RMA u rôznych predajcov
- Tomus
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Dec, 2007, 08:00
RMA u rôznych predajcov
Zdravim,
chcel by som tu zosumarizovat vase skusenosti s reklamaciami a ich vybavenim u roznych predajcov.
Vcera ma pekne nastvali(vid nizsie), a nemyslim ze je takyto postup bezny vsade. Piste iba vase skusenosti. Zacnem:
AGEM:
V pripade 1 polozky (s väcsimi mnozstvami nvm) s tym ze ju maju na sklade odovzdate pokazeny kus a hned si mozte zobrat zo skladu novy. V pripade ze danu vec uz v popnuke (a tym padom ani na sklade) nemaju pokazenu vec vam zoberu daju vam potvrdenie s tym ze do 30dni vam pride dalsi.
V mojom pripade islo o zdroj, mat tak doma iba jeden pc a pocut skovicko do 30 dni tak ma asi slahne.
chcel by som tu zosumarizovat vase skusenosti s reklamaciami a ich vybavenim u roznych predajcov.
Vcera ma pekne nastvali(vid nizsie), a nemyslim ze je takyto postup bezny vsade. Piste iba vase skusenosti. Zacnem:
AGEM:
V pripade 1 polozky (s väcsimi mnozstvami nvm) s tym ze ju maju na sklade odovzdate pokazeny kus a hned si mozte zobrat zo skladu novy. V pripade ze danu vec uz v popnuke (a tym padom ani na sklade) nemaju pokazenu vec vam zoberu daju vam potvrdenie s tym ze do 30dni vam pride dalsi.
V mojom pripade islo o zdroj, mat tak doma iba jeden pc a pocut skovicko do 30 dni tak ma asi slahne.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Re: RMA u rôznych predajcov
No mne v utorok prisli repraky ktore som posielal na reklamaciu do alzy a vraj sa uvedena zavada neprejavila. Este som ich len zapojil a uz to zacalo. Napisal som im asi 2 maili este v stredu a doteraz mi na nich nikto neodpovedal.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Agem je velkoobchod. Oni nemusia dodrzat ani tych 30 dni, kludne si tam mohli napisat aj 365 dni. Vztah medzi tebou ako dealerom kupujucim od nich a nimi ako VO predajcom definuje Obchodny zakonnik a nie Obciansky zakonnik. Je to iba vecou zmluvy, ze ake su dane parametre pre reklamacie.Tomus napísal:V mojom pripade islo o zdroj, mat tak doma iba jeden pc a pocut skovicko do 30 dni tak ma asi slahne.
Este aj obciansky zakonnik ti dava iba tieto prava :
Takze to, ze sa Agem prisposobil maximu z obcianskeho zakonnika je plusovy bod pre nich, a nie negativum.Na základe rozhodnutia spotrebiteľa o práve, ktoré si uplatní pri reklamácii, predávajúci musí ihneď určiť spôsob vybavenia reklamácie. V zložitých prípadoch tento spôsob musí zvoliť do troch pracovných dní a pri náročnom technickom zhodnotení stavu výrobku do 30 dní od uplatnenia reklamácie.
mam tiez skusenosti s agemom pri reklamacii hdd, hned vymenili...
ale ja sa chcem skor spytat... oni zakazdym vymenia kus za kus ??
doma mam pokazene repraky od decembra (no nebol cas zajst do agemu ich reklamovat), ked tam s nimi dojdem tak to oni vymenia kus za kus ak budu mat na sklade? ak nie tak tieto opravia, a vratia mi ich alebo mi daju nove? popripade vratenie penazi??
ale ja sa chcem skor spytat... oni zakazdym vymenia kus za kus ??
doma mam pokazene repraky od decembra (no nebol cas zajst do agemu ich reklamovat), ked tam s nimi dojdem tak to oni vymenia kus za kus ak budu mat na sklade? ak nie tak tieto opravia, a vratia mi ich alebo mi daju nove? popripade vratenie penazi??
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Agem nie je MO, uz si to uvedomte. Peniaze urcite vracat nebudu, max ti spravia dobropis pre firmu, na ktorej meno si ju kupil.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Presne tak.
Ja ked som napriklad reklamoval zdroj ze pri prvom zapnuti vyhorel vedel som ze im to moze trvat dlhooo a 30 dni pre nich neplati. Uz ked sa to blizilo ku 30 dni od casu kedy som to reklamoval tak som si povedal ze nic s tym nestratim ked im skusim napisat mail kedy asi priblizne by to mohlo byt vyreklamovane. Poobede mi prisla odpoved ze hned zajtra mi posielaju novy kus. To ma milo prekvapilo, mozno som to mohol napisat aj skor. no kazdy ma ine skusenosti s Agemom ale aj inymi obchodmi MO ci VO.
Ja ked som napriklad reklamoval zdroj ze pri prvom zapnuti vyhorel vedel som ze im to moze trvat dlhooo a 30 dni pre nich neplati. Uz ked sa to blizilo ku 30 dni od casu kedy som to reklamoval tak som si povedal ze nic s tym nestratim ked im skusim napisat mail kedy asi priblizne by to mohlo byt vyreklamovane. Poobede mi prisla odpoved ze hned zajtra mi posielaju novy kus. To ma milo prekvapilo, mozno som to mohol napisat aj skor. no kazdy ma ine skusenosti s Agemom ale aj inymi obchodmi MO ci VO.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
Toto je na zamknutie ak autori SI NEVEDIA UVEDOMIŤ že chcú ušetrit tak nakupujú z VO a potom plačú lebo akosi si neuvedomili že nakupujú z VO a tam také, že do 30 dní neplatí. Fakt to tu zamknem ak sa tu naďalej budú dementoviny písať...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
GABO prosim ta premaz to tu od zaciatku, aby tu bol iba ciste post ako prvy, kvoli prehladnosti, ja tu dam par svojich skusenosti (samozrejme nie vsetky, to by bolo na hrozne vela stran). Tiez sa uz konecne naucte nefnukat na agem, pre nich neplati zakonnik obciansky, ale zmluvne podmienky obchodne, ktore ste pri registracii akceptovali.
X- Computers, Kosice :
Vyborny postup pri reklamacii, dokonca iba okolo 20 dni, spokojnost, vratenie penazi, sice som vysvetloval po ICQ vela veci, ale bolo to riesene na dialku (reklamacia GPU), takze inak to asi neslo. Jedine co vytknem, bola nemoznost vratit peniaze priamo na ucet, sli iba postovou poukazkou.
Computer Club, Nitra:
Velmi zla skusenost. Nevyreklamovali notebook ani po dvoch mesiacoch, po 45 dnoch trpezlivosti (majitel vravel nech im dam este cas) som chcel odstupit od zmluvy, poslali na mna pravnika, nakoniec si uctovali aj poplatky za skladne za tych par dni, co mali notebook u seba na sklade, co som ho nestihol prevziat hned, ako im po 2 mesiacoch prisiel. Vyhybajte sa oblukom.
Alza.sk, bratislavska pobocka:
Hrozna skusenost. Zamena objednavky celkom 3x, potom nedvihali telefon a ani nereagovali na email. Vsetko vyriesil az podnet na SOI, potom sa zazracne ozvali. Aj tak mi nepreplatili vsetky naklady, na ktore som mal pravo (hlavne v suvislosti s roznou cenou nimi zamenenym tovarom), takze som na tom tratil zbytocne peniaze. Uz som nemal dusevnu silu sa s nimi natahovat, tak som to radsej nechal tak.
Progaming shop, Banska Bystrica:
Pozitivne hodnotenie reklamacie, teda skor vratenia objednaneho tovaru cez internet do 7 dni. Boli ochotni prevziat Koss Porta Pro, i ked uz boli rozbalene, samozrejme kod nebol pouzity na dozivotnu zaruku. Plna garancia vratenia penazi, objednal som ale Sporty Pro, aj tak som bol spokojny s ich pohodovym rychlym pristupom.
X- Computers, Kosice :
Vyborny postup pri reklamacii, dokonca iba okolo 20 dni, spokojnost, vratenie penazi, sice som vysvetloval po ICQ vela veci, ale bolo to riesene na dialku (reklamacia GPU), takze inak to asi neslo. Jedine co vytknem, bola nemoznost vratit peniaze priamo na ucet, sli iba postovou poukazkou.
Computer Club, Nitra:
Velmi zla skusenost. Nevyreklamovali notebook ani po dvoch mesiacoch, po 45 dnoch trpezlivosti (majitel vravel nech im dam este cas) som chcel odstupit od zmluvy, poslali na mna pravnika, nakoniec si uctovali aj poplatky za skladne za tych par dni, co mali notebook u seba na sklade, co som ho nestihol prevziat hned, ako im po 2 mesiacoch prisiel. Vyhybajte sa oblukom.
Alza.sk, bratislavska pobocka:
Hrozna skusenost. Zamena objednavky celkom 3x, potom nedvihali telefon a ani nereagovali na email. Vsetko vyriesil az podnet na SOI, potom sa zazracne ozvali. Aj tak mi nepreplatili vsetky naklady, na ktore som mal pravo (hlavne v suvislosti s roznou cenou nimi zamenenym tovarom), takze som na tom tratil zbytocne peniaze. Uz som nemal dusevnu silu sa s nimi natahovat, tak som to radsej nechal tak.
Progaming shop, Banska Bystrica:
Pozitivne hodnotenie reklamacie, teda skor vratenia objednaneho tovaru cez internet do 7 dni. Boli ochotni prevziat Koss Porta Pro, i ked uz boli rozbalene, samozrejme kod nebol pouzity na dozivotnu zaruku. Plna garancia vratenia penazi, objednal som ale Sporty Pro, aj tak som bol spokojny s ich pohodovym rychlym pristupom.
Spoiler: ukázať
Veľa skúseností nie je, resp málo oskúšaných obchodov.
Alza.sk - notes mal mať matný displej, má lesklý, braný na pobočke, takže vrátiť bez dôvodu nešiel a na mail sa neozvali. Sral ich pes, kým nebude najhoršie, znovu tam nepôjdem
Agem.sk - Jediný problém okolo 2003 roku, keď pokazený scanner opravovali na 3 krát - najprv žiadna zmena, potom som dostal "nový" kus, ktorý bol zjavne použitý - zaprášený a chýbali šróby, takže nedržal pokope - keby fungoval, zmontujem to sám, takto holt znovu do Agemu, na 3. pokus som dostal novší model.
Inak žiadny problém, je síce pravda, že nakupujem na Ústav ****(preventívne, aby foter nemal problém ) SAV, takže si asi nedovolia nasrať zákazníka, čo im otočí pár mega ročne, ale aj tak... (za tých 8 rokov som tam otočil sám (+nákupy kamarátom) cca 2mega SK, takže istá vypovedajúca vzorka to bude )
Sofos - zatiaľ žiadny problém, akurát som tam teda bral tak desatinu toho čo v ageme, takže...
BGS - np takisto.
Alza.sk - notes mal mať matný displej, má lesklý, braný na pobočke, takže vrátiť bez dôvodu nešiel a na mail sa neozvali. Sral ich pes, kým nebude najhoršie, znovu tam nepôjdem
Agem.sk - Jediný problém okolo 2003 roku, keď pokazený scanner opravovali na 3 krát - najprv žiadna zmena, potom som dostal "nový" kus, ktorý bol zjavne použitý - zaprášený a chýbali šróby, takže nedržal pokope - keby fungoval, zmontujem to sám, takto holt znovu do Agemu, na 3. pokus som dostal novší model.
Inak žiadny problém, je síce pravda, že nakupujem na Ústav ****(preventívne, aby foter nemal problém ) SAV, takže si asi nedovolia nasrať zákazníka, čo im otočí pár mega ročne, ale aj tak... (za tých 8 rokov som tam otočil sám (+nákupy kamarátom) cca 2mega SK, takže istá vypovedajúca vzorka to bude )
Sofos - zatiaľ žiadny problém, akurát som tam teda bral tak desatinu toho čo v ageme, takže...
BGS - np takisto.
presovske obchody..
sofos - absolutne ziadny problem, o vyrieseni reklamacie hned informuju telefonatom (a o tom svedcia aj niekedy fakt urgentne telefonaty pocas hodiny v skole - 6x za hodinu ). Ak nikto nedviha, posielaju smsku a mail. Na pekne opytanie boli schopni vyriesit reklamaciu fakt bleskovo.
BGS/Axeco - zalezi od technika, ktoreho stretnete (naozaj )
tichepc - zaruka spokojnosti
osobne volim radsej sofos, za sluzby si pokojne priplatim
sofos - absolutne ziadny problem, o vyrieseni reklamacie hned informuju telefonatom (a o tom svedcia aj niekedy fakt urgentne telefonaty pocas hodiny v skole - 6x za hodinu ). Ak nikto nedviha, posielaju smsku a mail. Na pekne opytanie boli schopni vyriesit reklamaciu fakt bleskovo.
BGS/Axeco - zalezi od technika, ktoreho stretnete (naozaj )
tichepc - zaruka spokojnosti
osobne volim radsej sofos, za sluzby si pokojne priplatim
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Alza.sk - Druha reklamacia neuznana z dvovodu ze chyba sa neprejavila. Svetielko nesvieti stale a talcitko nefunguje...
Naposledy upravil/-a SilverSurfer v Ne 03. Máj, 2009, 15:43, upravené celkom 1 krát.
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
alza.sk max.bordel a nespokojnost......
agem.sk za rok dve RMA vybavene do 15 dni....spokojnost
tiche.pc bez RMA spokojnost......
neni o com......nie vsetko najlacnejsie je dobre......
agem.sk za rok dve RMA vybavene do 15 dni....spokojnost
tiche.pc bez RMA spokojnost......
neni o com......nie vsetko najlacnejsie je dobre......
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
alza.sk zatial spokojnost, vyreklamovane veci mi prisli nove do tyzdna (MB+CPU), dali by mi ich kus za kus, ale nemali rovnaky tovar na sklade. (bol som tam osobne)
Spoiler: ukázať
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
alza.sk - pokazeny DVD prehravac. Vybavene do 30 dni (opravene vyrobcom)... dlho ale dodrzali. Tie v ktorych som nemal RMA spominat nebudem lebo to nedava zmysel vychvalovat alebo hanit obchod kde som nemusel RMA riesit.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
tak to dava logikupanasonic650 napísal:Tie v ktorych som nemal RMA spominat nebudem lebo to nedava zmysel vychvalovat alebo hanit obchod kde som nemusel RMA riesit.
//edit: mam dlhe vedenie,uz mi bolo vysvetlene kam to je namierene
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65