Ako menit RAM a preco sa mi vypne PC :( ?
Ako menit RAM a preco sa mi vypne PC :( ?
Ahojte, doteraz som mal ramky 512 a 256 (768mb), fičalo to poho, dnes mi kamoš dal 1GB. Mám 4 sloty ( normalka ) tak som vybral 512 a 256 a do prvej som dal 1GB, potom 512 a 3slot 256 ale nešlo to, neukazovalo memorytest tak som vybral 256, nešlo tak som vybral obe a 1GB išlo, potom som dal 1GB + 256 a išlo ale vyplo mi to PC nechápem išlo v poho a teraz keď aj dám 1GB tak to nejde prosím help thx
Re: Ako menit RAM a preco sa mi vypne PC :( ?
ake maju tie ramky frekvenciu? casovanie? su to DDR1 alebo DDR2?
DDR1 a ostatné ti asi nepoviem lebo neviemvalistar napísal:ake maju tie ramky frekvenciu? casovanie? su to DDR1 alebo DDR2?
stiahni si cpu-z, potom tam daj tie 512+256 a chod do zalozky memory a pozri na akej frekvencii bezia, potom v zalozke SPD podla prislusnych slotov pozri co mas v policku max bandwidth. potom tam daj iba tu 1 GB a pozri v cpu-z tie iste veci. moze to pomoct odhalit problem. bez tychto info mozme len hadat...
plus tam este pozri aku mas MB presne
plus tam este pozri aku mas MB presne
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
nemaju niektore starsie dosky limit (dost malinky) na to kolko pamate zvladnu ? treba zistit presne dosku...
Tak tu máte všetky RAMky /3/ - CPU-Z
RAM #1 (1GB)
RAM #2 (512mb)
RAM #3 (256mb)
A odkedy som to zmenil tak už nejde ŽIADNA kombinácia ! Stále sa mi vypne PC a som rád keď sa aspoň zapne bootovanie
RAM #1 (1GB)
RAM #2 (512mb)
RAM #3 (256mb)
A odkedy som to zmenil tak už nejde ŽIADNA kombinácia ! Stále sa mi vypne PC a som rád keď sa aspoň zapne bootovanie
sorry za doublepost ale teraz už asi viem prečo mi to resetuje PC... teplota procesora 108 C ... moc ... takže asi povysavať a kúpiť nejakú pastu čo .. ?
dam krk na to, ze ako si nasadzoval ramky, tak si drgol do chladica. Len si ho PORIADNE upevni a mozno nebude treba pastovat ani vysavat.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Ne do chladiča som nedrgol, a už som horkoťažko napastoval procesor a fičí v poho (zatial) 58 Cnewmi napísal:dam krk na to, ze ako si nasadzoval ramky, tak si drgol do chladica. Len si ho PORIADNE upevni a mozno nebude treba pastovat ani vysavat.
ok, teda aktualny problem je aky? tie ramky nejdu spolu stale?
Napíš akú máš dosku , či podporuje dual chanel. V takom prípade skús najsť pozíciu v slotoch iba pre dve ramky, povedzme tam kde si mal doposiaľ 512 a 256 a PC Ti išlo bez problémov daj 1GB a 512. Ak náhodou bude problém pretrvávať tak vojdi do biosu daj deličku na RAM na 166 (333 efektívne) a časovanie na 3-3-3-8 2T. Tak Ti to musí šľapať na 100 %.