Pomoc pri reklamácii

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
juras66
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 14. Júl, 2008, 14:56

Pomoc pri reklamácii

Príspevok od používateľa juras66 »

Dostal som sa do dosť zložitej situácie, preto Vás veľmi prosím o radu. Istá firma kúpila notebook od predajcu výpočtovej techniky a následne ho predala fyzickej osobe. Od tej osoby som ho kúpil ja, a ako doklad o kúpe mám kúpnopredajnú zmluvu. Dalej mám ako doklad faktúru aj s dokladom o zaplatení, medzi firmou a predajcom VT. Notebook sa po čase pokazil a tak som ho išiel dať reklamovať. Po troch reklamáciach mi uznali reklamáciu, a vystavili dobropis na ktorom je uvedená firma ako kupujúci. Budú mi stačiť doklady, ktoré mám nato, aby mi predajca mohol vyplatiť nákupnú cenu notebooku???
Ďakujem za rady.
Používateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 920
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)

Re: Pomoc pri reklamácii

Príspevok od používateľa djkakadu »

Podla mna jo, máš všetko potrebné, a kludne môžeš byť zástupca tej firmy a oni otom nevedia a ani ich to nezajíma. Maš zmlúvu a všetko potrebné, kludne.
djk@k@du ! oNLy All
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 18:38
Bydlisko: NR/BA/NZ/SA/PRAHA

Re: Pomoc pri reklamácii

Príspevok od používateľa zmija »

Nevidim do toho az tak hlboko, ale vlastnikom NB si urcite. Druha vec je, ze ak vystavuju dobropis na spolocnost, tak ho pravdepodobne bude musiet niekto zo spolocnosti podpisat (mal by stacit zamestnanec) + je to vlastne prijem firmy, takze by si ho mala zauctovat...
Co sa tyka "sunalezitosti" s firmou, odomna napr. v Alze chceli splnomocnenie, ze mozem nakupovat, ci skor preberat zaplateny HW na firmu (napokon som od nich z predajne poslal mail z konatelovho uctu, v ktorom ma akoze splnomocnuje k danemu prebratiu). Neviem, ako v inych predajniach, mozno to nechcu..
Moj postup: asi by som hral mrtveho chrobaka, ak by sa vypytovali a ak by nie, tak by som si hlavne postrazil cislo uctu, na ktory budu vyplacat peniaze - ak maju napr. poznacene fakturacne udaje tej spolocnosti, tak to automaticky mozu previest na jej ucet...
Ak to pojde zle, tak mozno bude treba kontaktovat povodneho kupcu = firma a nejak sa dohodnut...

Napis potom, ako sa to vyvija.

Návrat na "Debata o všetkom"