Ja mam dobre skusenosti s dd-wrt [link]. Z pohladu pokrocilejsieho uzivatela sa to tam urcite oplati naflashovat.
Podla serioveho cisla si na wikipedii zisti, ktoru verziu routra mas. Potom si na download stranke stiahni prislusnu verziu dd-wrt a riadne si precitaj instalacny postup (je mozne, ze pred flashnutim vacsej verzie firmwaru bude trba naflashovat este mensiu verziu, atd.).
Tazko povedat. Da sa povedat, ze drtiva vacsina ludi, co to flashuje, to robi prvykrat v zivote. Otazka je, ci si aspon nejako zrucny v pocitacoch a mas akysi common sense. Tj. ak nieco nepojde presne podla navodu, ci to dokazes vyriesit, alebo budes len sediet pred routrom a plakat. To ti nepovie nikto, len ty sam. Najhorsi pripad, co moze nastat je, ze budes bat z routra tazitko na papiere na stol.
Ja som mal az donedavna presne tento router flashnuty na DD-WRT v24 (vlastne je este stale, akurat ho uz nepouzivam). Co je dost podstatne je to, ze s flashnutym DD-WRT mas aj moznost pristupu do Linuxu beziaceho na nom cez SSH (pripadne Telnet). Co to znamena ? Ze ak nie je nieco v GUI, ale vies si to nakonfigurovat cez prikazovy riadok, tak mas omnoho sirsie moznosti ako u standardnych routerov. Ja som mal napr. nejaky cas nakonfigurovane automaticke pripajanie do firemnej siete cez PPTP.