AMD/ATi R(V)8x0
Re: AMD/ATi R(V)8x0
ked chcem primat ten true HD zvuk tak musim mat receiver?
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
...prijimat...
nenazval by som to prijimat, ale prehravat, kedze su tieto formaty len na Blu-ray diskoch
prva varianta: moze ti ho dekodovat aj nejaky soft v PC a z neho mozes mat napojene fufnatka za 2500Sk (82,98€, preratane podla konverzneho kurzu 1 € = 30,1260 SKK), vtedy ale ozaj nebudes pocut rozdiel medzi DD 384kb a TrueHD zvukom
druha varianta: moze ti ho dekodovat aj nejaky soft v PC a LPCM vystup (jednotlive dekodovane kanaly) napojis na receiver, k tomu poriadne bedne
tretia varianta: mas receiver schopny TrueHD dekodovat a pustit do reprakov
vycuc: nie je potrebne mat receiver, ktory to vie dekodovat, je potrebne mat pripojene poriadne repraky, aby si si to vedel uzit, vychutnat a precitit
nenazval by som to prijimat, ale prehravat, kedze su tieto formaty len na Blu-ray diskoch
prva varianta: moze ti ho dekodovat aj nejaky soft v PC a z neho mozes mat napojene fufnatka za 2500Sk (82,98€, preratane podla konverzneho kurzu 1 € = 30,1260 SKK), vtedy ale ozaj nebudes pocut rozdiel medzi DD 384kb a TrueHD zvukom
druha varianta: moze ti ho dekodovat aj nejaky soft v PC a LPCM vystup (jednotlive dekodovane kanaly) napojis na receiver, k tomu poriadne bedne
tretia varianta: mas receiver schopny TrueHD dekodovat a pustit do reprakov
vycuc: nie je potrebne mat receiver, ktory to vie dekodovat, je potrebne mat pripojene poriadne repraky, aby si si to vedel uzit, vychutnat a precitit
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
OT:ja myslim ze funkcia zvuku nema na GK co robit
vedel by si aj zhodnotit, preco to nie je vhodne?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
subjektivne pre mna su to iba zbytocne naklady na vyrobu karty,co sa zobrazi na cene,zhustovanie suciastok na karte,co sa zobrazi na vyssej spotrebe,teplote...kedze PC je modularny pristroj,nemam v nom rad multi funkcne veci okrem CPu..len ma tak napadlo prirovnenie :cpu chladic s kapacitou 200GB
ja to vidim zase tak, ze nemusis tahat od kompu k telke 2 kable (obraz a zvuk) ale mas to vsetko v 1
aritmeticky vykon podla specifikacii cez 2,1 TFlop
http://news.ati-forum.de/index.php/news ... ufgetaucht
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
vykon 1.5x vacsi ako 4890? osobne mi to pride trosku malo...1200 SP by som bral ako absolutne minimum, co ten chip moze mat... pocital by som ale s vyssim cislom
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Realny vykon vsak moze byt celkom iny
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
hej to je jasne, to uz zalezi na tom, ako sa zmeni architektura atd... to sa zatial posudit neda
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Napriklad toto je bod, kde ATI verim podstatne viac nez NV s GT300. Zatial co R8x0 bude pravdepodobne dalej zdokonalene jadro RV7x0, tak GT300 bude kombinacia hrubej sily ako aj zmeny technologie zo SIMD na MIMD - to moze skoncit perfektne, ale zaroven aj strasne ak nebude vsetko fungovat tak ako ma. Pritom riziko toho neuspechu bude pri takejto zmene podstatne vacsie.M1ch4l napísal:hej to je jasne, to uz zalezi na tom, ako sa zmeni architektura atd... to sa zatial posudit neda
-
- Moderátor
A co to meni na tom, ze ATI robi postupny vyvoj, zatial co sa NV chysta na skokovy vyvoj, ktory moze vystrelit dobre, ale aj velmi zle.eFatal2ty napísal:Asi ste zabudli ze nvidia ma noveho sefa.
a prečo si myslíš, že AMD/ATi nebude meniť nič na architektúre? alebo prečo by im to muselo vyjsť?
a k tej zmene SIMD -> MIMD
http://www.pc.sk/modules.php?name=artic ... 038699&p=2" onclick="window.open(this.href);return false;
ktoré jednotky pracujú v G200 podľa SIMD a ktorých by sa tá zmena týkala? je istá? aké veľké je to riziko? a voči ktorým zmenám je táto komplikovanejšia?
a k tej zmene SIMD -> MIMD
http://www.pc.sk/modules.php?name=artic ... 038699&p=2" onclick="window.open(this.href);return false;
ktoré jednotky pracujú v G200 podľa SIMD a ktorých by sa tá zmena týkala? je istá? aké veľké je to riziko? a voči ktorým zmenám je táto komplikovanejšia?
s pozdravom, crux.
-
- Moderátor
Menit isto bude, no u AMD sa stale bavime o inkrementalnom vyvoji, teda ak plati to co hovorili u R670 a R770. U G300 sa bude jednat urcite o radikalnejsiu zmenu ako u R870, to snad nepopieras. A pozri sa ako dopadnu take radikalne zmeny, velmi dobry priklad je Radeon HD2900. Papierovo super, v realite nic moc. Pozor netvrdim, ze G300 bude prepadak! Len ze ma vacsiu sancu na problemy.