Zdravim,
skusal som hladat nejake informacie tykajuce sa podlozenych cisiel predaja osobnych PC a notebookov v SR za rok 08, existuje nieco take ? V podstate som nasiel akurat IT roceknu 08, tam su vsak pritomne len info za 07.
Pripadne by sa hodili aj info o mainstreemovom vybaveni PC za 08 (napr. typicka bola ramka 2GB, atd.).
Zial, silno pochybujem, ze okrem spekulacii nieco najdem, neviete nahodou o nejakych relevantnych info ?
Par info ohladom IT
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Par info ohladom IT
Spoiler: ukázať
- IcYak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Aug, 2008, 14:19
Re: Par info ohladom IT
Myslim ze tie info by sa dali ziskat tak ze sa opytas zopar ludi (napriklad 10) ktory v 2008 kupovali pc ze co tam maju a podla toho co ti povedia si spravis statisticky vysledok... lebo inak nemyslim ze existuje daco take kde by to mohlo byt popisane
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
10 ľudí je veľmi malá vzorka .. chcelo by to aspoň tisícku
niekde a niekedy sa tie štatistiky objavia, možno ešte nie sú spracované údaje za rok 2008
predaj pc / ntb určite, čo sa týka mainstream vybavenia pc - myslíš výkonnostný mainstream, alebo reálne počty a typy komponentov predaných v SR ? to zrejme nik nevyhodnocuje
niekde a niekedy sa tie štatistiky objavia, možno ešte nie sú spracované údaje za rok 2008
predaj pc / ntb určite, čo sa týka mainstream vybavenia pc - myslíš výkonnostný mainstream, alebo reálne počty a typy komponentov predaných v SR ? to zrejme nik nevyhodnocuje
Mozno by stalo za hriech sa spytat v obchodoch(e-shopoch) ci si nevedu podobnu statistiku. Aj ked neviem ci by boli ochotni poskytnut ju ak by ju mali.
- IcYak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Aug, 2008, 14:19
no uplne najlepsie by bolo kebyze sa z kazdeho slovenskeho kraju opytas tak 100 ludi ktori si kupili nove pc. pretoze myslim ze treba brat ohlad aj na peniaze ktore vrazia do PC a potom by si si statisticky zostavil priemer. ale to je az prilis komplikovane podla mna bude stacit 10 znamych okolo teba ktori sa nezvyznaju prilis do pc a budes mat hrube udaje. Ale stale lepsie ako si ich vymysliet:)
alebo sak pouzi toto forum napriklad... ludia ti napisu svoje zostavy, co kupovali v 2008, myslim ze sa ich tu zopar najde...
ja som kupoval komp v 2008(v podpise)
ja som kupoval komp v 2008(v podpise)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
dakujem za vase dobre mienene rady, ale nemyslel som ziskavanie informacii prostrednictvom prieskumu, ale prostrednictvom podlozenych udajov napr. od predajcov hardwaru (hlavne skladov), ktore maju vacsi dosah
jedna sa totiz o to, ze na SR realizuje takyto co viem infoware, ale vysledky za 08 vonku tak skoro nebudu, skor som potreboval nieco z roku 08, 09 ak je.
nasiel som par takychto veci na dsl.sk, to sa ale skor tyka globalneho predaja, cize este hladam mainstreamove vybavenie pc za rok 08 (ako som spomenul, kolko ram, aky OS, ake jadro atd.), neviem ale, ci niekde nieco poriadne najdem... uvidime
jedna sa totiz o to, ze na SR realizuje takyto co viem infoware, ale vysledky za 08 vonku tak skoro nebudu, skor som potreboval nieco z roku 08, 09 ak je.
nasiel som par takychto veci na dsl.sk, to sa ale skor tyka globalneho predaja, cize este hladam mainstreamove vybavenie pc za rok 08 (ako som spomenul, kolko ram, aky OS, ake jadro atd.), neviem ale, ci niekde nieco poriadne najdem... uvidime