Ako som uviedol v názve témy, pri zapnutí/vypnutí katodových lámp http://www.alza.sk/fluorescencni-katodo ... d58859.htm sa mi reštartuje počítač.
Situácia je takáto:
včera som ich odpojil keď som menil CPU chladič za NOCTUA NH-U12P.
Keď som pripojil lampy k PC a zapol som ho všetko bolo v poriadku ale keď som chcel zapnúť lampy tak sa mi reštartoval PC. Nedalo mi a lampy som zapojil do druhého PC a tam to bolo v poriadku. Tak som ich zapojil znova do PC do ktorého som ich kúpil a ktorý práve používam tak fungovali bez problémov len vtedy keď boli položené na stole. Akonáhle som jednu zdvihol do polohy ako na obrázku tak sa PC po zapnutí/vypnutí reštartuje.
Nechápem v čom je chyba! Nechcem zbytočne kupovať nové lampy (tieto majú sotva mesiac).
Ak má niekto aspoň tušenie čo to môže spôsobovať prosím poraďte. Prípadne aké lampy odporúčate, ale hlavne chcem vyriešiť tento problém.
vopred Ďakujem
Katódy - pri zapnutí/vypnutí sa reštartuje PC
Katódy - pri zapnutí/vypnutí sa reštartuje PC
MB: GIGABYTE MA790XT-UD4P CPU: AMD Phenom II X3 720 Black Edition + NOCTUA NH-U12P + 2x NOCTUA NF-P12-1300 GPU: SAPPHIRE HD 5870 (1GB DDR5) RAM: DDRAM3 2x2GB Kingston 1333 CL9 HDD: WD 320GB AAKS + WD Elements 500GB + WD15EADS GP 1,5 TB PSU: Thermaltake ToughPower 700W W0106RE CASE: Thermaltake Armor VC3000BWS - čierna INTAKE: NOCTUA NF-S12B FLX a Thermaltake OUTTAKE: NOCTUA NF-S12B FLX REGULÁCIA: Primecooler PC-MP2B Arkony - čierny + SCYTHE KM01-BK-5.25 Kaze Master
- virus64
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 16:25
Re: Katódy - pri zapnutí/vypnutí sa reštartuje PC
Skús iný zdroj, možno mu niečo začalo vadiť.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 31. Aug, 2008, 11:46
Ja mam ten isty problem, ale iba ked vypnem katodu tak sa mi restartuje pocitac ,neviem preco.
Preto s tym nic nerobim a nechavam to stale zapnute
A zacalo sa mi to stavat ked som vymenil graficku kartu...
Preto s tym nic nerobim a nechavam to stale zapnute
A zacalo sa mi to stavat ked som vymenil graficku kartu...
Spoiler: ukázať
ale prečo?virus64 napísal:Skús iný zdroj, možno mu niečo začalo vadiť.
Napadlo ma že to môže skratovať. Ale ako? Kde? Všetko je izolované a vypínačom to nebude lebo to fungovalo, pokiaľ to nebolo v tej polohe ako na obrázku. Fakt netuším.
MB: GIGABYTE MA790XT-UD4P CPU: AMD Phenom II X3 720 Black Edition + NOCTUA NH-U12P + 2x NOCTUA NF-P12-1300 GPU: SAPPHIRE HD 5870 (1GB DDR5) RAM: DDRAM3 2x2GB Kingston 1333 CL9 HDD: WD 320GB AAKS + WD Elements 500GB + WD15EADS GP 1,5 TB PSU: Thermaltake ToughPower 700W W0106RE CASE: Thermaltake Armor VC3000BWS - čierna INTAKE: NOCTUA NF-S12B FLX a Thermaltake OUTTAKE: NOCTUA NF-S12B FLX REGULÁCIA: Primecooler PC-MP2B Arkony - čierny + SCYTHE KM01-BK-5.25 Kaze Master
- virus64
- Nový používateľ
myslím že zdroj nezvláda odberové špičky(pri zapínaní) a preto ten reštart, treba ísť nato vylučovacou metódou. keďže to začalo robiť po výmene chladiča, skús dať naspäť povodný. Pravdepodobne má ten nový chladič väčšiu spotrebu ako mal ten predtým
robilo to aj vtedy, keď na 1 vetve zo zdroja bola napojená len lampa. Napadá ma ešte jedna možnosť že do zdroja zapojím ďalšiu vetvu a skúsim to napojiť na ňu. Zdroj mám http://www.alza.sk/zdroj-thermaltake-to ... d62343.htm
edit: Ale chladič by s tým nemal mať nič spoločné (myslím si). Veď on nijak energiu nespotrebúva. Len ventilátory. A tie boli odpojené a aj tak sa to reštartovalo.
edit: Ale chladič by s tým nemal mať nič spoločné (myslím si). Veď on nijak energiu nespotrebúva. Len ventilátory. A tie boli odpojené a aj tak sa to reštartovalo.
- virus64
- Nový používateľ
tak zdroj máš celkom slušný, niekde som čítal že vetvy by mali bit vyvážené tj. mali by bit rozdelené tak, aby boli približne rovnako zaťažené.
edit: dobre si myslíš, vtedy som mal namysli ventilátory...
edit: dobre si myslíš, vtedy som mal namysli ventilátory...
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
aj ja som mal ten problem ale vymenilsom katody za ledky
btw mam 600w zdroj iba jeden hdd trojadro nie oc jednu grafiku
btw mam 600w zdroj iba jeden hdd trojadro nie oc jednu grafiku
mozno by stacilo zapojit nejaky kondenzator pred menic.