Malovanie/stierkovanie (hladam radu)

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Malovanie/stierkovanie (hladam radu)

Príspevok od používateľa Toman »

chcem si vymalovat "servrovnu",
- su to panely
- je tam omietka
- a asi jedna alebo 2 vrstvi bielej farby (nevizera hrubo)

- mozem tam dat treti nater?

- ako opravim roch? (prasklina)
staci vyskrabat a zatriet silikonom??? alebo sadrou? alebo cim????

T. :?:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Re: Malovanie/stierkovanie (hladam radu)

Príspevok od používateľa killswitch »

zober spachtlu a na kusku poriadne pritlac a skrab. pokial to nejak extra nepada vo velkych kusoch, tak kludne mozes dat dalsi nater.
opravy tak isto. osuchat vsetko, co pada. vystierkovat, trosku prebrusit a natriet.
Toman
VIP
VIP

- nikdy som nestierkoval... zvladnem to? (aby to nevizeralo ako u debilou...)
- da sa stierkoval "lokalne"??? alebo musim celu stenu???? aby som tam nemal nejaku prechod.....
- zrejme je viac druhou stierok, aku odporucas?
sm_oOx^
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

napenetruj to poriadne a nemal by byt problem... dva natery su uplne v pohode.
killswitch
VIP
VIP

s tou stierkou zalezi, ci nemas moc lave ruky. pokial ano, tak by som to asi nechal na odbornikovi alebo na niekom, kto to uz robil. podstata je to naniest v rozumnej vrstve,nie kila a ani malo. zahladit a potom prebrusit. a ano, stierkovat sa da aj lokalne. potom ale treba zvolit spravny brusny material, aby bola "textura" novo- a staro- vystierkovaneho rovnaka.

nie je to ziadna veda, len sa s tym treba trosku pohrat.

stierka je napriklad v prasku Rigips, pripadne hotova Murexin. asi bude najlepsie sa spytat v obchode, dobre skusenosti mam s farbami-lakmi na rohu Zahradnicka/Karadzicova, ak to teda nemas od ruky.

edit: skus si pobehat toto forum, urcite tam najdes zaujimave informacie: http://www.e-filip.sk/default.aspx?Cont ... lastAnswer" onclick="window.open(this.href);return false;
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

predavaju sa uz aj take rohove listy (neviem z akeho materialu to je), ale aj tie musis najskor zastierkovat. Ale ak to uz spravis, tak take ako zodrate alebo odlupnute rohy uz nehrozi.

A ako uz bolo povedane ohladne malovania, staci ak to predtym napenetrujes a mozes namalovat.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Toman
VIP
VIP

- ok, dik za rady
- kupim teda hotovu namiesanu stierku (aspon pominu problemi zo spravnou konzistenciou)
- o tej rohovej liste som ties rozmislal, vecer pozrem aka je moja povodna stierka hruba, a ci tam listu dam
- inak povodna stierka drzi dobre (as moc)
- a farba ties neopadava
Toman
VIP
VIP

penetroval som:
P1010078 (Small).JPG
nova omietka, prvy roch a okolo okna:
P1010080 (Small).JPG
- kupil som aj rohy, ale nedali sa pouzit
- v prvom rohu som pouzil sietku (len uz mi dosla..)
- zatial by som povedal ze mi to ide celkom fajn
- zatial to stalo 90E

ked uz som sa dotoho pustil, rozmislam aj o zaizolovani stropu polistirenom
v baumaxe maju velke izolazne panely.

Q: ako drzia na strope?? lepene asi niesu a mam pocit ze su prisroubovane o strop (vela hmozdiniek)
Genyus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Genyus »

my to máme doma nalepené lepidlom (už neviem síce presne aké ale tuším Duvilax). Stačilo naniesť vrstvu do stredu a dookola ale nie až na kraj, aby sa to lepidlo nevytlačilo. Teda dúfam, že tým polystyrénom myslíme to isté. Ja som myslel tie dekoračné polystyrénové kazety. Pokiaľ to chceš ako izoláciu tak áno, musí sa to ukotviť tanierikovými hmoždinkami.
killswitch
VIP
VIP

duvilax sa skor pridava ako prisada. lepit ciste len s nim som este nevidel, aj ked netvrdim, ze to nie je mozne.
pokial v byte nemate prievan o sile vychrice a nad vami nebyvaju slony, tak by som to nalepil normalnym stavebnym klebrom s primiesanym duvilaxom. mozno len tak pre dobry pocit dal zopar hmozdiniek, ale urcite nemusis davat mnozstvo podla normy, ktora je niekde okolo 5 hmozdin na meter stvorcovy.

btw su nad vami nejak moc hlucny, alebo z akeho dovodu to tam chces davat?
Toman
VIP
VIP

- dekoracne polistirenove kazety som mal doteras, boli lepene silikonom a sem tam som ich musel dolepit, ani nie tak preto ze silikon nedrzi ale odpadla farba na ktoru bol naneseny
- byvam na tretom - na vrchu zelezna strecha - v zime otial sala chlad v lete je zase hic.....
- dekoracne polistirenove kazety sa celkom ozvecili ale v tej izbe niesi bochvie ake pekne a ked uz dotoho rypem tak nech to je spravene poriadne
- rozmislam o 5 cm hrubom polistirene a ten potom omietnut
- ak by som mal kazdy polistiren pripojit 4 skrutkami tak to by som musel urobit minimalne 100 dier a to sa na plafune skratka blbo risuje..... a este horsie by sa to montovalo...... - to ma odradza
- napadlo ma ze by som na plabun pripevnil racej 4-5 lrevenich list s primeranim rozostupom a polistiren by som aku vrtackou srouboval zamerezkami do drevenich list

Co vy nato?
killswitch
VIP
VIP

tie polystireny nemusis upevnovat rovnomerne, stacia tie tanierikove hmozdiny len tak od oka. na to natiahnes sietovinu s klasickym fliesenkleberom. a na to uz omietku alebo co tam chces mat. po rohoch este soklove listy a mas hotovo.

ak chces nieco netradicne, tak uz by sa chcelo spytat na technologiu nejakeho odbornika, predsa len drevena doska nevazi 10 deko.
Toman
VIP
VIP

co je to "fliesenkleber"??? nejake lepidlo?

Takze:

Polistiren primontujem timto:
Obrázok
na polistiren dam lep a prilepim toto:
Obrázok
a nato omietku....

OK zacinam v tom mat jasno.

skocim do hormbachu a nakupim, snat stretnem schopneho predavaca
cthulhu
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa cthulhu »

zopar izieb s malovkou a stierkou uz mam za sebou, ale urcite by som si dobre rozmyslel pouzitie klacickeho zateplovacieho polystyrenu zvnutra.

-polystyren sa lepi kleberom, natretim bud po celej ploche, alebo aspon v piatich bodoch (rohy + stred)
-sietka na polystyren sa zalepi tiez kleberom, az potom sa dava tenka vrstva omietky ("fajnpuc")
-ak chces pouzit zateplovaci polystyren, spytaj sa aku ma tepelnu vlastnost, napr. 2cm hruby ma izolacne vlastnosti 40cm hrubej steny
-nepouzivaj skrutky na polystyren, aj tak to drzat nebude, nato su tie klobucikove hmozdinky (treba davat min. jednu na spoj niekolkych polystyrenov a na stred kazdeho)

osobne si myslim, zeby stacilo vystierkovat steny, a na strop pouzit dekoracne panely, samozrejme riadne nalepene tj. oskriabat strop od malovky - horuca voda, stetka, spachtla, nechat dobre vyschnut, potom napenetrovat (penetracnym naterom) aspon dvakrat, a nakoniec lepit dekor. panely lepidlom nato urcenym (silikon je naprd)
He who lies dead but dreaming. He who lies waiting under the waters, ever seeking entrance into the world of the living, so The Ancient Ones may rule the Earth once more.
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn."
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

Ja davam namiesto penetraku AT-Grund potom stierka(co ja nikdy nebrusim=netreba) a znovu AT.Grund,potom davam nater hockery "Platinum"
Mas pokoja do konca zivota,potom uz len koli farebnemu odtienu premalujes niekedy inokedy,ked zunujes odtien
PE ES KO : stierka si vyzaduje zrucnost a PRAX,to sa neda osvojit jednou jedinou akciou,a ak nemas prax,by som doporucil cim jemnejsiu stierku,uz len koli tomu,ze ak musis brusit,aby si sa nenatrapil pri bruseni=kup si v kibly STIERKA,je to asi najlacnejsie,a ked musis brusit,si kup sitko na tu rucnu vibracnu brusku,ale opatrne s tou bruskou,lebo sa moze stat ,ze zbrusis,co si naniesol,a mozes vsetko zacat znova,a ked si pravak,tahaj od pravej ruky,ale nikdy uz zo stierky,ale na stierku na stene,vzdy natahujes na stierku na stene,opacne mas tam stale vidno spoj,co asi nikdy neodstranis
Inak akurat prerabam kupelku,kuchynu kompletne,len s tym rozdielom,ze ja v tom mam aj nejaku tu prax=som vyuceny v stavebnictve ;)
Popri zamestnani prerabam jadra,niekedy aj kompletne byty
Inak aj s FeinPutz-om sa da dosiahnut hladka stena,ak sa robi nova jemna max 3mm-ova omietka
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb

Návrat na "Debata o všetkom"