To je uz nieco ine. Bavime sa o priamom efekte fajcenia - dym z tvojej cigarety ide priamo na mna, aj ked nemam zaujem o tvoj dym, zatial co alkoholik ma svojim pitim asi nebude polievat... Mozno bude smrdiet, ale to mi nenici ziadnu cast tela, v porovnani s cigaretovym dymom.panasonic650 napísal:Nie je pravda. Opytaj sa manzeliek a deti alkoholikov, rodicov mrtvych deti po autonehode co zapricinil opity sofer, tehotnej 16-tky co ju znasilnily na nejakej party alebo dopichaneho chalana po konflikte v krcme.faugusztin napísal:Lenze fajciar nici telo aj inym, zatial co alkoholik si nici iba vlastne telo.
NEfajčiarsky klub Pretaktovanie.sk
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: NEfajčiarsky klub Pretaktovanie.sk
SARS: vsetci nakazeny ludia boli nefajciarimaterik napísal:Čo sa zas o cigaretách povedať nedá. Tam žiadne množstvo nie je človeku prospešné
inac povedane: jediny fajciar nebol nakazeny SARSom
inac to asi na nic ine dobre nieje ...
maximalne na plnenie statnej kasy danami
(a na odlev financii do zdravotnictva -> liecenie chorob, ktore su preukazatelne nasledkom fajcenia)
lava, prava, lava, prava ...
to je zaujimave. vies postnut niaky vierohodny zdroj ktory to niak lekarsky potvrdzuje?
Spoiler: ukázať
problem je uz neviemWratha napísal:to je zaujimave. vies postnut niaky vierohodny zdroj ktory to niak lekarsky potvrdzuje?
ale v dobach, kedy bol SARS aktualny o tom pisali jedny mierkotvorne noviny.
ci to bola iba novinarska kacica, alebo realny clanok zakladajuci na realnych datach, to neviem. v kazdom pripade neslo o bulvarne noviny
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Google ?
http://edition.cnn.com/2003/WORLD/asiap ... s.smoking/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://edition.cnn.com/2003/WORLD/asiap ... s.smoking/" onclick="window.open(this.href);return false;
faugusztin napísal:Google ?
takze nase denniky zase placali somariny ...
som myslel ze este v tych dobach boli seriozne ... ale ocividne uz nie
pekne sa nám tu rozbieha tá nefajčiarska debata, občas nám to "ujde" OT, ale držíme sa kormidla.
Zareagoval by som na viacerých, bo každý post, má niečo do seba.
Vyjadril by som sa k tomu ovplyvňovaniu okolia napr. alkohol vs. fajčenie.
V tom priamom kontakte je určite fajčenie ten killer, v tom sekundárnom taktiež, ale v ďalších - už spoločenských či medziľudských je "killerom" alkohol.
Osobne som zarytý abstinent - asi na 99 %, nerozprávam z vlastnej skúsenosti, ale každý má aspoň sprostredkovanú skúsenosť z toho, ako alkohol vyničil ľudskosť, lásku, cit a vôbec životné šťastie.
Chcel by som načrtnúť jednu problematiku:
Ako sa vám pozdáva fajčenie vo vzťahu k pohlaviu? (eventuálne aj k alkoholu) ale sme v topic-ku o fajčení, tak k tomu predovšetkým.
Napr. či má niekto priateľku fajčiarku a sám je nefajčiar a ako to klape, alebo čo si vo všeobecnosti myslíte o fajčení muž - žena.
Mne osobne sa to k ženám hodí omnoho menej ako k mužom, aj keď štatistiky vravia, že dievčatá začínajú v tomto chlapcov dobiehať pri začiatkoch fajčenia...
PS. nechoďte na mňa s feministickými alebo sexistickými narážkami, to nie je účelom mojej otázky
Any suggestions?
Zareagoval by som na viacerých, bo každý post, má niečo do seba.
Vyjadril by som sa k tomu ovplyvňovaniu okolia napr. alkohol vs. fajčenie.
V tom priamom kontakte je určite fajčenie ten killer, v tom sekundárnom taktiež, ale v ďalších - už spoločenských či medziľudských je "killerom" alkohol.
Osobne som zarytý abstinent - asi na 99 %, nerozprávam z vlastnej skúsenosti, ale každý má aspoň sprostredkovanú skúsenosť z toho, ako alkohol vyničil ľudskosť, lásku, cit a vôbec životné šťastie.
Chcel by som načrtnúť jednu problematiku:
Ako sa vám pozdáva fajčenie vo vzťahu k pohlaviu? (eventuálne aj k alkoholu) ale sme v topic-ku o fajčení, tak k tomu predovšetkým.
Napr. či má niekto priateľku fajčiarku a sám je nefajčiar a ako to klape, alebo čo si vo všeobecnosti myslíte o fajčení muž - žena.
Mne osobne sa to k ženám hodí omnoho menej ako k mužom, aj keď štatistiky vravia, že dievčatá začínajú v tomto chlapcov dobiehať pri začiatkoch fajčenia...
PS. nechoďte na mňa s feministickými alebo sexistickými narážkami, to nie je účelom mojej otázky
Any suggestions?
s fajčiarkou by som nemohol žiť. už len ten zápach, to by asi v inej spáľni musela spávať. nepredstaviteľné pre mňa, mať vzťah s fajčiarkou. to isté s alkoholičkou, alkoholizmus úplne degraduje ľudskú osobnosť. ale zase sem tam si dať pohár vína alebo piva nie je nič zlé, aj keď ja nepijem takmer vôbec (asi tak jedno pivo mesačne v priemere).
nuz tiez som nefajciar, v zivote som este nefajcil nejaku cigaretu
tiez, by ma ale zaujimalo vyjadrenie k tomuto:
http://www.youtube.com/watch?v=dY5szOQGmhc" onclick="window.open(this.href);return false;
pripadne
http://www.youtube.com/watch?v=SAJjOJSGgrk" onclick="window.open(this.href);return false;
cize elektronicke cigarety (viem znie to otrasne - ale pozrite si to), co riesi aspon zopar veci, co je zle na klasickych cigaretach
este dobre, ze sme v praci tak pol-na-pol nefajciari/fajciari, lebo nejaky cas predtym to bolo horsie a citil som sa diskriminovany - a hlavne, moznost ze si spravia fajciarske prestavky mnohokrat - za den v praci, a iste si tym skratia 'pracu' aspon minimalne o hodinku na den .. je dost narit pre tych co nefajcia
tiez, by ma ale zaujimalo vyjadrenie k tomuto:
http://www.youtube.com/watch?v=dY5szOQGmhc" onclick="window.open(this.href);return false;
pripadne
http://www.youtube.com/watch?v=SAJjOJSGgrk" onclick="window.open(this.href);return false;
cize elektronicke cigarety (viem znie to otrasne - ale pozrite si to), co riesi aspon zopar veci, co je zle na klasickych cigaretach
este dobre, ze sme v praci tak pol-na-pol nefajciari/fajciari, lebo nejaky cas predtym to bolo horsie a citil som sa diskriminovany - a hlavne, moznost ze si spravia fajciarske prestavky mnohokrat - za den v praci, a iste si tym skratia 'pracu' aspon minimalne o hodinku na den .. je dost narit pre tych co nefajcia
Case: Silverstone RVZ01B, CPU: Intel Core i3-4130, GPU: EVGA GeForce GTX 750 Ti 2GB, RAM: Crucial Ballistix Tactical 4GB (1 x 4GB) DDR3-1600, MB: Asus H81I-PLUS Mini ITX, HDD: Crucial M500 240GB
to je veľmi zaujímavý postreh, myslím si, že často tomu tak aj je, hlavne kde je výrobná prevádzka a nie kancelária. Obzvlášť tam, kde je fajčiť na hale napr. zakázané a potom niekto odbehne a ty rob za neho, bo on ide na "WC"NuSuey napísal: ...a hlavne, moznost ze si spravia fajciarske prestavky mnohokrat - za den v praci, a iste si tym skratia 'pracu' aspon minimalne o hodinku na den .. je dost narit pre tych co nefajcia
takže jednoznačne je to "na riť".
ohľadom elektronickej cigarety som to čítal aj ja už predtým. No v našich podmienkach je to buď drahé alebo scestné a nedôveryhodné
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Tak drzim palce, nech sa to postupne zmeni "na 24 years and still counting"
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Drzim palce. Mne sa count zastavil na 6m. Doteraz si nadavam.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Ja mam stastie,ze po 13 rokoch fajcenia som prestal uplne bez problemov.Staci si uvedomit ze je to jedna z najvacsich chyb v ludskom zivote..