A to som nikdy netaktoval!
Takúto výstrahu mi napísala doska minule pri boote? Čím to môže byť?
Jediné čo som menil je časovanie ramiek na CL4 ale to bolo už dávnejšie (oni sú CL4, akurát si to musí človek sám nastaviť) - napätie mám na ne auto.
Teraz asi zabijem, ale neukameňujte ma: môže to mať niečo s tým, že na jednom z fanov kombinujem regulaciu odporu (LNA adaptera) a Silent modu v BIOS-e v Qfan-e? (že nejak deformuje nejaké napätie alebo čo )
Vraj pretaktovanie zlyhalo
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Vraj pretaktovanie zlyhalo
Podla mna to urcite s regulovanim FAN-ov nesuvisi. O takom niecom som este nechyroval.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
pozry na tie pamete ci nemaju "predpisane" vyssie napetie
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Pamätiam som dal napätie na auto.
Ale išlo to v pohode.
Písané pri CL4 majú 2,1V(alebo 2V už neviem presne) a pri CL5 1,8V, myslím.
Teda nebude to mať nič s tým fanom (odporom)?
Ale išlo to v pohode.
Písané pri CL4 majú 2,1V(alebo 2V už neviem presne) a pri CL5 1,8V, myslím.
Teda nebude to mať nič s tým fanom (odporom)?
Mne to vybehlo asi 3-krát a nikdy nie po taktovaní. Nevšímaj si to.
Raz som taktoval a možno dva mesiace zapínam si klasicky PC a vybeaflo to na mňa túto hlášku potvrdil som a všetko v pohode. Občas možno P5Q-čkám drbne.
S fanom to určite nič nemá, buď to vybehlo "len tak" (viď vyššie) alebo tým, že si menil napätie na RAM-kách. Každopádne nemáš sa čoho báť.
Raz som taktoval a možno dva mesiace zapínam si klasicky PC a vybeaflo to na mňa túto hlášku potvrdil som a všetko v pohode. Občas možno P5Q-čkám drbne.
S fanom to určite nič nemá, buď to vybehlo "len tak" (viď vyššie) alebo tým, že si menil napätie na RAM-kách. Každopádne nemáš sa čoho báť.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
Aha, takže v pohode.
Akurát, že som musel dať načítať defaultné nastavenia, takže asi mi zrušilo časovanie RAM-iek zase a Qfan.
Aj tak nechápem ako môže urobiť niečo takéto.
Akurát, že som musel dať načítať defaultné nastavenia, takže asi mi zrušilo časovanie RAM-iek zase a Qfan.
Aj tak nechápem ako môže urobiť niečo takéto.