no nemienil som uz reagovat ale ...
Preco tu robis zo seba chudacika? o akej pomoci to hovoris ? bol by si spokojnejsi keby ti kazdy povedal ze ooo teploty mas fantasticke a pritom to nieje pravda.. co to je za pomoc? tu nik nehladi ci mas 13 prispevkov ci kolko kazdy mal 13 , taktiez nik nepozera ci si s dediny ci stamat ci stamat... ake priciny si tu kazdy melie? co chces vlastne pocut ? chces pocut ze ta teplota je realna? ok je realna sme si tu s teba robili srandu ..
ospravedlnujem sa
Teploty
Pamatujete si na fantastické screeny, s úžasně nízkými teplotami nových Phenomů? Zde je jejich vysvětlení.
Podívejte se na obrázek (pro zvětšení klikněte), kde jsou všechna jádra procesoru Phenom II X4 940 vytížená na 100 procent v Prime95, a přesto je jejich teplota pouhých 40 stupňů se vzduchovým chlazením. Nejásejte, jde bohužel o chybu stávajícího BIOSu. Zkoušel jsem všechen software na měření teploty na trhu (AOD, SpeedFan, Everest, CoreTemp), ale všechny ukazují nereálná čísla - 40 stupňů v klidu i zátěži.
K chlazení jsem použil chladič Xigmatek HDT S1283. Otáčky regulovala deska, a ty nepřesáhly hodnotu 800 RPM, což je stále neslyšné řešení. Teplota procesoru v klidu
40 stupňů se zdá být reálná, protože chladič je opravdu zcela studený.
Bezdotykovým teploměrem jsem naměřil na chladiči podobná čísla
Při maximální zátěži se teplota zvýšila pouze málo, teplota všech jader čipu se pohybovala kolem
54 stupňů. Otáčky ventilátoru se nezvýšily, tedy byl počítač stále tichý a teplota procesoru je zajímavě nízká. Po přetaktování (3700) se teplota díky navýšení napětí zastavila na
63 stupních
ospravedlnujem sa aj za pana Obermaier Zdeněk ktory nema vobec sajnu co robi.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=28" onclick="window.open(this.href);return false; ... neni odveci si nieco aj o tom co mam v pc precitat