Politicka debata
Re: Politicka debata
billion(EN) = miliarda(SK)
bilión(SK) = milion milionov (10^12) = Trillion (EN)
bilión(SK) = milion milionov (10^12) = Trillion (EN)
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Su ti jasne americke ciselne jednotky, ze ?
http://features.csmonitor.com/economyre ... -trillion/" onclick="window.open(this.href);return false;
"US deficit ballooning to record $1.7 trillion" => v nasom 1,7 biliona USD = 1700 miliard USD = 1214 miliard €.
4 miliardy / 5 milionov = 800€ na kazdeho.
1214 miliard / 306 milionov = 3967€ na kazdeho.
Iste, USA ma 5x vacsi schodok rozpoctu na osobu ako nas rekordny - no na druhej strane USA nie je v ziadnej menovej unii kde su urcite pravidla o 3% rozpoctovom schodku...
Tiez si musis uvedomit, ze sa bavime o schodku 120 miliard Sk pri rozpocte, kde sa ratal prijem 400 miliard Sk je, nuz, trochu nenormalne.
http://features.csmonitor.com/economyre ... -trillion/" onclick="window.open(this.href);return false;
"US deficit ballooning to record $1.7 trillion" => v nasom 1,7 biliona USD = 1700 miliard USD = 1214 miliard €.
4 miliardy / 5 milionov = 800€ na kazdeho.
1214 miliard / 306 milionov = 3967€ na kazdeho.
Iste, USA ma 5x vacsi schodok rozpoctu na osobu ako nas rekordny - no na druhej strane USA nie je v ziadnej menovej unii kde su urcite pravidla o 3% rozpoctovom schodku...
Tiez si musis uvedomit, ze sa bavime o schodku 120 miliard Sk pri rozpocte, kde sa ratal prijem 400 miliard Sk je, nuz, trochu nenormalne.
to si kde nabral ze mame schodok 120 miliard sk... ved tolko nemame ani statny dlhfaugusztin napísal:Su ti jasne americke ciselne jednotky, ze ?
btw. je rozdiel aj americkej a anglickej anglicstine
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Si negramotny ?
http://ekonomika.sme.sk/c/4917437/kriza ... y-eur.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A dlh mame ovela, ovela, ovela vyssi...
http://ekonomika.sme.sk/c/4917437/kriza ... y-eur.html" onclick="window.open(this.href);return false;
4 miliardy eur * 30,1260 = 120,504 miliard Sk.Tento rok hrozí verejnému rozpočtu deficit až štyri miliardy eur.
A dlh mame ovela, ovela, ovela vyssi...
ok, poplietol som si menu
Nechcem zakladat novu temu a sem sa to myslim hodi, co hovorite na temu stavba narodneho futbaloveho stadiona?
Spoiler: ukázať
zlodejina po slovensky...Nechcem zakladat novu temu a sem sa to myslim hodi, co hovorite na temu stavba narodneho futbaloveho stadiona?
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
A to som ani nevedel, ze existuje spolocnost Narodny futbalovy stadion. A hadajte kto sa tam nachadza? Kmotrik a Ferko Laurinec.
Podme skusat hadat, ze kto bude stadion stavat. Vase typy?
Podme skusat hadat, ze kto bude stadion stavat. Vase typy?
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
hlavne že budeme so štátnym rozpočtom/ rozpočtom samospráv, miest a obcí po krk v
ale nový štadión musíme postaviť za štátne peniaze (70 miliónov €), čoby nie
ale nový štadión musíme postaviť za štátne peniaze (70 miliónov €), čoby nie
Pre tych par ludi sa to oplati. Najsmutnejsie na tomto celom je, ze na Slovensku je strasne vela ludi, co o tomto ani nevedia a nemaju paru o tom ake strasne veci sa deju a s kludnym svedovym budu volit vo volbach Muftyho a Hranola znovu.
- zachary
- Pokročilý používateľ
no neviem, či to ľudia nevedia/nevidia .. síce už pár rokov nesledujem spravodajstvo (ak sa to tak dá nazvať) Markíza/JOJ tak neviem do akej miery to bolo medializované tam, ale na TA3 o tom hovorili /v SME písali dosť, takže ľudia by mali byť informovaní
tiež som to zachytil na TA3 a hneď ma napadlo Branisko, asi prečo?!
neviem ako iní, ale v poslednom čase mi už všetko čo chce spraviť koalícia, vadí
neviem ako iní, ale v poslednom čase mi už všetko čo chce spraviť koalícia, vadí
s pozdravom, crux.
- zachary
- Pokročilý používateľ
no jo keby len Branisko .. a čo také Višňové/Dubná Skala, veď cesta medzi MT-ZA popod Strečno je niečo zúfalé
To znamena len jednu vec, a to ze sa ti otvorili oci a vidis co sa naozaj na Slovensku deje.crux2005 napísal:tiež som to zachytil na TA3 a hneď ma napadlo Branisko, asi prečo?!
to už vidím dlhšie, len teraz to prerástlo vyslovene do alergie
už ani celý .týždeň neprečítam, lebo mi je zle z toho všetkého a to chcem občas aj niečo konzumovať
už ani celý .týždeň neprečítam, lebo mi je zle z toho všetkého a to chcem občas aj niečo konzumovať
s pozdravom, crux.