Spolahlivy zdroj informacii ohladom PC

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Spolahlivy zdroj informacii ohladom PC

Príspevok od používateľa icefire »

Zdravim,
uz dlhsiu dobu hladam informacny zdroj, ktory by mi poskytol par relevantnych informacii ohladom vyuzivania PC (statistiky, prieskumy, alebo len info o trendoch v tejto oblasti- proste siroky zaber pristupnych informacii) v obchodnej sfere a podnikoch, zial v slovenskych odbornejsich casakoch a publikaciach (infoware a podobne) a strankach som sa k mnohemu nedopracoval.

Poznate nejake spolahlive stranky s nejakou takouto tematikou ? Jazykovo to moze byt cokolvek anglicke, nemecke, ceske, talianske alebo slovenske :D .

Straniek o IT su tony, ale vsetky obsahuju ine info ake som hladal, uz mi dochadzaju napady, kde hladat :/

Dakujem vopred za akekolvek postrehy a nazory.
Spoiler: ukázať

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 18:38

Re: Spolahlivy zdroj informacii ohladom PC

Príspevok od používateľa zmija »

Nebudem velmi konkretny, ale skusil by som napr. tieto zdroje:

prieskumy agentur typu Median, GFK apod.
statistiky OECD, EU, pripadne nejakeho zdruzenia podnikatelov v SR
ak mame u nas nejaky zakon o IT, skusit sa pozriet do dovodovej spravy (bude v nejakom IS NRSR) - ci tam nie je nejaky relevantny odkaz
nedopisujes ty do nejakeho casopisu, ci emagu? To by si mohol skusit nejake PR oddelenia predajcov IT poziadat o info a pracne to z toho vycucat

Mozno je to trochu odveci a nekonkretne, ale trebars sa nieco z toho bude dat pouzit..
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nie, nie je to nekonretne, som rad za kazdu pomoc, povodne to ma byt do skoly a tam je to celkom mile zhanat o tom 15 stran literatury, ked po slovensky tieto udaje clovek proste nema k dispozicii, a to malo, co aj je, je uplne o nicom, preto budem musiet prekladat kopu veci

kazdopadne, ak by boli este nejake napady, bol by som velmi povdacny :red:

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
zmija
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 18:38

Príspevok od používateľa zmija »

Natrafil som este na toto:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal ... ema=PORTAL" onclick="window.open(this.href);return false;

V jednom z tych excelov je nesmierne mnozstvo udajov aj o SR, len som tomu moc neporozumel ani ked som pozeral do legendy :-)
Inak je tam toho mozno aj viac pouzitelneho, natrafil som na nejake jednoduchsie grafy apod., tak sa skus prehrabat, mozno tam bude daco pouzitelne...
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

dakujem moc, presne nieco take som hladal. Tiez ma blbca mohol napadnut Euro Statistics :-D

Návrat na "Debata o všetkom"