O kolko by som vedel pretaktovat tuto graficku kartu http://www.alza.sk/SK/graficka-karta-ms ... d73647.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
A keby som dal na ten radiator ventilator dalo by sa lepsie? Dakujem za odpoved.
Pretaktovanie Grafickej karty
Re: Pretaktovanie Grafickej karty
O koľko by si pretaktoval ti tu nik nepovie. Taktuje sa cez soft Riva Tuner. Každá grafika je iná -treba skúšať. Na začiatok by nebolo zlé napísať aké teploty máš na tom pasívnom chladiči. Celkom by ma to zaujímalo. Mám niečo podobné s chladičom Artic Accelero.
Ak máš ten chladič vriaci (cez 80 stupňov) radšej to netaktuj, kým neporiešiš niečo kvalitnejšie.
Ak máš ten chladič vriaci (cez 80 stupňov) radšej to netaktuj, kým neporiešiš niečo kvalitnejšie.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
tak zatial som videl najviac 49 stupnov a to ked hram nejaku hru....A o kolko by sa asi tak priblizne dala?
Ak budes mat stastie tak pri zmene napetia mozno 700 das
// Ked som mal 8600GT tak som ju dal na 645/neviem bez zmeny napetia ale deffault takty mala 600 nie 540 jak ostatne...
// Ked som mal 8600GT tak som ju dal na 645/neviem bez zmeny napetia ale deffault takty mala 600 nie 540 jak ostatne...
Pretaktovanie Grafickej karty
O toľkoto som dal moju 8600GT:
Pôvodné hodnoty:
Core Clock:540 MHz
Shader clock:1188 MHz
Memory clock:350 MHz
Taktnuté hodnoty:
Core clock:715 MHz
Shader clock:1500 Mhz
Memory clock:450 MHz
Bola od výrobcu palit
Pôvodné hodnoty:
Core Clock:540 MHz
Shader clock:1188 MHz
Memory clock:350 MHz
Taktnuté hodnoty:
Core clock:715 MHz
Shader clock:1500 Mhz
Memory clock:450 MHz
Bola od výrobcu palit
njn ja som mal MSI zalezi tiez od znacky/kusu...
A kedy zistim ze us jej viac nemam pridat? Podla teploti?A do akej mozem najviac ist?
Ak chceš taktovať Tvoju pasívnu kartu,musíš dať na ten radiator fan, inak by Ti hrozilo , že teplotná ochrana VGA by Ti vypla PC resp. išlo by do reštartu.
Ak tam budeš mať fan, navoľ si vyššie frekvencie a testuj nap. 3DMarkom, pri prekročení medznej frekvencie GPU nastane zamrznutie PC a ty musíš reštartovať . Ak preženieš frekvenciu pametí tak sa Ti objavia v obraze artefakty, prípadne Ti zmrzne aj PC.
Ak tam budeš mať fan, navoľ si vyššie frekvencie a testuj nap. 3DMarkom, pri prekročení medznej frekvencie GPU nastane zamrznutie PC a ty musíš reštartovať . Ak preženieš frekvenciu pametí tak sa Ti objavia v obraze artefakty, prípadne Ti zmrzne aj PC.
ok.dik..A co je to ten FAN?
ventilátorkubo92 napísal:ok.dik..A co je to ten FAN?