Politicka debata
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Re: Politicka debata
No, podla mna Eurovolby majú omnoho väčší význam než Prezidentské... Ide tam hlavne o to, aby nás v EU neprezentovali len nejaký magori "na dovolenke" ale aby sme tam dali takých ludí, čo nás tam trochu obhája. Čo som zatial pozeral tue nominácie, tak asi strana zelených vyhráva u mna, ale možno ešte aj SF. Ináč, mne sa vôbec nepáči tento princíp volieb do EU-parlamentu, aký máme tu na Slovensku. Problém je že volič vyberá stranu a z nej si môže uprednostniť 2 kandidátov... No, je to na prd, radšej by som bral úplne slobodný výber - bez ohladu na strany a hlavne viac info o kandidátoch (google mi pomôže, ale čo tí ludia, čo ani nevedia, čo je to google).
to potom dopadne ako prezidentske volbyTimeshifter napísal:google mi pomôže, ale čo tí ludia, čo ani nevedia, čo je to google
Spoiler: ukázať
Prezidentské ani europarlamentné mi tak nedvíhajú tlak, ako blížiace sa naše parlamentné!
Aneb, predpoveď politického počasia na najbližšie mesiace:
- populistické reči v zhustenej forme
- osočovanie novinárov ("Vy ste zarobili na nástenke, vlastne vy za to môžete!")
- zamietanie akýchkoľvek konštruktívnych návrhov opozície s komentárom "Opozícia klame! Klame! Klame! Zdierajú náš národ! Môžu za krízu! ..." a pod.
- "opatrenia" ktoré h*vno pomôžu, ale vyzerajú dobre (teraz)
Ja začínam mať taký pocit, že Robko by bol najradšej, keby sa nastolil nejaký totalitný systém. Nikto mi neprotirečí, noviny ma vychvaľujú, kradnúť sa dá v pohode a bez stresu, zvyšovať si popularitu za štátne no problem,...
Čo už, Robko vie ako na biednu Slovač.
Aneb, predpoveď politického počasia na najbližšie mesiace:
- populistické reči v zhustenej forme
- osočovanie novinárov ("Vy ste zarobili na nástenke, vlastne vy za to môžete!")
- zamietanie akýchkoľvek konštruktívnych návrhov opozície s komentárom "Opozícia klame! Klame! Klame! Zdierajú náš národ! Môžu za krízu! ..." a pod.
- "opatrenia" ktoré h*vno pomôžu, ale vyzerajú dobre (teraz)
Ja začínam mať taký pocit, že Robko by bol najradšej, keby sa nastolil nejaký totalitný systém. Nikto mi neprotirečí, noviny ma vychvaľujú, kradnúť sa dá v pohode a bez stresu, zvyšovať si popularitu za štátne no problem,...
Čo už, Robko vie ako na biednu Slovač.
skoda je len, ze hoci slovac nemusi byt biedna po financnej stranke, po rozumovej stranke zvykne byt.Čo už, Robko vie ako na biednu Slovač.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
k tomuto to pomalicky aj smeruje..... ak ho tam Slovac necha este aj dalsie volebne obdobie,mame sa naco tesit.....potom ti,ktori pridu po terajsej "garniture" uz nebudu mat co rozkradat....Gudas napísal:...........Ja začínam mať taký pocit, že Robko by bol najradšej, keby sa nastolil nejaký totalitný systém.....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- rozmislal som ci vobec pojdem volit do euro parlamentu
- ziadna strana ma nejak extra neoslovila, celkovo som sklamany, a zufale casy vyzaduju zufale ciny
- tak rozmislam ze dam svoj hlas tomuto cloveku, viac menej z trucu a je to taky vykrik do tmi....
kandidátska listina č. 15:
- kandidat c: 3. Ibrahim Maiga, 46 r., slobodný umelec, Ivanka pri Dunaji
T.
- ziadna strana ma nejak extra neoslovila, celkovo som sklamany, a zufale casy vyzaduju zufale ciny
- tak rozmislam ze dam svoj hlas tomuto cloveku, viac menej z trucu a je to taky vykrik do tmi....
kandidátska listina č. 15:
- kandidat c: 3. Ibrahim Maiga, 46 r., slobodný umelec, Ivanka pri Dunaji
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
som zvedavý koľko nájdu hlasovacích lístkov, kde bolo dopísané:
[x] Róbert Fico, 45 rokov, politik, Bratislava
s pozdravom, crux.
Tak Maiga.
Mam doma ten papier, tak ho prestudujem, ale niekomu dam hlas.
Skoda ze uz nieje nezavisla eroticka iniciativa.
Mam doma ten papier, tak ho prestudujem, ale niekomu dam hlas.
Skoda ze uz nieje nezavisla eroticka iniciativa.
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN
a to by nebolo asi az take zle... hranol by zmizol do Bruselu, tu by nastupila vlada zostavena z rozumnych a slusnych ludi. Slovensko by zacalo prosperovat, Svajciarske banky by sa presunuli k nam...crux2005 napísal:som zvedavý koľko nájdu hlasovacích lístkov, kde bolo dopísané:
[x] Róbert Fico, 45 rokov, politik, Bratislava
Ah kua, Forum Literatura - Vlastna tvorba - Sci-fi je asi niekde inde....
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Ak si neviete predstaviť koho osobne voliť, voľte podľa frakcii, ku ktorej sa hlási tá ktorá kandidátka/kandidát.
Ide o širší rozmer takejto voľby. Ja osobne budem prihliadať na tento fakt.
Som skôr liberálne orientovaný človek, eventuálne je v EP aj strana zelených....
ale Iby Maiga nech sa uvedomí, že keď už je za zenitom, nech nás teraz nejde presviedčať o tom, aký veľký SLOVÁK to on je. (nie že by som mu chcel odoprieť jeho právo kandidovať, ale snáď máme ešte štipku racionality)
S pozdravom páni/dámy
Ide o širší rozmer takejto voľby. Ja osobne budem prihliadať na tento fakt.
Som skôr liberálne orientovaný človek, eventuálne je v EP aj strana zelených....
ale Iby Maiga nech sa uvedomí, že keď už je za zenitom, nech nás teraz nejde presviedčať o tom, aký veľký SLOVÁK to on je. (nie že by som mu chcel odoprieť jeho právo kandidovať, ale snáď máme ešte štipku racionality)
S pozdravom páni/dámy
Kandidatura I. Maigu je vysmech ako Slovenskym volicom tak aj Europarlamentu, ale kto by to za 10k eur mesacne neskusil, ked tu po nom uz ani pes nestekne?
Volit podla frakcii moze byt trosku dvojsecne, napr. volit pana Stasneho nemusi byt uplne stasna volba napriek jeho stranickej prislusnosti, naopak pani Zaborska moze svojou prisusnostou mnoho volicov odradit i ked spomedzi nasich aktualnych europoslancov je naozaj tou "jednookou medzi slepymi".
Bohuzial to dopadne tak, ze do europskych parlamentnych lavic zasadnu ludia ako Monika "Merilyn" Benova a jej podobni, ktori o aktualnom diani v Europe vedia akurat velke ...
Skoda ze som si toto vlakno vsimol az teraz, ked sa riesia eurovolby, ale musim zareagovat aj na vnutropoliticke dianie.
Podla MOJHO nazoru sa moze na Slovensku v dalsich parlamentnych volbach udiat velmi neprijemna vec a to nadpolovicny zisk mandatov jednej z politickych stran, co v multipartitnom volebnom systeme bez silnej opozicnej strany chapem ako vazne ohrozenie demokracie a teoreticky aj mozny postupny prechod k autokracii. Ved kto by si rad nepoistil aj dalsie vytazstvo vo volbach postupnymi nenapadnymi zmenami volebneho zakona (viz pokus ODS a CSSD o zmenu na bipartitny volebny system niekedy v 1999)? Etse raz upozornujem ze sa jedna o moj nazor v ktorom nie su zohladnene niektore dolezite faktory ako vplyv EÚ, alebo tretieho sektora, cize zatial ziadnu paniku, od Bieloruska mame este daleko i ked politicke elity, ktore su momentalne pri moci, az natolko rozdielne nie su ...
Volit podla frakcii moze byt trosku dvojsecne, napr. volit pana Stasneho nemusi byt uplne stasna volba napriek jeho stranickej prislusnosti, naopak pani Zaborska moze svojou prisusnostou mnoho volicov odradit i ked spomedzi nasich aktualnych europoslancov je naozaj tou "jednookou medzi slepymi".
Bohuzial to dopadne tak, ze do europskych parlamentnych lavic zasadnu ludia ako Monika "Merilyn" Benova a jej podobni, ktori o aktualnom diani v Europe vedia akurat velke ...
Skoda ze som si toto vlakno vsimol az teraz, ked sa riesia eurovolby, ale musim zareagovat aj na vnutropoliticke dianie.
Podla MOJHO nazoru sa moze na Slovensku v dalsich parlamentnych volbach udiat velmi neprijemna vec a to nadpolovicny zisk mandatov jednej z politickych stran, co v multipartitnom volebnom systeme bez silnej opozicnej strany chapem ako vazne ohrozenie demokracie a teoreticky aj mozny postupny prechod k autokracii. Ved kto by si rad nepoistil aj dalsie vytazstvo vo volbach postupnymi nenapadnymi zmenami volebneho zakona (viz pokus ODS a CSSD o zmenu na bipartitny volebny system niekedy v 1999)? Etse raz upozornujem ze sa jedna o moj nazor v ktorom nie su zohladnene niektore dolezite faktory ako vplyv EÚ, alebo tretieho sektora, cize zatial ziadnu paniku, od Bieloruska mame este daleko i ked politicke elity, ktore su momentalne pri moci, az natolko rozdielne nie su ...
Dnes na hospodárskych novinách on-line vyšiel článok o jednotlivých poslancoch europarlamentu, podľa toho, aký bol kto aktívny.
Osobne k voľbám do EP pôjdem, ale neviem, ako to bude s tou účasťou. Nízka účasť v demokratických krajinách vo všeobecnosti predstavuje spokojnosť a minimálny záujem o politické dianie. Čo však môže prezrádzať takáto extra nízka účasť aká bola aj v našich prvých EP voľbách? Asi toľko, že ľudia nevedia na čo by tam niekomu v Bruselli dávali svoj hlas.
Ide o neinformovanosť a takisto aj veľké odcudzenie sa takýchto politických záležítostí európskeho rozmeru v postavení k jednotlivcovi v spoločnosti - a to buď k radovému Slovákovi, Maďarovi, Rakúšanovi či Portugalčanovi....
Osobne k voľbám do EP pôjdem, ale neviem, ako to bude s tou účasťou. Nízka účasť v demokratických krajinách vo všeobecnosti predstavuje spokojnosť a minimálny záujem o politické dianie. Čo však môže prezrádzať takáto extra nízka účasť aká bola aj v našich prvých EP voľbách? Asi toľko, že ľudia nevedia na čo by tam niekomu v Bruselli dávali svoj hlas.
Ide o neinformovanosť a takisto aj veľké odcudzenie sa takýchto politických záležítostí európskeho rozmeru v postavení k jednotlivcovi v spoločnosti - a to buď k radovému Slovákovi, Maďarovi, Rakúšanovi či Portugalčanovi....
Fenomen o ktorom hovoris sa vola demokraticky deficit a bude treba este vela posilnovania kompetencii EP, aby sa zmiernil.
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Problém je skôr v tom, že tieto eurovolby nie sú velmi atraktívne pre naše politické strany (v EP sa nedajú nahrabať miliardy), maximálne tam posielajú poslancov "na dovolenku" a potom to tak vyzerá - žiadne reklamy, nikto sa do tho nehrne a preto o tom nikto nevie...