Dôkazné bremeno pri úniku osobných údajov
Re: Dôkazné bremeno pri úniku osobných údajov
Ak máš pocit, že nejaký subjekt zneužil tvoje osobné údaje, ktoré si im na určitý účel poskytol (napr: internetovému obchodu), musíš ho najprv vyzvať aby s tým urychlene prestal - najlepšie listom, ktorého kópiu si urobíš. Ak tejto tvojej výzve nevyhoveju a smerovalo by to k súdnemu konaniu, tak návšteve advokáta sa nevyhneš. Ak to je fakt seriózne utekaj za právnikom hneď.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
v tomto state bezne plati prezumpcia neviny,
takze pokial o niekom prehlasis, ze je zodpovedny za unik informacii, musis mu to dokazat
tak isto, ako ked o tebe ktosi prehlasi, ze si zodpovedny za unik informacii, musi ti to dokazat
potom este samozrejme zalezi na zmluve, ktoru medzi sebou mali tieto 2 subjekty, ci je tam nieco o ochrane udajov, zamedzovani ich sirenia tretej strane a podobne
v pracovnej brandzi bezne staci "interne skolenie", ktore vsak zamestnanec musel podpisat, ze absolvoval
PS: pristup k informaciam automaticky neznamena, ze ich poskytuje dalej. bohuzial toto sa velmi tazko dokazuje, a je to o dovere. bezne sa konci iba ukoncenim spoluprace, a to z titulu ineho ako je podozrenie na unik informacii...
... a este jedna vec ...
pokial ma ktosi databazu udajov, a niekto mu ju "ukradne", nejedna sa o poskytnutie udajov tretej osobe ("ukradne" chap ako nedostatocne zabezpeceny server a podobne)
takze pokial o niekom prehlasis, ze je zodpovedny za unik informacii, musis mu to dokazat
tak isto, ako ked o tebe ktosi prehlasi, ze si zodpovedny za unik informacii, musi ti to dokazat
potom este samozrejme zalezi na zmluve, ktoru medzi sebou mali tieto 2 subjekty, ci je tam nieco o ochrane udajov, zamedzovani ich sirenia tretej strane a podobne
v pracovnej brandzi bezne staci "interne skolenie", ktore vsak zamestnanec musel podpisat, ze absolvoval
PS: pristup k informaciam automaticky neznamena, ze ich poskytuje dalej. bohuzial toto sa velmi tazko dokazuje, a je to o dovere. bezne sa konci iba ukoncenim spoluprace, a to z titulu ineho ako je podozrenie na unik informacii...
... a este jedna vec ...
pokial ma ktosi databazu udajov, a niekto mu ju "ukradne", nejedna sa o poskytnutie udajov tretej osobe ("ukradne" chap ako nedostatocne zabezpeceny server a podobne)
lava, prava, lava, prava ...
Tam záleží opäť na tom, ako sú ujednané podmienky, a aké okolnosti sa stali predtým, napríklad AZet, je známy tým, že na bezpečnosť niečoho kašlú (stačí si pozrieť blackhole alebo blog Rasťa Tureka), takže ak nejaký subjekt vyhlási, že moje údaje nebude poskytovať tretej strane, a kvôli neopravenej chybe o ktorej vedel niekto tieto informácie dostane (prípadne ich zneužije), bremeno je aj na danej spoločnosti.galen napísal:"ukradne" chap ako nedostatocne zabezpeceny server a podobne
.
samozrejme, ale musi sa najst ten blazon zo spolocnosti, ktory prehlasi, ze vie o tej chybe
ak to povie iba zamestnanec, tak sa mu to zosobni (max 3nasobok vysky mzdy)
pripadne ak to forwardne vyssie/kompetentnym, a ma o tom dokaz (odchodzi mail), tak je to problem kompetentnych
ale to uz je standardne padajuce ho$no, a hladanie osoby, na ktoru spadne
ak to povie iba zamestnanec, tak sa mu to zosobni (max 3nasobok vysky mzdy)
pripadne ak to forwardne vyssie/kompetentnym, a ma o tom dokaz (odchodzi mail), tak je to problem kompetentnych
ale to uz je standardne padajuce ho$no, a hladanie osoby, na ktoru spadne
lava, prava, lava, prava ...