16 GB RAM
Re: 16 GB RAM
kym sa efektivne vyuzije 16GB RAM v PCckach tak uz bude efektivnejsie vyuzitie DDR3 modulov s mensou kapacitou ako 16GB
moj subjektvny nazor
moj subjektvny nazor
CPU: Intel Core2Quad Q8300 @3,075GHz CPU Cooling: Artic Cooling Freezer 7 Pro GPU: Gigabyte GTX260OC 896MB MB: Gigabyte EP45-DS3L RAM: Kingston 2x2GB kit 1066MHz HyperX @1093MHz 5-5-5-15, 2,1V PSU: Fortron FSP500-60GLN 80PLUS 500W HDD: Samsung 320GB, Maxtor 160GB FAN front: Airen Red Wings 120 Clever CASE: Cooler Master Elite330 (Black)+FAN back REPRO: Creative T3100 (2.1) TABLET: Trust TB-7300 LCD: 22" Samsung T220 OS: Windows 7 64bit
sry zly smile . kazdy si utvory vlastny nazor . a tu sa to musi komentovat podla vlatneho nazoru . sry som tvrdohlavy a za svojim si stojim . inac mam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ . Inac musim vysadit tekty dusik lebo dochadza .
Tak ty už teraz píšeš že ti došiel dusík, to bolo hneď jasné. A CPU teda nič moc. Skôr by som sa poobzeral po novšiom CPU ako po ramkách za 350€..
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tak k tomu CPU je fakt 16GB RAM na velke okrem pripadu, ked chces mat spustene desiatky az stovky programov naraz.matus14 napísal:sry zly smile . kazdy si utvory vlastny nazor . a tu sa to musi komentovat podla vlatneho nazoru . sry som tvrdohlavy a za svojim si stojim . inac mam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ . Inac musim vysadit tekty dusik lebo dochadza .
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
akože o čom je tento thread .. sa chváliš že máš na to ? že chladíš dusíkom a chceš odpaľovať pamäťové moduly ? platí to, čo hore napísali chalani - nevyužiješ to
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Tych 16GB je kardinalny nezmysel. Teraz urcite. To mozno tak do mensieho serveru. A preco si jednoducho nekupis lepsi procesor??? Naco tam budes prilievat liquid LN2, ktory ti aj tak dojde najneskor za tyzden? Alebo mas zlatu banu, a chces takto ficat cely rok, a kupovat stale tekuty dusik. Kup si radsej lepsi Hardware!
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tak, my mame 16+2GB vo firemnom servri sluziacom na beh virtualnych servrov ! Neviem si predstavit vyuzitie takeho mnozstva RAM na desktope. Ja mam sice 8GB, ale ja na tom PC robim v Eclipse Java projekty, a tam sa pamat spotrebovava celkom pekne .
Shatterhand napísal: To mozno tak do mensieho serveru.
To že ty si nevidel pokope viac než 2GB neznamená že to je sprostosť. 16GB sa dá dnes celkom pekne využiť (my už nedostatok RAM (máme 16GB) pociťujeme aj pri niektorých projektoch vo firme).
IMHO dusíkovému chlapcovi to myslím môže byť jedno, keďže sa jedná o thread "chcem ukázať kamarátom že mám väčší"
.
veru tak...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Myslel som 16GB ram v desktope. Ved ako ich vyuzijes?Snake napísal:Shatterhand napísal: To mozno tak do mensieho serveru.
To že ty si nevidel pokope viac než 2GB neznamená že to je sprostosť. 16GB sa dá dnes celkom pekne využiť (my už nedostatok RAM (máme 16GB) pociťujeme aj pri niektorých projektoch vo firme).
IMHO dusíkovému chlapcovi to myslím môže byť jedno, keďže sa jedná o thread "chcem ukázať kamarátom že mám väčší"
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
16GB RAM sa v desktope moze akurat tak pri gigantickych CAD projektoch, alebo inych pripadoch ako napr. grafici (navrh velkych plagatov/bilbordov) a pod.
ale aj tak to viac ako 1% smrtelnikov nevyuzije... a ked uz bude moct aspon 50% smrtelnikov vyuzit tolko RAM tak bude nova technologia alebo nieco ine (nieco co napr. zvysi pri DDR3 RAMkach dramaticky ich rychlost bez nutnosti mat vacsiu kapacitu)
prikladam este velmi zaujimavy link na TomsHardware, je tam clanok na ktorom som sa riadne nasmial
ten kto moc nevie po angl. nech len pozre tabulky testov, to uplne staci na vytvorenie predstavy jaky DRASTICKY narast vznikne pouzitim 3GB/6GB/12GB DDR3 RAM (co podla mna je rovnaky pripad keby pouzili DDR2)
http://www.tomshardware.co.uk/memory-mo ... 31549.html
ale aj tak to viac ako 1% smrtelnikov nevyuzije... a ked uz bude moct aspon 50% smrtelnikov vyuzit tolko RAM tak bude nova technologia alebo nieco ine (nieco co napr. zvysi pri DDR3 RAMkach dramaticky ich rychlost bez nutnosti mat vacsiu kapacitu)
prikladam este velmi zaujimavy link na TomsHardware, je tam clanok na ktorom som sa riadne nasmial
ten kto moc nevie po angl. nech len pozre tabulky testov, to uplne staci na vytvorenie predstavy jaky DRASTICKY narast vznikne pouzitim 3GB/6GB/12GB DDR3 RAM (co podla mna je rovnaky pripad keby pouzili DDR2)
http://www.tomshardware.co.uk/memory-mo ... 31549.html
CPU: Intel Core2Quad Q8300 @3,075GHz CPU Cooling: Artic Cooling Freezer 7 Pro GPU: Gigabyte GTX260OC 896MB MB: Gigabyte EP45-DS3L RAM: Kingston 2x2GB kit 1066MHz HyperX @1093MHz 5-5-5-15, 2,1V PSU: Fortron FSP500-60GLN 80PLUS 500W HDD: Samsung 320GB, Maxtor 160GB FAN front: Airen Red Wings 120 Clever CASE: Cooler Master Elite330 (Black)+FAN back REPRO: Creative T3100 (2.1) TABLET: Trust TB-7300 LCD: 22" Samsung T220 OS: Windows 7 64bit
Potom co som sa docital prestavam uvazovat o 16GB ale spytat sa va s chcem t cez prestavku mam rozpracovany asi 4,1 GB projekt myslite ze ked s tymto pracujem bude mi stacit 8GB ram ????
4,1GB akeho projektu? to tu mame kazdy druhy vestecku gulu? ... a to beries ze ked ma 4,1GB tak teraz co ? ty vies kolko dat ide do RAM? ja si mozem v DVD movie factory otvorit projekt co ma 2GB a vyuzitie ram je aj 5GB .... divne zmyslanie...
Vytvaram 3D model na prezentaciu jednej firme . Nejake stavby ...