Uz si pripadam jak blb. Opakujem to donekonecna. Adapter mam. Od 100W po 2000W na neustale pouzitie. Mna zaujima ale ci a ako sa to da prerobit. Nesetrim ani setrit nebudem. Proste mi je to zahada ze sa to neda nejako jednoducho prerobit ked to je podla mna najednoduchsia cast takeho televizora, monitora alebo hocicoho ineho... Inac to trafo dost bzucifaugusztin napísal:panasonic650, fakt to neries, lebo este prides k urazu. Ak sa chces spravat zodpovedne, tak si vyber jednu z moznosti :
1) adapter 220/110V
2) adapter pre dane zariadenie pre EU trh
Je vidiet, ze mnohi sa snazite za kazdu cenu setrit, no setrenie na zdrojoch a adapteroch uz zavana totalnou nezodpovednostou.
Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Prerobit sa da vsetko, ale cena za takuto sluzbu bude vacsia, ako je cena takeho adaptera. Budes musiet upravit obvody na strane sietoveho napatia, ako aj kompletne vinutie. Ty to prerabat urcite nebudes, a pripadny elektrikar si za to necha dobre zaplatit.
PS: Bzuci ti mozno prave kvoli tomu, ze my mame 230V/50Hz, americania 110V/60Hz.
PS: Bzuci ti mozno prave kvoli tomu, ze my mame 230V/50Hz, americania 110V/60Hz.
- panasonic650
- Používateľ
Je tu niekto kto by to so svojimy znalostami zvladol alebo nieco take robil ? Okrem prace ( a to verim ze je draha ) podla mna suciatky na takuto srandu nemozu byt drahsie ako nove trafo. Pocas hladania na nete som nasiel miesta kde sa daju take veci (cievka ci ako sa to) kupit a ludia sa este stale s takymi vecami hraju ako pocas mojej mladosti ked si kamosi stavali vlastny zosilovac. Neplanujem ho kontaktovat aby to urobil len by som sa rad porozpraval s niekym kto ma taku alebo tomu podobnu skusenost. Cize ako som pisal "elektirkar" aj ked ten clovek by sa asi ohradil ze nepouzivam spravny nazov
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=4502.0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
jasne napis co chces lebo to je vazne odveci
evidentne chces adapter pre notas lebo furt rozpravas o nom tak skratka kup adapter novy jak ti radili do notasu a neriesit tu taketo okultne a zvratene riesenia
ps: toman v spinanych zdrojoch nie je trafo? tot novinka
ale na veci to aj tak nic nemeni
evidentne chces adapter pre notas lebo furt rozpravas o nom tak skratka kup adapter novy jak ti radili do notasu a neriesit tu taketo okultne a zvratene riesenia
ps: toman v spinanych zdrojoch nie je trafo? tot novinka
ale na veci to aj tak nic nemeni
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
Presne tak, ako pisu. Toto nieje praca pre laika. Robil som kedysi na SPSE navrh a realizaciu vinutia trafa, je to kopec roboty, nik ti to lacno nespravi.. vykasli sa na to.
- panasonic650
- Používateľ
faugusztin: Vdaka za link. Zaujimava a velmi odborna debata.
yesper: Dik. Pustat sa do toho urcite nebudem. Ale neda mi napisat ze trafa sa daju kupit uz hotove a problem by mal byt len spravne zapojenie (vid aj prispevky v linku od faugusztin)
Memnon: Nie nechcem adapter pre notas. Vysvetlenie toho preco ma to zaujima je velmi jednoduche. Mam zopar zariadeni z US a hladam co by sa s tym dalo urobit a odstranit zo zapojenia trafa co na to pouzivam. Ale kedze mi to nesuri a vlastne ani neviem ci sa mi to chce, tak som myslel ze by to bol dobry napad sem napisat a poinformovat sa o potencionalnych moznostiach. Namiesto toho vidim ze polovica prispevkov riesi to ze ci mam notas alebo mi radi kupit tranformator/menic. To vsak nebolo ucelom.Memnon napísal:jasne napis co chces lebo to je vazne odveci
yesper: Dik. Pustat sa do toho urcite nebudem. Ale neda mi napisat ze trafa sa daju kupit uz hotove a problem by mal byt len spravne zapojenie (vid aj prispevky v linku od faugusztin)
- Memnon
- Pokročilý používateľ
ok tak inak chces jednoznacne riesenie?
chod do GME kup si tam plastovu krabicku do nej narvi trafo takych rozmerov ake vykony budes chciet a nakolko to maju byt adaptery podla vsetkeho tak nebde eextremne velke
potom si kup kabel podla rozvodov ake mas (3 alebo 2 zilovy) a koncovny samca europskeho a samicu americku
trafo nech ma pomer 1:2(alebo 2:1) ak by to bol toroid tak vzajomna indukcnost bude cca 1 a netreba prepocitavat serepeticky
na primar trafa hod europsku zastrcku a na sekundar tvoje MADE by USA zariadenia
malo by to fungovat teda ak sa pritom nezabijes
prikladam aj umelecku fotografiu ale upozornujem ze mi nesiel zapnut photoshop
ps:neviem jak chces bez transformatora/menica zmenit napatie preto to asi vsetci pisu... a spravne zapojit trafo? no tak to mi je hotova veda
chod do GME kup si tam plastovu krabicku do nej narvi trafo takych rozmerov ake vykony budes chciet a nakolko to maju byt adaptery podla vsetkeho tak nebde eextremne velke
potom si kup kabel podla rozvodov ake mas (3 alebo 2 zilovy) a koncovny samca europskeho a samicu americku
trafo nech ma pomer 1:2(alebo 2:1) ak by to bol toroid tak vzajomna indukcnost bude cca 1 a netreba prepocitavat serepeticky
na primar trafa hod europsku zastrcku a na sekundar tvoje MADE by USA zariadenia
malo by to fungovat teda ak sa pritom nezabijes
prikladam aj umelecku fotografiu ale upozornujem ze mi nesiel zapnut photoshop
ps:neviem jak chces bez transformatora/menica zmenit napatie preto to asi vsetci pisu... a spravne zapojit trafo? no tak to mi je hotova veda
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
A rozdiel frekvencie si zanedbal?
tak ja som student ELN ale taka doslova **** ma este nenapadla..
menit vsetky suciatky, robit vypocty, upravovat dosku a nedaj boze aby ti to nenastartovalo podla prestav..
to radsej kupim trafo/adapter
menit vsetky suciatky, robit vypocty, upravovat dosku a nedaj boze aby ti to nenastartovalo podla prestav..
- Memnon
- Pokročilý používateľ
j zanedbal, som neuvazoval co by sa mohlo stat ale predsa diodam je jedno ci 50 alebo 60 a potom to uz kondiky vyhladia
- panasonic650
- Používateľ
Chcem vynechat jedno, to vonkajsie. Cize v sustave bude jedno maniesto dvoch...Memnon napísal:ps:neviem jak chces bez transformatora/menica zmenit napatie preto to asi vsetci pisu... a spravne zapojit trafo? no tak to mi je hotova veda
namiesto
220V zasuvka -> trafo 220/110 -> interne trafo pristroja 110/6V
chcem len toto
220V zasuvka -> interne trafo pristroja 220/6V
Ale uz vsetky odpovede co som potreboval mam takze vdaka za namahu.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
to urobit je "fantas magoria..."panasonic650 napísal: namiesto
220V zasuvka -> trafo 220/110 -> interne trafo pristroja 110/6V
chcem len toto
220V zasuvka -> interne trafo pristroja 220/6V
- ale ak by si chcel dam ti kontakt na jedneho cloveka co sa tomu venuje na profesionalnej urovni, hodina prace unho stoji 1200Sk
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- panasonic650
- Používateľ
Keby si cital pozorne tak prides na to ze "trafo/adapter" mam a tym padom ho nepotrebujem kupovatlacikaboss napísal:tak ja som student ELN ale taka doslova **** ma este nenapadla..
- panasonic650
- Používateľ
To absolutne nie je pravda ako je mozno sa docitat v linku od faugusztin-a. Problem je len cena prace a dostupnost firiem ktore to robia.Toman napísal:to urobit je "fantas magoria..."
T.