Budiz, ste audiomaniaci, tak si tam davajte pesnicky v 192kbps. No potom si nekupujte MP3 prehravace s kapacitou, ktore uz nemaju pomaly ani USB kluciky, alebo ak si uz taky kupite, tak nechcite tam mat celu svoju 100GB MP3 kolekciu.dexman napísal:čaute chalani, hudbu na prenosnom prehrávači počúvam minimálne, ale sem tam sa stane. problém je v malej kapacite (2 GB), zmestí sa tam len zlomok toho čo mám v PC/CDs. vždy to dopadne tak, že zrovna tie songy, na ktoré mám chuť tam nie sú.
preto sa chcem spýtať, že akým spôsobom to čo najviac napratať, ale nie príliš na úkor kvality.
Enkódovanie do mp3 - kvalita/veľkosť
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Enkódovanie do mp3 - kvalita/veľkosť
Attilka, potom neviem o com hovoris ty. Precitaj si o com je vlakno, tj prvy prispevok. Toto nie je vlakno o tom, ake kbps je najlepsie pre pocuvanie, ale ake je najlepsie kodovanie pre co najviac pesniciek na 2GB MP3 prehravac. Aj ja mam vsetko v 192-320kbs - no ani nepotrebujem mat co najviac pesniciek v 2GB !
Si predstav,ze skoro o tom istom tocime obaja,ak chces kvalitu=nechci to na MP3,alebo ak chces vela muziky=ide to na ukor kvality
ROVNA SA = mas na vyber KVALITA alebo KVANTITA
A uz ked sme pri NERO,ten dokaze aj nehoraznu bitrate az 32kbps ak sa dobre pamatam v tom MP3 Lame Encoder
ROVNA SA = mas na vyber KVALITA alebo KVANTITA
A uz ked sme pri NERO,ten dokaze aj nehoraznu bitrate az 32kbps ak sa dobre pamatam v tom MP3 Lame Encoder
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
ach jaj, stále sa nejak nechápeme. môžme sa baviť o tom aký ma výstup Nokia N95, tak nechápem prečo sa tu stále krútime okolo nejakého prehrávača za tisícku či usb klúčika. rovno poviem, že ten výstup nie je žiadna sláva, ale ako prehrávač hudby ho budem používať pár krát do roka, tak nebudem kvôli tomu kupovať ipod alebo cowon. hromadnou dopravou nechodím a v rušnom prostredí sa takisto nebude počúvať. ani by to nemalo zmysel pri otvorených slúchadlách. ale to som už tiež spomínal...
192 nie je pre audiomaniakov, 192 je rozumné minimum pre počúvaniefaugusztin napísal:Budiz, ste audiomaniaci, tak si tam davajte pesnicky v 192kbps. No potom si nekupujte MP3 prehravace s kapacitou, ktore uz nemaju pomaly ani USB kluciky, alebo ak si uz taky kupite, tak nechcite tam mat celu svoju 100GB MP3 kolekciu.
128 je dobré pre vyzváňanie cez reproduktor(y) mobilu
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
TomKocuR, ani ty si necital o com sa bavime, ze ? Nebavime sa o PC. Nebavime sa o kvalitnom MP3 prehravaci. Nebavime sa o prehravaci s velkou kapacitou, aky mam napr. ja (Zen Vision:M 60GB).
Bavime sa o niecom, co ma slaby vystup (vid prispevok autora hned nad tvojim) a malu kapacitu (2GB). Keby sme sa bavili o prehravaci s kapacitou 8-16GB a viac, tak by som ani ja neradil menej ako 192kbps. Netvrdim, ze pri 128kpbs nie su pocutelne straty. Ja tvrdim, ze pri danym podmienkach a poziadavkach ide o najrozumnejsiu volbu. A za tym si stojim.
Pri priemernej dlzke pesniciek 3 minut (teda nie nejake dlhe techno mixy, ktore maju 7-10 minut) sa ti na klucik zmesti cca :
2GB @ 192kbps - 360
2GB @ 164kbps - 440
2GB @ 128kbps - 560
Je teda na dexmanovi, ci sa mu to zvysenie poctu pesniciek cca o 2 tretiny oplati voci tej strate zvukovej kvality. Ja tvrdim, ze v tomto pripade ano. Radsej mat trochu horsiu nahravku, ako byt nastvany ze ju tu prave nemam.
PS: Mozno, ze som tolerantejsi k horsej zvukovej kvalite, ja som mal prvy CD prehravac ako 17 rocny v '97, dovtedy som mal kazetaky asi ako vacsina skor narodenych .
Bavime sa o niecom, co ma slaby vystup (vid prispevok autora hned nad tvojim) a malu kapacitu (2GB). Keby sme sa bavili o prehravaci s kapacitou 8-16GB a viac, tak by som ani ja neradil menej ako 192kbps. Netvrdim, ze pri 128kpbs nie su pocutelne straty. Ja tvrdim, ze pri danym podmienkach a poziadavkach ide o najrozumnejsiu volbu. A za tym si stojim.
Pri priemernej dlzke pesniciek 3 minut (teda nie nejake dlhe techno mixy, ktore maju 7-10 minut) sa ti na klucik zmesti cca :
2GB @ 192kbps - 360
2GB @ 164kbps - 440
2GB @ 128kbps - 560
Je teda na dexmanovi, ci sa mu to zvysenie poctu pesniciek cca o 2 tretiny oplati voci tej strate zvukovej kvality. Ja tvrdim, ze v tomto pripade ano. Radsej mat trochu horsiu nahravku, ako byt nastvany ze ju tu prave nemam.
PS: Mozno, ze som tolerantejsi k horsej zvukovej kvalite, ja som mal prvy CD prehravac ako 17 rocny v '97, dovtedy som mal kazetaky asi ako vacsina skor narodenych .
Ja čítať viem, naučil som sa to v predškolskom veku. Brat má v mobile 2GB pamäťovku, ktorú navyše používa na fotky (SE K750i), mp3 nekonvertuje, berie ich rovno tak ako sú v PC (192-320kbps) a má tam všetko čo chce. Ak máš teda 2GB len na hudbu tak sa ti tam toho zmestí dosť aj pri 192kbps bitrate a navyše v počúvateľnej kvalite. 128kbps je na počúvanie málo, hoci ide o zariadenie s nekvalitným výstupom. Za kompromis by som ešte bral 160kbit... Ale rozdiel medzi 128 a 192 bude počuť aj na pošahanom mobile.
BTW tiež som vyrastal na kazeťáku, s CD som prišiel do kontaktu prvýkrát približne v tej dobe kedy aj ty.
BTW tiež som vyrastal na kazeťáku, s CD som prišiel do kontaktu prvýkrát približne v tej dobe kedy aj ty.
chlapi už to neriešte. dosť starý thread je to, už dávno som tam napraskal 192 kbps aac.
- lukasko
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
aky je podstatny rozdiel medzi ACC a MP3 ? teda v kvalite a velkosti... alebo pomere tychto dvoch atributov... proste ktore je vyhodnejsie a preco alebo nevhodnejsie a preco?
CPU: AMD Ryzen 1700 // SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
no tak AAC lepsejsejsejsie, pretoze ma vyssiu kvalitu pri rovnakom bitrate ako mp3
For example:
MP3: 128kbps 2:12 = 2.1MB ........kvalita zvuku 3/10
AAC: 128kbps 2:12 = 2.1MB ........kvalita zvuku 5/10
*čím viac tým lepšie
For example:
MP3: 128kbps 2:12 = 2.1MB ........kvalita zvuku 3/10
AAC: 128kbps 2:12 = 2.1MB ........kvalita zvuku 5/10
*čím viac tým lepšie
s AAC dostaneš pri rovnakom bitrate viac detailov... čím menšie bitraty, tým lepšie badateľný rozdiel