC originalnu a zaktivovanu instalaciu.
Ak ale niekto pouziva nejaky OS dlhodobo, tak ho tie 2-3 tisicky za OEM kopiu nezabiju. Kolko miniete mesacne na cigarety, na alkohol, za internet ? Ako casto menite OS ? XP vam vydrzali 5-6 rokov (2001-2007), Vista vam vydrzi minimalne 3 roky ak ste si ju kupili pri release a okamzite chcete upgradovat na Windows 7 (2007-2009/2010)... To je naozaj 3000 Sk/36 = 84 Sk mesacne vysoky za legalnu OEM kopiu OS ? Ja si to nemyslim.
Este raz - neschvalujem existenciu a aktivity BSA, no ani piratenie.
PS: od cca 2003 do tohto roku som pouzival Gentoo Linux - a Vista je plnohodnotna alternativa. Kto tvrdi nieco ine nevie o com hovori. Iste, chyba mi par aplikacii (najma Kontact a z neho hlavne KMail), no OS je to stabilny, rychly, pouzitelny.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
No cele je to chore.... treba udat tych chudakov co si ledva poskladali na pocitac. (HW).. a treba im dat pokuty a obmedzenie len preto ze nemaju zakupeny Microsoft. Suhlasim s tym ze by mohol byt windows lacnejsi. Potesilo by to kazdeho... a aj by sa viac kupoval, cim by sa mozno aj zisky zvecsili. No to je uz na posudenie Microsoftu... ale ak by to zlacnili... napr. aj o polovicu... aj tak ty chudackovia chudobny neskrachuju.... etc.
Ja si myslim ze kazda praca by sa mala zaplatit (aj ked Microsoft je najkrajsejsia, najbohatsia, najviacpodslnkom) a nazory typu ze software je nehmotny... teda na co platit -- je BLBOSŤ. Lenze to uzko suvisi aj s kvalitou (nie pohodlnym grafickym prostredim) a cenou. Cize mne osobne sa zda cena za Vistu... moc moc predrazena. Tak isto je to aj s hrami, no povedzte sami vypecu si tam za crysis cez xxxx korun a ja sa na to len pozrem a zasmejem sa!.... Drahe je to nie len pre Slovakov, ale aj pre obyvatelov rozvinutejsich krajin (aj ked tam je to predsa len lacnejsie).
Musim sa priznat ze s origianlitou mojho OS to nie je az take ciste.... ale mam Origianl CD a KEY...... ktory je uz KO!... ale v podstate to mam kupene... takze.
Ja si myslim ze kazda praca by sa mala zaplatit (aj ked Microsoft je najkrajsejsia, najbohatsia, najviacpodslnkom) a nazory typu ze software je nehmotny... teda na co platit -- je BLBOSŤ. Lenze to uzko suvisi aj s kvalitou (nie pohodlnym grafickym prostredim) a cenou. Cize mne osobne sa zda cena za Vistu... moc moc predrazena. Tak isto je to aj s hrami, no povedzte sami vypecu si tam za crysis cez xxxx korun a ja sa na to len pozrem a zasmejem sa!.... Drahe je to nie len pre Slovakov, ale aj pre obyvatelov rozvinutejsich krajin (aj ked tam je to predsa len lacnejsie).
Musim sa priznat ze s origianlitou mojho OS to nie je az take ciste.... ale mam Origianl CD a KEY...... ktory je uz KO!... ale v podstate to mam kupene... takze.
Mna microsoftaci tak nasrali ked som mal nanutene kupit si vistu spolu s notasom a za ten tyzden co som ju tam trpel, som zacinal rozmyslat o nepeknych veciach..... Jedno stastie, ze vdaka skole mam zdarma original Win XP so vsetkym ako ma byt. Ale byt odkazany na nakup OS tak to mozem j...t. S usmevom na tvari a dobrym pocitom, by som si tam supol kradnuty soft.
A na margo toho pokusu tej BSA. Pride mi to cele ako porekadlo: "Zlodej kričí, chyťte zlodeja!" Monopolny microsoft nas moze okradat monopolnymi cenami a my jeho nie?
A na margo toho pokusu tej BSA. Pride mi to cele ako porekadlo: "Zlodej kričí, chyťte zlodeja!" Monopolny microsoft nas moze okradat monopolnymi cenami a my jeho nie?
ad 1 : Veri TOMU , teda tej "reklamnej kampani". Ale ty si mal legalny OS uz daleko predtym , cize sa ta to predpokladam ani netyka.Snake napísal:...
ad 2 : Nie , nikde som nenapisal nic o ikonkach. Biznis je biznis , ale zase vsetko s mierou. Je pravda ,ze peniaze menia ludi , ale len v pripade ,ze to ti ludia sami chcu.
Ja osobne nemam chut zrazu zbohatnut , zivot by bol fadny a nezaujimavy. Chces jachtu ? Kupis. Chces "ozajstnu" lasku ? Pride sama. Chces si nechat postavit auto ? Postavia ti ho.
Debil je debil , ale ked debila naucis mnaukat , tak bude mnaukat a brechat ho zrejme uz nenaucis , lebo bude zvyknuty mnaukat , ze ano ?
A tomu ,ze debil je schopny odstavit akykolvek OS neverim. Vsade staci CITAT a pouzivat take tie prirodzene schopnosti typu schopnost vnimat zrakom a podobne.
A ked hovorime o cene vs. kvalita prevedenia.
Linux ponuka neskutocne mnozstvo alternativ , pomocou ktorych sa da system naozaj pretvorit k obrazu svojmu pre maximalne urychlenie/ulahcenie prace. A kolko za to platim(e) ? Nic ? Naozaj ?
Tiez je pravda , ze microsoft je firma , nie neziskova organizacia s partiou nadsencov.
Ale z coho potom vznikaju neustale rastuce zisky ? Este stale si myslime ,ze je potreba kupit si ten OS , aby bol stale a stale lepsi , ked zisky stupaju aj bez nas ?
O HW narokoch radsej pisat nezacinam. Nech mi niekto ukaze neuveritelne prevratne inovacie uvedene do visty , mozno zmenim svoj nazor.
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
- Screaming_Eagle
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 07. Okt, 2007, 08:00
S originalitou tvojho OS je to ciste. Totiz z originalnej kopii si mozes spravit este jednu kopiu prave na archivne ucely, alebo ako u teba pre pripad znicenia originalnej kopie. Vid autorsky zakon par. 26. Cize pod toto sa "schovas", pokial si ovsem nemal XP Home a zaloznu kopiu Vistu UltimateVacropoli napísal:Musim sa priznat ze s origianlitou mojho OS to nie je az take ciste.... ale mam Origianl CD a KEY...... ktory je uz KO!... ale v podstate to mam kupene... takze.
Chcel by som vidiet kto sa stotozni s nazorom, ze softver je nehmotny a teda nie je za co platit. Tak potom preco napr. mechanikovi co mi opravi auto nezaplatim len material ?
Na druhu stranu podla tohto vykazu cisty zisk Microsoftu za rok bol 14 mld. dolarov. Cize si myslim,ze priestor na znizenie ceny by tu bol. Jednoducha modelova situacia. V pripade znizenia ceny produktov povedzme o 50% by to bolo rentabilne pri naraste poctu predanych kusov viac ako dvojnasobne. Mozno by to nemuselo byt ani dvojnasobne, zalezalo by na tom, ake vydavky by odpadli (vyvoj protip. ochrany, pravnici). Otazka je ci by to tak slo aj v reale. Dalej znizovanie zisku by mozno nam nevadilo, pokial by sme nemali nakupene akcie MS. Mozno potom by tu boli diskusie ako su produkty MS nedocenene a vpodstate za babku a ako si to ludia nevazia a piratia.
Where there is a will, there is a way
- Kasp33r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Cele BSA nema zmysel , ako ste už písali , kto ma donúti nejakej kontorle BSA prezerať moj sw ci je legalny alebo nie ? Silno pochybujem , že práve na jednotlivcov by vydávali súdni príkaz na domovú prehliadku kôli podozreniu z pirátstva , to už by musel byť naozaj niekto , kto z toho žije myslím z pirátstva , taký ľudia už ani neexistujú , ak vôbec existovali . V najhoršom prípade vyhodím hdd von oknom mám ho v tomto - http://img98.imageshack.us/img98/6052/dsc00967dj3.jpg Aj tak by som ich do bytu nepustil a keby mali ten súdny príkaz , hdd by som obetoval , mám tam taký archív inštalačiek , dlho by to rátali . K tomu že oplatí sa kúpiť legálny sw a OS , sú asi tak 3 skupiny použivatelov , tí ktorý sw stahujú , tí ktorý sw nelegálne majú v pc a nevedia o tom (pr. kamarát mi priniesol hru a nainštaloval mi ju) a tí ktorý si sw kúpia . Je zbytočnosť rozoberať veci typu že velké spoločnosti typu Microsoft sa nahrabali a mohli by znížiť ceny , prečo by to robili , ked maju aj tak dost velke zisky a dostatocne mnozstvo zakaznikov / kupujucich , inac ked uz spominate zahranicie a ceny , priemerne majú v zahraničí ovela vyššie platy a stale sa najdu taký čo pirátia , hry a sw sú tam cenovo dostupnejšie .... Dalej nedávno , nwm kedy to presne bolo , vyšla newska že Microsoft v Číne zlacňuje Office na 600 Sk takže asi tak no a k tomu linuxu a viste atd , ludia nadávajú na windows , pritom ho bud stale pouzivaju alebo ho pouzivali popripade sa k nemu vratia , vela ludi nadava na vistu hento tamto aj známy , k notebooku som dostal vistu tak kto ti bráni si dať windows xp ? K linuxu všeobecne je známe , že ludia sa boja linuxu koli tomu že nieje až tak propagovaný ako windows , tato tema je na dlho , stačí že o linuxe počujú niečo zlé a už ho ignorujú , linux je skor tolerovaný u ludí ktorí sa s IT zaoberajú , nehovorím že neexistujú jednoduché distribúcie linuxu a ludia sa toho boja no ... Ešte k tomu legalnemu winu , aj ja mam nelegalny , ked si proste nemozem dovolit legalny tak ho nemam a je zbytocne ratat kolko dam v prepocte mesacne korun ked ho budem pouzivat x rokou , lebo windows platim jednorazovo a vždy tolko korun pri sebe nemam a sú aj iné veci čo sa dajú za to kúpiť Samozrejme nepodporujem pirátstvo vo firmách atd , tam nemá čo robiť nelegálny sw ...
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
Ale su. Este stale mozes vidiet inzeraty typu "Napalim Windows za 100 Sk".DownloaderSK napísal:kto z toho žije myslím z pirátstva , taký ľudia už ani neexistujú , ak vôbec existovali .
- Kasp33r
- Používateľ
to sú skôr chudáci , určite z toho nevyžijú ...
-
- Moderátor
Ale to su "domacnosti", ktorych BSA moze "riesit".
Len tak pomimo. Ako by sa mohli dostať vôbec k niekomu do bytu?
Veľmi silno pochybujem, že by akúkoľvek sudca vydal povolenie na domovú prehliadku len na základe nejakého jedna pi.. pani povedala...
Veľmi silno pochybujem, že by akúkoľvek sudca vydal povolenie na domovú prehliadku len na základe nejakého jedna pi.. pani povedala...
- Kasp33r
- Používateľ
cital si co sme všetci pisali , nieje to realne ... koli takym blbostiam by nemali urcite povolenie , takých pripadov by bolo strasne vela
... neveim preco vobec spominali aj domacosti ...
Predstav si, že okrem toho tvojho postu som čítal všetko. Keď začneš členiť text, možno si prečítam niečo dlhšie aj od teba. A nikde som moju otázku nevidel, len podobným smerom orientované...DownloaderSK napísal:cital si co sme všetci pisali , nieje to realne ... koli takym blbostiam by nemali urcite povolenie , takých pripadov by bolo strasne vela
Každopádne teda keď už píšem znovu, vysvetlí mi niekto argumentácie - je to drahé, tak si to nekúpim ale ukradnem? Sorry ale WTF?
Nemáš na auto? "Jazdi" peši, nemáš na Windows (btw to naozaj pri PC za X tisíc sa nedá došetriť tých 2000? ), používaj linux/unix/freedos/whatever alebo si nekupuj počítač...
- Kasp33r
- Používateľ
áno po správnosti , by to malo byť tak , že ked nemám dostatok financií na auto , pc , os tak by som o tom ani nemal rozmýšlať , lenže porovnaj si postihy ked ukradnes auto , pc alebo pouzivat nelegalnu kopiu windows , v dnesnej dobe nemá bežný použivatel nelegálneho sw žiadne postihy a má k nemu bezproblémový prístup , takže je to zbytočné písať , že ak človek nemá na os nech má linux unix atd ...
Zbytočné? A to už prečo? Zato, že fyzicky niečo neexistuje, tak je to zadarmo? Keby mali taký prístup všetci, tak miesto výplaty žeriem suché z nosu...DownloaderSK napísal:...
Nevidím v tom problém, holt keď na to nemám, tak to nemám...
A tým skôr by som to očakával na "IT" fóre. Hlavne, že každý druhý tu x krát ročne kupuje nový HW, ale windows alebo hry samozrejme ukradnuté. Ako keby bol taký problém, prežiť pár mesiacov na starom HW, kúpiť miesto toho soft a potom riešiť ďalej hw... (ofc netvrdím, že každý kto tu stále mení stroj má kradnutý sw...)
Mám x hudby kúpenej, software zaplatený, benzín tiež "nekupujem" na cudzie značky.
Chcem fotovýbavu za cca milión, ale holt teraz ten milión nemám, tak fotím strojom za 20 000, je na takom zmýšlaní niečo nelogické?
Len preto, že sú ťažko vymáhateľné postihy... Nie som za žiadne tvrdé tresty, práve naopak, malo by to byť presne na úrovni akejkoľvek inej krádeže - pod istú sumu, nestane sa ti defacto nič, akurát si so záznamom jaksi nenájdeš robotu... nad istú sumu, okrem prepadnutia veci nejaké vpp alebo väzenie natvrdo...
- Kasp33r
- Používateľ
áno malo by to byť ako píšeš , ale nemyslím že väčšina na IT fórach majú legálny sw , ako píšem nelegálny sw je všeobecne dostupný a ludia to využívajú , dalsia vec , mozno niekto aj porozmýšla či si další mesiac kúpi nový hdd alebo 2 origninálne hry ? treba rozmýšlať aj takto ...