Výško kuriérom
Výško kuriérom
zdravím, chcem sa opýtať ostatných či nechávajú nejaké 'sprepitné' pri obdržaní objednávky. keď som ešte brával na dobierku, tak som im vždy niečo nechal. v poslednom čase už platím len vopred a je mi blbé im do ruky len tak strčiť peniaze. ako ste na tom vy? nechávate kurieróm výško pri platbe vopred?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Výško kuriérom
Nie. Vacsinou ho ani nestretnem, nosi to do roboty.
ok, tak nie som sám
...brigádoval som pri rozvoze piva, vyložil som krčmárovi 15 50litrových sudov (napr.) a odvliekol do pivnice a pri platení som mu presne vydával - sem-tam sa stalo že nechal dačo. To je OK. Ak ti ale kuriér podá balíček s grafickou kartou, až tak sa nenadre aby si mu dával za to peniaze.
Ja osobne nenechávam kuriérom nič. Servus, nazdar, sem podpis, maj sa...ende
Ja osobne nenechávam kuriérom nič. Servus, nazdar, sem podpis, maj sa...ende
no jo, robia si len svoju robotu, ale pri dobierke som im vždy nechal aspoň na pivo. len keď neplatím pri prevziatí tak mi je to maximálne trápne im dávať peniaze. btw, 15 sudov do pivnice bez sprepitného? krčmárko asi obracal každú korunu
ani ja nedávam sprepitné - a tomu z DPD by som nedal, ani keby neviem čo
s pozdravom, crux.
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
ja nechavam zakazdym....to potom s tebou jedna uplne inak..rano zavola,dohodnete sa kedy pride,je to potom uplne ine........
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
...to bol len príklad, zažil som aj borcov dvakrát takých silnejších ako ja, čo si to pivo nechali doniesť cez celé námestie v Žiline, zniesť do pivnicie a ešte aj naukladať na seba - a nepovedali ani ďakujem...ale zažil som aj Terchovú, kde nás usadili, doniesli kafé a noviny a obed grátisdexman napísal:... btw, 15 sudov do pivnice bez sprepitného? krčmárko asi obracal každú korunu
Ale k veci - na dobierku neplatím už vôbec, preto peniaze nedávam, fakt by to bolo "hlúpe". Tuším iba raz som mal dobierku, vtedy som nejaké omrvinky nechal, ale ináč myslím nie je dôvod dávať osobitne.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
jj niekedy nechavam cca 20centov.
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Chvilu som len sledoval ako sa tato tema bude rozvijat ale nakoniec som neodolal. Nenechavam si posielat veci pravidelne aby som mal tolko skusenosti s kurierom aby som nechaval sprepitne ale naviedlo ma to zamysliet sa kedy a kde vlastne sprepitne dat. Si viem predstavit vtipnu vyhovorku pred sudom z uplacania policajtov ze "ja som mu chcel dat sprepitne za to ze si tak dobre plnia svoju povinnost a ze ma pustili len z napomenutim"
Ja osobne davam iba v restauracii (10%) a u kadernika/holica (podla ceny). Este ma napadlo ze stahovakom som sem tam dal ked som videl ze sa snazia, nenatahuju to, a davaju pozor na veci aby sa neposkodili. Inac si neviem predstavit ine situacie. Napriklad v pokladni v supermarkete za to ze mi pekne nablokovali nakup bez hadzania a rozbitia vajicok, alebo v elektroshope za to ze mi dobre predavac poradil ? No neviem....
comment: by ma zaujimalo inac ci dexman pouzil slovo "vysko" naschval akoze "musia chodit po schodoch" alebo iba skomolil ceske slovo dysko ?
Ja osobne davam iba v restauracii (10%) a u kadernika/holica (podla ceny). Este ma napadlo ze stahovakom som sem tam dal ked som videl ze sa snazia, nenatahuju to, a davaju pozor na veci aby sa neposkodili. Inac si neviem predstavit ine situacie. Napriklad v pokladni v supermarkete za to ze mi pekne nablokovali nakup bez hadzania a rozbitia vajicok, alebo v elektroshope za to ze mi dobre predavac poradil ? No neviem....
comment: by ma zaujimalo inac ci dexman pouzil slovo "vysko" naschval akoze "musia chodit po schodoch" alebo iba skomolil ceske slovo dysko ?
tak záleží od každého, pri pokladni si tiež nenechávam vydať do posledného centu. takže áno, predstav si že sú aj takí ľudia, čo tipujú (tentokrát anglická skomolenina) pokladníčky v supermarketoch.
čo sa týka toho slova, išlo o českú skomoleninu. neviem prečo som si myslel, že je to 'výško'
čo sa týka toho slova, išlo o českú skomoleninu. neviem prečo som si myslel, že je to 'výško'
tiez by ma zaujimalo preco VYSKO ? nemalo by tzo byt dysko ?
Kurierovi som nechal asi raz , pol eura.
Kurierovi som nechal asi raz , pol eura.
lol, ani neviem prečo. asi som si myslel, že niečo navyše nechať tak výško. hlavne že vieme o čom je reč.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Ja nedavam nikomu nic.Za to ze to nejaky bohaty blb pred 200 rokmi ci kedy,v dobach ked boli casnici apod. plateny touto formou, vymyslel ja nemozem.
- Genyus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00
louth - moja reč.
A úplne najradšej mám keď idem do obchodu kúpiť 10 rožkov a chlieb, zaplatím 5€ a sa ma pýtajú či nemám drobnejšie...alebo keď mi vydáva v reštaurácii ani niekedy nevydajú...a keď už náhodou niekedy nechám napr platím 11,67€ a poviem že 12€ tak sa na mňa pozerajú, že akože čo mu to chcem dať...
Apoň keby tí čašníci, predavači boli slušní, ale človek sa pozdraví a oni po ňom ani nepozrú a potom sa naparujú že majú malé tringelty, veď majú ešte plat...
A úplne najradšej mám keď idem do obchodu kúpiť 10 rožkov a chlieb, zaplatím 5€ a sa ma pýtajú či nemám drobnejšie...alebo keď mi vydáva v reštaurácii ani niekedy nevydajú...a keď už náhodou niekedy nechám napr platím 11,67€ a poviem že 12€ tak sa na mňa pozerajú, že akože čo mu to chcem dať...
Apoň keby tí čašníci, predavači boli slušní, ale človek sa pozdraví a oni po ňom ani nepozrú a potom sa naparujú že majú malé tringelty, veď majú ešte plat...