Chlapci, tie phenomy maju vadny senzor v jadre podobne ako brisbany IMHO, tede aspon niektore kusy urcite, aspon co som pozeral po forach teploty. Moj napr. ukazuje 18°C ked je evidentne 25°C v miestnosti.
Ja tu dilemu od cias 65nm jadier Brisbane riesim nasledovne:
V speedfane si najdem v pokrocilych nastaveniach chip AMD K8, alebo K9 a nastavim offset teploty. To znamena, ze pridam alebo uberiem nejaku hodnotu od zobrazovanej. Treba odskrtnut zapamatat.
Predtym vsak zmeram teplotu IHS procaku, ktory bezi s najnizsim moznym napatim a frequenciou, takze by mal mat skoro teplotu vzduchu v miestnosti. Jasne, ze v jadre bude teplota vyssia, ja osobne pouzivam +5°C, ktore pripocitam k teplote IHS. A to je vsetko. Uz len dosadim do speedfanu k cidlu K8/9.
Ak som to nezrozumitelne napisal, tak sorry, pre istotu priklad:
Teplota IHS: 25°C
SpeedFan Core: 19°C
25+5=30
30-19=11
Do SpeedFanu pridam k cidlu K8/9 offset +11 a mam aspon relativne realnu (to je zvrat kua
) predstavu o teplote jadra. Ked sa chystam s procakom stvarat nejake nebezpecne veci, tak pridavam nie 5 ale 10°C. Nic hodnovernejsie od tejto metody som nevymyslel.
Btw, nahodeny mam uz aj ja ten Primecooler PC-HP 5, aj som otestoval vs. box a vs. GeminII, len by som rad spravil nejaku tabulku a neni casu, ale vsetko raz bude.