Pripojenie noveho HDD - problem

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Nov, 2008, 17:53

Pripojenie noveho HDD - problem

Príspevok od používateľa hanniSK »

Zdravim vsetkych.
Riesime teraz s kamosom takyto problem. Kamos ma zostavu - staru sunku - procesor AMD Sempron 2500+, dosku MSI K7N2 Delta, nejaky 350W noname shit zdroj, grafiku ATI 9550 a rozhodol da k 2 mechanikam (LG CD a DVD ROM/CD RW) a jednemu 80 GB WD HDD dokupit DVD RW mechaniku Samsung a 320 GB HDD Samsung. Dneska som mu to zapajal. Mechaniku sme objednali IDE, ta slape v pohode. Problem je vsak s HDD. Kedze zdroj nema SATA napajacie konektory, vyriesili sme to redukciou z MOLEXu na SATA. Akonahle vsak zapojim HDD, PC vobec nenastartuje (zostane visiet na uvodnej obrazovke v BIOSe,ak ho pripojim, ked uz je nabehnuty system, bud sa PC restartuje, alebo zmrzne. Ked ho odpojim, PC v pohode nabehne. Skusal som to rozne pozapajat, ine molexy na redukciu, pomenit SATA porty, odpojit mechaniky, stale rovnaky efekt. Neviete poradit, cim to moze byt?
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Pripojenie noveho HDD - problem

Príspevok od používateľa shiro »

daj ten disk do ineho pc. ak tam tiez nepojde je vadny. ak pojde, mas problem niekde v tom pc, do tak starej zostavy by som necpal novy HW...pravdepodobne to bude nieco v nast. biosu ohladne sata alebo detekcii diskov.

a comu sa divis, ze ti pc mrzne alebo restartuje, ked disk zapajas za jazdy? to si kde videl taku blbost robit?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Reinok »

Sa čudujše máš 3mechaniky, 2HDD na 12V vetve ubershit zdroja?

Načo 3mechaniky, jedna by stačila nie? DVDRW v jednom...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Pripájať HDD za behu systému? Budeš vôbec rád ak ti ten disk ešte pofrčí, daj to radšej odborníkom do ruky, lebo s takýmto prístupom sa s PC čoskoro rozlúčiš...

...pane bože, že za chodu... :OO=

.
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

Snake: Ja viem,ze to kravina,to som skusil iba raz....no co uz. :red:

Speezeer: no,kamos sa s tymi mechanikami ani za boha nechce rozlucit...a aj ked som vsetky mechaniky odpojil a zostali tam iba 2 HDD, robilo to iste...

shiro: problem je v tom,ze ked ten HDD zapojim,nedostanem sa ani do BIOSu :(

Edit: este jedna vec...ked je v specifikacii dosky napisane:

Support 2 serial ATA plus 1 ATA133

pojde na tej doske SATA II disk?
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Reinok »

hannik12912812901829018:

Bohatstvo, s mechanikami kebyže mení E8600 za QC6800 nič nepoviem ale mechaniku, jednu úbohú, singleshot, zastaralú mechaniku?

Moja nenačítala jedno DVD a letela z okna...bože moj že citový vzťah, to potom o rok si kúpi BIGTOWE na mechaniky? :cry:
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

Speezeer: ja ho prekecam,to poriesime...len co s tym SATA II na doske s podporou SATA I...da sa to tam nejako najumprovat?U niektorych diskov to ide, v tomto pripade sa jedna o disk HDD 320GB Samsung SpinPoint F1 SATA II. Este ma napadlo,ci to nerobi ta redukcia MOLEX - SATA..
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

redukciou to nebude a disky sa obycajne najumprovat daju, pozri si na tvojom by to malo byt napisane.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

Uz som to nasiel:

http://www.samsung.com/global/system/bu ... jumper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Idem dnes ku kamosovi,skusim tam nechat iba tu novu mechaniku a 2 HDD, najumprujem to na SATA I a vyskusam.Ked nepojde,vyskusam v mojom PC a uvidim,ci je ten disk vobec funkcny.
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

Takze znovu pisem,nakolko aj ked uplynulo kopec casu a potom sa toho ujal dalsi kamos,problem vyrieseny nebol. Disk v mojom a kamosovom PC funguje uplne spolahlivo, dokonca aj cez tu redukciu MOLEX-SATA..uz je aj naformatovany.Ale akonahle ho pripojim na kamosovu dosku, pri poste bios najde CD a DVD mechaniky na IDE chanel 1 a 2 a dalej uz iba napise "Detecting IDE ....." a koniec. ak je tam pripojeny stary disk,nenajde ani ten.uz som vyskusal vsetko mozne,odpojit HW, nastavenia v BIOSe... mam podozrenie na chybnu dosku,asi nieco so SATA radicom na doske...
poradte,co este vymysliet,aby neboli dalsie velke investicie do HW,lebo kamos upgradovat este nechce,toto mu staci.Pomohlo by pripojit disky cez SATA radic do PCI slotu?alebo nejake ine riesenie...?
matopd
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 16. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa matopd »

No problem je isto v tych satach na MB, pokial sa pamatam, sata I som radsej ani nepouzival. Dovody boli jasne... slapalo to ako predpoved pocasia, raz za cas... Riesil by som to bud vymenou dosky, alebo dokupenim sataII radica, co neje tiez bohvieco..

M
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

OK,dik za radu. Vyskusam to s pridavnym SATA radicom, snad to pojde.
matopd
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 16. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa matopd »

Este ma cosi napadlo \kedze mam skusenost s ext. pata radicom (pomale...)\, co tak network alebo firewire???

vsak poskusaj
hanniSK
Nový používateľ
Nový používateľ

Pomohol pridavny SATA radic, HDD uz slape v pohode.. :good:
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

inak k tym SATA diskom. neviem, co vam tak vadi na zapajani za jazdy. nove disky podporuju Plug`n`Play a Hot-Swap ;)
staci, aby bol radic v AHCI rezime.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"