Zdravim,
mam taky mensi problem s FANom na grafike http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=81 ma 2-pin napajanie a aj ked je na 6% v ovladacoch tak stale huci...
http://img246.imageshack.us/img246/8481/dsc00255vh7.jpg
Na internete som nasiel redukciu z 2 pin na 3 pin http://www.svc.com/cb-ya-d2p.html ale tu v SVK obchodoch to nemozem najst.
http://img299.imageshack.us/img299/7691/dsc00257ii4.jpg
Dalo by sa dako inak spravit aby som ho mohol manualne ovladat cez FAN controler v 5"25 sachte. Na VGA FAN je červeny a modrý kablik a na FAN control je čierny, červený a žltý
Diky
Redukcia 2pin to 3pin na VGA FAN
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Redukcia 2pin to 3pin na VGA FAN
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Diky moc a myslis ze by to fungovalo? pretoze na tom VGA FANe je červený a modrý kablik. Ked som ich pripojil na červeny a čierny tak to nefungovalo (predlžovací do FAN potenciometra)
Urcite to bude fungovat, ak to bude spravne zapojene.
Ale ak to chces potom regulovat manualne, tak si zmen hodnotu z tych 6% na 100%.
Je dost mozne, ze to napatie nestacilo na rozbehnutie toho vetraku.
Ked budes mat tych 100%, tak to urcite pojde a regulovat budes manualne. Aspon som to z toho tak pochopil, ze to chces regulovat manualne.
Alebo ten 3pin zapoj niekde inde ako do 2pinu, ktory mas na grafiku.
Ale ak to chces potom regulovat manualne, tak si zmen hodnotu z tych 6% na 100%.
Je dost mozne, ze to napatie nestacilo na rozbehnutie toho vetraku.
Ked budes mat tych 100%, tak to urcite pojde a regulovat budes manualne. Aspon som to z toho tak pochopil, ze to chces regulovat manualne.
Alebo ten 3pin zapoj niekde inde ako do 2pinu, ktory mas na grafiku.
-
- Pokročilý používateľ
No nechcem to z ovladacov ovladat alebo aj na 6% huci jak o zivot. Na tom pretlzovacom kable co sa napaja na FAN controler su take iste kable ako na tej redukcii. Ked zapojim ten FAN z VGA na predlzovaci a do FAN control (červený kablik na červený a modrý na čierny) no nefunguje to.
Či sú potrebne mensie piny alebo co... netušim
Či sú potrebne mensie piny alebo co... netušim
a nepotrebujes nahodou presne opacnu redukciu ? pretoze z toho co vidim tak na fane je dvojpin dierkovy a na fan cotrole mas trojpin kolik, a ta redukcia je z 2pin dierkoveho na 3pin kolikovy, ako to zapojis ten trojpin do controlu ? kolik > kolik ? jedine ak to prelepis izolepou
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2180 + CoolerMaster HYPER 212 | MB: Asus P5KPL-E | VGA: Gigabyte HD4850 512MB DDR3 | RAM: 2 x 1024 MB Corsair TwinX XM2S-6400 | HDWD6401AALS 640GB | Sound: Realtec 883 | Case: THERMALTAKE VI1000BWS M9 | PSU: Seasonic SS-500ET-T3 | Mouse: Logitech MX518 | Mousepad: Roccat Sense Glacier Blue, Steelpad QcK | Keyboard Revoltec Lightboard XL2 | Headphones: KOSS SB/45
Mas to takto?
1.z toho 2pinu, ktory je na VGA, mas vyvedeny kabel do toho FAN controlera a potom mas z toho FAN controlera kabel do toho origos vetraku, ktory je na VGA?
2.alebo mas nejaky iny vetrak s 3pin a chces ho dat na 2pin na grafike.
lebo ak 1. a mas v tych ovladacoch nastavene 6% otacky, tak to moze byt pre ten ventilator malo na rozbehnutie, je tam zrejme malo voltov, pridaj tam viac (daj to na viac %)
Napr: ked nam Rusi zastavia plyn uplne, tak ty budes darmo na sporaku pridavat plyn a cudovat sa ze preco to nechce horiet, ked ti nebude mat co horiet.
ak 2. tak potrebujes tu redukciu s tichepc.sk a ak sa nechce rozbehnut tak tiez pridat trochu stavy.
btw: 2pinovy samicu mozes pichnut aj na 3pin samca.
1.z toho 2pinu, ktory je na VGA, mas vyvedeny kabel do toho FAN controlera a potom mas z toho FAN controlera kabel do toho origos vetraku, ktory je na VGA?
2.alebo mas nejaky iny vetrak s 3pin a chces ho dat na 2pin na grafike.
lebo ak 1. a mas v tych ovladacoch nastavene 6% otacky, tak to moze byt pre ten ventilator malo na rozbehnutie, je tam zrejme malo voltov, pridaj tam viac (daj to na viac %)
Napr: ked nam Rusi zastavia plyn uplne, tak ty budes darmo na sporaku pridavat plyn a cudovat sa ze preco to nechce horiet, ked ti nebude mat co horiet.
ak 2. tak potrebujes tu redukciu s tichepc.sk a ak sa nechce rozbehnut tak tiez pridat trochu stavy.
btw: 2pinovy samicu mozes pichnut aj na 3pin samca.
-
- Pokročilý používateľ
Uz som zistil preco to neslo... musel som zapojit červeny kabel na červený a modry na žlty. Pred tym som mal na čiernom a preto to neslo... ale aj na minime je jak vysavac a teploty sa nelysia ked mam tak 12cm FAN a potom je aj tichsie a to o dost.
Tak uz len nove chladenie, ked tomu nepomoze ani redukcia otacok
Tak uz len nove chladenie, ked tomu nepomoze ani redukcia otacok