AMD/ATi R(V)7x0
Re: AMD/ATi R(V)7x0
vychadza to na 265 vs 284 mm^2
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
aj mne sa zdalo byt kusocek vacsie, ale je to otazne.
Na tom obrazku, s ktorymi si to porovnaval, je kazde jadro fotene z ineho uhlu, takze tam moze byt mensi zadrhel v jednom rozmere
ale rozdiel v tom uhle je maly, takze by to nemalo mat vplyv
ja by som aj veril tomu, ze je jadro vacsie. Podla toho obrazku jednoznacne vacsie je(staci prilozit pravitko k monitoru)
veril by som rozmeru 17x17, co by bolo 289mm^2
Na tom obrazku, s ktorymi si to porovnaval, je kazde jadro fotene z ineho uhlu, takze tam moze byt mensi zadrhel v jednom rozmere
ale rozdiel v tom uhle je maly, takze by to nemalo mat vplyv
ja by som aj veril tomu, ze je jadro vacsie. Podla toho obrazku jednoznacne vacsie je(staci prilozit pravitko k monitoru)
veril by som rozmeru 17x17, co by bolo 289mm^2
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Detaily o Radeon HD4770
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=1561" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=1561" onclick="window.open(this.href);return false;
s pozdravom, crux.
- M1ch4l
- VIP
ako som uz aj v komentari k novinke pisal, nadhera
hlavne som zvedavy na OC 4770...neviem, do akej miery to maju zvladnute, ale predsalen tych 40nm vyzera celkom slubne a tych 850 MHz to podla mna da bez problemu a potreby nieco riesit...jednoducho len pohnut posuvnikom doprava
po dlhom case EDIT
RV740 ma mat 826 milionov tranzistorov, vie sa to uz celkom slusnu chvilku...
mne sa to zda aj kusok vela na 640 SP
myslite, ze jadro bude mat "decap ring", ako ma aj RV 790? (aj ked to oproti celkovemu poctu je len minimum tranzistorov, moze to mat velky vyznam aj pre RV740)
hlavne som zvedavy na OC 4770...neviem, do akej miery to maju zvladnute, ale predsalen tych 40nm vyzera celkom slubne a tych 850 MHz to podla mna da bez problemu a potreby nieco riesit...jednoducho len pohnut posuvnikom doprava
po dlhom case EDIT
RV740 ma mat 826 milionov tranzistorov, vie sa to uz celkom slusnu chvilku...
mne sa to zda aj kusok vela na 640 SP
myslite, ze jadro bude mat "decap ring", ako ma aj RV 790? (aj ked to oproti celkovemu poctu je len minimum tranzistorov, moze to mat velky vyznam aj pre RV740)
Bude tam teda prídavné napájanie?
Myslím HD4770.
Inak som zvedavý na dôveryhodné testy, pravdepodobne do nej v lete pôjdem.
Myslím HD4770.
Inak som zvedavý na dôveryhodné testy, pravdepodobne do nej v lete pôjdem.
Škoda.
No nič, aj tak výhodnejšia karta ako HD4830 a HD4850.
V SK shopoch bude až začiatkom mája?
No nič, aj tak výhodnejšia karta ako HD4830 a HD4850.
V SK shopoch bude až začiatkom mája?
- M1ch4l
- VIP
launch je planovany v tyzdni, ktory zacina 4.5.
4770 bude mat pridavne napajanie, pretoze ho potrebuje
4750 bude mat pridavne napajanie tiez, ale len pre istotu, aby nahodou neboli problemy
stavim sa, ze po case sa objavia edicie s efektivnejsimi suciastkami a bez pridavneho napajania(ako napr. Sapphire znizil spotrebu u 4850 Vapor-X(preukazuje test) a na stranke tvrdi, ze puziva lepsie napajacie obvody).
predpokladane vysledky testov : 4750 bude o cosi lepsia ako 4830 a 4770 bude dychat na krk 4850
ja mam na plane nakup 4770 hned po vydani, ale to som uz par krat pisal...samozrejme si ale pockam na testy
edte edit: niekde som cital, myslim, ze na PCT fore, ze karty su uz hotove, len cakaju na nVidiu, ze co urobi...:/
4770 bude mat pridavne napajanie, pretoze ho potrebuje
4750 bude mat pridavne napajanie tiez, ale len pre istotu, aby nahodou neboli problemy
stavim sa, ze po case sa objavia edicie s efektivnejsimi suciastkami a bez pridavneho napajania(ako napr. Sapphire znizil spotrebu u 4850 Vapor-X(preukazuje test) a na stranke tvrdi, ze puziva lepsie napajacie obvody).
predpokladane vysledky testov : 4750 bude o cosi lepsia ako 4830 a 4770 bude dychat na krk 4850
ja mam na plane nakup 4770 hned po vydani, ale to som uz par krat pisal...samozrejme si ale pockam na testy
edte edit: niekde som cital, myslim, ze na PCT fore, ze karty su uz hotove, len cakaju na nVidiu, ze co urobi...:/
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
no šak 4.5. je oficialne uvedenie tej grafickej karty už vyrobca HIS má vyrobenú tú kratu http://www.techpowerup.com/91627/HIS_Ra ... rance.html" onclick="window.open(this.href);return false; a tam je jasne videť že to má pridavné napájanie ....a je otázka či to bude mať spotrebu 80W ktorá bola spomínaná už dávnejšie
- M1ch4l
- VIP
4770 - vykon o 10% mensi az rovnaky ako 4850, launch uz 28.4
checknite sami... len tie grafy su nejake divne
http://forums.vr-zone.com/news-around-t ... 850-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
checknite sami... len tie grafy su nejake divne
http://forums.vr-zone.com/news-around-t ... 850-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tie grafy sú úplne odveci. Prečo?
- na bodoch v čiarach sú iné % ako na stupnici
- čo znamenajú tie %?
- pri akých nastaveniach?
- pri akých rozlíšeniach?
...suma sumárum - človeku ktorý nevie spraviť a označiť grafy nejak neuverím testy, počkám na dačo "oficiálne", bez rozsypaného čaju (rozumej made in China)
- na bodoch v čiarach sú iné % ako na stupnici
- čo znamenajú tie %?
- pri akých nastaveniach?
- pri akých rozlíšeniach?
...suma sumárum - človeku ktorý nevie spraviť a označiť grafy nejak neuverím testy, počkám na dačo "oficiálne", bez rozsypaného čaju (rozumej made in China)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
no keby aspoň tie grafy mali hlavu a pätu ale to nemajú ...to si radšej počkám tie dva týždne na testy ktoré budú mať hlavu a pätu a budú pravdivé
- M1ch4l
- VIP
co sa tych grafov tyka, ja by som veril popiskom pri modrej ciare, nie tomu nalavo...aj by to sedelo s testom z guru3D