nVidia GeForce AGP problém

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
Saky
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 08. Mar, 2009, 18:25

nVidia GeForce AGP problém

Príspevok od používateľa Saky »

Zdravím, dúfam že sa nájde niekto kto vie v čom spočíva môj problém lebo ja už som skúsil všetko čo mi moje vedomosti dovoľujú. Je to viac-menej pokračovanie problému s ktorým ste mi tu už pomáhali, len tentoraz v inej rovine.
Mám GeForce 7600GS (AGP) a vyzerá to že je problém s nejakými nastaveniami vo windows/BIOSe (používam Windows XP) - vždy po zapnutí PC (stlačenie power tlačidla) sa deje stále tá istá vec - nalogujem do winu, zapnem si hru (je jedno akú) a v hre potom vyskočia artefakty - zlé vykresľovanie textúr, farby ako keby že tá grafika nepozná ani 16 bitovú kvalitu obrazu a celkovo sa mi výkon karty zdá o dosť menší ako reálne má (viď ďalej). Zaberie len jedna vec - obyčajný reštart cez štart lištu (alebo aj "tvrdý"reset, to je jedno) Po znovu nabehnutí winu je všetko v poriadku. Nie som si v tomto tak celkom istý, ale mám taký dojem že ten reštart spraví nejakú zmenu čo tento bordel odstráni.
Skúsim som toto :

- plno nvidia driverov (robilo to pri každom s ktorým AGP karty od nvidie fungujú, aj na originálnom CD od výrobcu karty)
- nastavil som "safe failure values" v BIOSe
- kúpil nový zdroj (Seasonic 400W)
- skúsil win 7
- nastavil AGP bus frekvenciu na 66MHz v BIOSe (pôvodné nastavenie - synchronized with CPU - mi spôsobovalo mrznutie pc po pár minútach vo wine, toto som tu riešil v poslednom threade ktorý som založil)
- plno iných vecí na ktoré si teraz nespomeniem

Túto kartu som používal nejaké 3 dni aj na predošlej MB+CPU kombinácii ktorú som vlastnil (núdzovka - Celeron s Foxconn "kvalitnou" MB), taktiež som tam mal inú inštaláciu winu, a po dobu týchto 3 dní som takéto problémy nemal.
Na terajšej doske som mal aj ATi Radeon 9600PRO AGP (kým som ju nedal preč ako menej výkonnú kartu od tejto GeForce) a táto mi problémy tiež nerobila. Neviem či to má niečo s tým že GeForce má dodatočné napájanie ale to si nemyslím ...

Vopred díky každému kto sa mi bude snažiť pomôcť :)
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 7733
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: nVidia GeForce AGP problém

Príspevok od používateľa Toman »

- ak tam su hnet artafakty tak to ukazuje ze na GK je vadna pamet alebo jadro, mozno len spinavy kontakt na AGP slote...
- nieje len prehriata?, aky je chladic? je spravne zalozeny?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Používateľov profilový obrázok
Saky
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 08. Mar, 2009, 18:25

Re: nVidia GeForce AGP problém

Príspevok od používateľa Saky »

Ono sa to líši, niekedy to vyskočí hneď v menu hry, niekedy až po chvíľke počas samotného hrania.
Je to Gainward 7600GS Bliss, chladič je originálny, teplota v kľude je do 50 stupňov, v zaťažení tak do 55 stupňov (ventilátor beží stále na 100%)

Návrat na "Grafické karty"