Zamknutie temy

Sem píšte správy pre Administrátorov a Moderátorov o problémoch s fórom, prihlasovaní­m ...
POZOR: Vyriešené otázky a problémy sú odstraňované
Používateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Zamknutie temy

Príspevok od používateľa MichiGen »

Rad by som tu prediskutoval zamknutie mojej temy konkretne tejto: "Emulatory - skusenosti, otazky, "
Snake napísal:LOCK, bohužial michi, emulátory emulujú BIOS na ktorý má autorské práva daná spoločnosť (SCE, MS, Nintendo), a kvôli tomu tu o tom nemôžme diskutovať, warez je už len samotný emulátor.
Emulatory bios neemuluju, teda napriklad ten ps2 emulator je program vytvoreny vyvojarmi, bios je k nemu sice potreba ale nie je nijak dodavany k softwaru.

Predpoklada sa ze ten kto ma origo hru na konzolu ktoru chce emulovat bud danu konzolu ma, alebo mal alebo ju ma v nefunkcnom stave, bios z nej vsak moze "vycucnut" a pouzit v emulatore, ktory simuluje HW funkcie tej ci onej konzoly.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Zamknutie temy

Príspevok od používateľa Snake »

Emulátory bios emulujú, alebo používaju high-level emuláciu. Tie druhé spomenuté su primitívne emulátory na GB a podobne, tak s biosom problém nemáš, ale máš problém s ROMkami, ktoré sú ilegálne (nie sú záložné, pozor).

BIOS je potrebný aj pre ps2, a vycucnúť? Každý z fóra tu má čítačku na šváby že? Taktiež sa tu vzťahuje to čo som písal, BIOS máš ilegálne, aj keď máš doma konzolu, je zakázané ho dumpovať, modifikovať a podobne. Keď to robíš doma, rob, ale neťahaj to do okolitého sveta.

Ergo k biosu, je tam opäť predpoklad že každý si BIOS / hru radšej stiahne, a nehovor že nie lebo sám vieš že je tomu tak.

.
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa MichiGen »

Toto je naozaj tema na dlhsie diskutovanie. Vytvaranie "zaloznej" kopie biosu z konzoly vyrobcovi nijak nemoze uskodit, o ziadne zisky tym nepride, iba ze by dal niekto prednost emulatoru pred kupou konzoly o com pochybujem.

Ak je vsak ako tvrdis toto "aj keď máš doma konzolu, je zakázané ho dumpovať, modifikovať a podobne" ilegalne tak teda pardon, chapem ze toto nie je ziadne warez forum (aj ked temy o emulatoroch su aj na striktnych nonwarez forach ako napriklad pctuning) ani o take fora ziaden zaujem neprejavujem, len skoda aspon podla mojho nazoru zaujimavej temy ...
snake napísal:Ergo k biosu, je tam opäť predpoklad že každý si BIOS / hru radšej stiahne, a nehovor že nie lebo sám vieš že je tomu tak.
To uz je celkom bezpredmetne ci je ten bios stiahnuty alebo vycucnuty z konzoly vzhladom na to co si napisal predtym, ohladom hier osobne PS 2 mam a hry na nu legalne ako je to s ostatnymi ktori by sa zapojili do temy je uz vec ich vlastneho svedomia.

Teraz som si vsak vsimol toto v pravidlach
crux napísal:• vytvarat temy alebo prispevky v ktorych sa riesia emulatory.
takze je tato diskusia zrejme celkom zbytocna :-) škoda no.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

MichiGen napísal:Toto je naozaj tema na dlhsie diskutovanie. Vytvaranie "zaloznej" kopie biosu z konzoly vyrobcovi nijak nemoze uskodit
Vies michi, ked vyrobca nieco zakaze alebo napise ze si to nepraje (hypoteticky, cisto), tak to proste nemozes robit, ani keby si sa na hlavu postavil, ja ked napisem software, alebo vyrobim nejaky blby HW, a napisem ze sa nemoze pouzivat po 22:00 hodine, tak jednoducho nemoze, nech uz je dovod hocijaky.
MichiGen napísal:ohladom hier osobne PS 2 mam a hry na nu legalne ako je to s ostatnymi ktori by sa zapojili do temy je uz vec ich vlastneho svedomia.
Presne tak, hry mám tiež legal, ale nikdy nevieš nikomu dokázať či má niečo legálne, a už vonkoncom takú vec či má legálne BIOS konzoly (o ktorý hlavne ide), dúfam že chápeš čo myslím...

Uži si MGS3, je to good hra (rovnako ako všetky MGS) a žijeme ďalej

LOCK

.

Návrat na "Správy pre Administrátorov"