Creative Xfi Extreme Audio vs ASUS Xonar D1 vs Xonar DX

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Creative Xfi Extreme Audio vs ASUS Xonar D1 vs Xonar DX

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Zdravím.

Ktorú z týchto zvukoviek brať? Nejde ani tak o samotnú živosť a kvalitu zvuku, ako o čistý nezaškvrčaný zvuk (aj na front paneli - mám s tým na integráči problém, počujem tam pohyby myšou, čítanie HDD a tak ďalej) a bezproblémové ovládače (nieže mi to bude mrznúť). Žiadne profi využitie sa nekoná. Toto sú najlacnejšie, ktoré som našiel aj s výstupom na front panel:
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 120276.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alza.sk/asus-xonar-d1-d99039.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alza.sk/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Creative by som mal za 1200Sk a oba Xonary po 2000Sk.

Terajšie repro a zostava v podpise, OS XP SP3.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: Creative Xfi Extreme Audio vs ASUS Xonar D1 vs Xonar DX

Príspevok od používateľa Andre »

k tej zostave v popise max audigy se :-)
fakt radsej kup http://www.shop.muzikus.sk/index.php?ma ... 1ea7b78feb" onclick="window.open(this.href);return false; a napoj to dig.coaxialom z dosky :good:
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
tommy1104
Používateľ
Používateľ

No ja o nich aj uvažujem.
Ale počul si ich hrať?
Lebo ja nie a ani neviem kde by som mohol.

Druhá varianta je, že si kúpim tieto MS40, sluchátka na hudbu budem zapájať do zdierky v nich a na integráči sa mi uvoľnia jacky vzadu a tam môžem zapájať slúchatká na skype etc.
Takže to je podľa Teba lepšia?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

:good: presne ako pises,hrat som ich pocul,nie je o com :-)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Takže Geniusy rozdrtia? :)

Len čítam, že niektorí ľudia majú problémy s kvalitou zvuku aj na digitálnom výstupe na onboarde, tak neviem. Vlastne neviem, ako je to možné. Najradšej by som bral aj tú zvukovku, no neviem. Predsa by si mohol poradiť ktorá bude naj.

Ale mimo zvukovky - opíš mi prosím zvukový prejav tých Behringerov (na nejakých príkladoch rôznych štýlov a tak).

Ďakujem.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Omg,vsak zvukovku mozes zobrat aj neskor,ale nemas lacnu dosku tak problem nebude.
Zvukovy prejav je proste verny,ako ked mas lepsie sluchatka.
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Nebude tomu v miestnosti asi 5,5x3,5m chýbať šťava?
Majú dostatočné bassy?

Práveže zvukovka je dosť blbá (vlastne skôr blbo odrušená), nie čo sa podania zvuku týka - ale interferencie vo front konektore. V zadných som to vyzerá byť OK.

A ešte taká vec: nebolo by za tú cenu lepšie kúpiť nejakú vežu? napr.: http://www.tpd.sk/katalog/audio/hifi-ve ... etail=1283" onclick="window.open(this.href);return false;

Aby som to teda zhrnul: momentálne sa znovu prikláňam k novým bedniam bez kúpy zvukovky (treba trochu ušetriť, tú námahu zapájať sluchátka dozadu si dám).
Nevadí že doska má iba koaxiál a nie optiku?

A čo hovoríš na tieto: http://rolandeecz.svn.kronio.hu/product ... id=2004910" onclick="window.open(this.href);return false;
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

No miestnost je dost velka,ak ich budes mat pri pc,takze by si sedel od nich +-1m tak ti tych 2x20W bude stacit,ak nepocuvas dost nahlas-tak,ze by sa v panelaku stazovali.No ak ich chces umiestnit do priestoru,tak musis zdvojnasobit rozpocet.Tie co si uviedol ty urcite nie,a vezu uz duplom nie.Ci pouzijes dig.coaxial alebo optiku je jedno.Ziadne rusenie v pc ani zvukovka s tym nema nic.
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Ok, takže zvukovku prezatiaľ zamietam.

No viac ako 1/2 času budem od nich 1m za PC, ale časť využitia by bola aj na nejaké to počúvanie v rámci izby + pozeranie filmov z postele (asi 4m vzdialená). Pri filmoch ale nemám rád veľkú hlasitosť (už len fakt, že mi vždy stačia reprá čo sú v TV). Na hudbu si rád raz za čas vypečiem. Bývam v rodinnom dome.

Ale napr. tých 150W Geniusov od polky totálne píli uši (polky potenciometra - nakoľko je nelineárny, je to asi 1/3 výkonu).
Veža, ktorú majú rodičia, má niečo medzi 40-50W a nad 1/2 volume nikdy nedávam. Také niečo by mi úplne stačilo.
Zase magneťák Panasonic, ktorý má 20W, by som zniesol niekedy aj naplno, no ten má slabé basy a od 2/3 ich stráca trochu výraznejšie ako dovtedy - ten mám na počúvanie rádia.

Prečo veža nie?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

objednaj tie Behringer MS40 :)
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Človeče ale pozri a vypočuj si toto: http://www.youtube.com/watch?v=9tRSoeozMjg" onclick="window.open(this.href);return false;
To sa mi nepozdáva. To pukanie je vážne divné. Ani sa mi nechce veriť, že by to mali robiť. Čo na to hovoríš?

Čo sa týka zvukovky, som naklonený ASUS-u, nakoľko v prvom rade je pri PC aj tak vždy aby to nepadalo a išlo spoľahlivo. (v rámci tohoto sa teda vyhnem interným Creativom - ale externá Xfi Surround ma zaujala).

Vyzerá to ale tak, že počkám na dostupnosť tejto: http://www.alza.sk/asus-xonar-ds-d126081.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tá už dokáže sama rozoznávať, či má posielať zvuk dopredu alebo dozadu, narozdiel od D1 + je lacnejšia + nemá mic a spdif zdieľaný (spdif je zdieľaný s rear surroundom, čo je praktickejšie, nakoľko 5.1 zostavu a monitory s optikou naraz skladovať nebudem). Síce samozrejme tam je mic vpredu, ale toto mi necháva istotu aj v prípade, žeby som mal fakt nekvalitný kábel k frontu v skrinke. Jedine má trochu menej kvalitné prevodníky - o niečo menší odstup signál-šum ako D1. Ale oproti onboardu to aj tak určite bude nebe a dudy. :)

Návrat na "Zvuk a PC"