Outtake (náhrada za Magmu)
Outtake (náhrada za Magmu)
Mám vzadu vystrihnutú mriežku.
Cena nehrá rolu.
Všimol som si, že najhlučnejšie veci v mojom PC sú predná Noctua NF-S12 na 600rpm a zadná Magma na 700rpm.
Zatiaľ čo u Noctuy je to hlbšie fučanie, ktoré sa pri 500rpm zlieva s fanmi zvnútra. (ešte zrazím a hotovo)
No u Magmy som okrem fučania po zavretí bočnice (to je asi o veľkom prietoku a nič s tým nenarobím), aj také monotónne hučanie (ťažko opísať, proste "uuuuuuu"). Možno je to akustický problém (od Clustera na CPU počuť totiž iba aerodynamické fučanie). Ale možno by to fan s inou geometriou nerobil.
Takže aký fan namiesto Magmy skúsiť? (o teploty nejde, v idle má pri 22 v izbe CPU/GPU/MB: 24/32/35 a v burne 35/42/39, takže zima)
Outtake fan je jediný otvor, kadiaľ ide vzduch von.
Asi by bodla Noctua NF-S12B FLX. Ale chcel by som vedieť, či neexistuje tichšia varianta (samozrejme okrem staršej S12).
Cena nehrá rolu.
Všimol som si, že najhlučnejšie veci v mojom PC sú predná Noctua NF-S12 na 600rpm a zadná Magma na 700rpm.
Zatiaľ čo u Noctuy je to hlbšie fučanie, ktoré sa pri 500rpm zlieva s fanmi zvnútra. (ešte zrazím a hotovo)
No u Magmy som okrem fučania po zavretí bočnice (to je asi o veľkom prietoku a nič s tým nenarobím), aj také monotónne hučanie (ťažko opísať, proste "uuuuuuu"). Možno je to akustický problém (od Clustera na CPU počuť totiž iba aerodynamické fučanie). Ale možno by to fan s inou geometriou nerobil.
Takže aký fan namiesto Magmy skúsiť? (o teploty nejde, v idle má pri 22 v izbe CPU/GPU/MB: 24/32/35 a v burne 35/42/39, takže zima)
Outtake fan je jediný otvor, kadiaľ ide vzduch von.
Asi by bodla Noctua NF-S12B FLX. Ale chcel by som vedieť, či neexistuje tichšia varianta (samozrejme okrem staršej S12).
Re: Outtake (náhrada za Magmu)
Ja som vedel že raz nájdem od teba aj takúto tému.
Prečo si nezainvestoval potom do vodníka keď ti tak vadí hluk a kupuješ len drahé ventilátory, ktoré potom aj tak obmieňaš.
K téme, myslím, že tá FLX bude asi najlepšia. No ale ako pozerám, keď ti vadí Magma na 5V tak Noctuu budeš musieť tiež zregulovať.
Prečo si nezainvestoval potom do vodníka keď ti tak vadí hluk a kupuješ len drahé ventilátory, ktoré potom aj tak obmieňaš.
K téme, myslím, že tá FLX bude asi najlepšia. No ale ako pozerám, keď ti vadí Magma na 5V tak Noctuu budeš musieť tiež zregulovať.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
Jasné, to by som obe Noctuy nahodil na Zalmana.
KingTommy, mne by to fučanie na 800rpm vôbec nevadilo, lenže neviem čo za zvuk to vydáva, no fučanie to nie je.
Vodníka si nechaj.
Ale toto berte ako teoretickú tému, Magma je inak super fan, neviem, či to nie je akustikou. Možno by mi ani FLX nepomohla a v tom prípade ma radšej zastavte a kašlem na to.
/ no takže intake vyriešený (Fan Mate 2 + 100 ohm = ~ rozsah 500-800rpm), v idle nepočuteľné, naplno pocítiteľné.
už sa vymyká iba tá Magma na 5V, všetko ostatné tak cca. splýva so šumením disku atď.
KingTommy, mne by to fučanie na 800rpm vôbec nevadilo, lenže neviem čo za zvuk to vydáva, no fučanie to nie je.
Vodníka si nechaj.
Ale toto berte ako teoretickú tému, Magma je inak super fan, neviem, či to nie je akustikou. Možno by mi ani FLX nepomohla a v tom prípade ma radšej zastavte a kašlem na to.
/ no takže intake vyriešený (Fan Mate 2 + 100 ohm = ~ rozsah 500-800rpm), v idle nepočuteľné, naplno pocítiteľné.
už sa vymyká iba tá Magma na 5V, všetko ostatné tak cca. splýva so šumením disku atď.
FLX mam vzadu , mriezka neni vyrezana a na 600 rpm ( podla kaze mastera ) ju nepocut .
Takže viac ako FLX ma zaujali Noiseblockery. Máte s nimi skúsenosti? Nevrčia ani nad 1000rpm? Magma síce nevrčí, ale to vtieravé hučanie je divné. Proste nejaké mrzké ujúkanie a ozvena.
Koľko má http://www.tichepc.sk/produkt/Noisebloc ... -3085.html" onclick="window.open(this.href);return false; na 5V?
Koľko má http://www.tichepc.sk/produkt/Noisebloc ... -3085.html" onclick="window.open(this.href);return false; na 5V?
http://xbitlabs.com/articles/coolers/di ... html#sect0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
ja mam cca 660ot na 5V pri tom Noiseblocker...tiez som dost narocny na ticho a mozem povedat ze ten fan ma pekny prietok a hluk na moje dost citlive usi dost dobry pouzivam ho ako outtake a spokojnost maximalna...ved aj stoji pekne
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
Mirdis, inak tam máš aké fany?
Aj sa rozbehne na 5V, či len ide na 5V ten NB?
No ono tá Magma nejak hučí na nízkych otáčkach (rozumej 700-800rpm), čo mi viac vadí ako randál na vysokých.
No ono tá Magma nejak hučí na nízkych otáčkach (rozumej 700-800rpm), čo mi viac vadí ako randál na vysokých.
Ale d**e mi alebo fakt Magma na takýchto otáčkach hučí? Nad 1000rpm to už prekryje airflow.
Ale nie mne este aj Noisblocker ci noctua hucala proste to je problem z dobrym sluchom
Spoiler: ukázať
- diZZy
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
no ty kokoso Broolly keby prides ku mne dom a pocujes moj pc"ako vrtulnik " tak asi skocis cez zatvorene okno
Ale ostatné fany v idle nepočujem v podstate (viď. podpis, všetko do 600rpm, predný 500rpm).
Ale asi sa na to vykašlem, nehce sa mi vrážať prachy do ďalších fanov, keď tieto majú iba nejaké 3 mesiace.
Spravím teda ešte spoločnú reguláciu pre in (500-800) a out (700-1200) a končím.
Teda bude to asi aj akustikou a aj sa mi nechce predávať Magmu za nejakých 200Sk a za trikrát toľko kupovať nový fan (je to dosť tiché na to, aby to nebolo hodné takejto investície),
Téma sa v podstate môže locknúť.
Ale asi sa na to vykašlem, nehce sa mi vrážať prachy do ďalších fanov, keď tieto majú iba nejaké 3 mesiace.
Spravím teda ešte spoločnú reguláciu pre in (500-800) a out (700-1200) a končím.
Teda bude to asi aj akustikou a aj sa mi nechce predávať Magmu za nejakých 200Sk a za trikrát toľko kupovať nový fan (je to dosť tiché na to, aby to nebolo hodné takejto investície),
Téma sa v podstate môže locknúť.
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
tak ja mam v zadu ten noiseblocker,na cpu noctuu P a na S1 noctuu S12..neviem ci sa rozbehne nemam to odskusane..no ja som mal tiez magmu na skusku a na 800ot je to dost hlucny fan samozrejme prietok ma krasny,ale na moje citlive usi je dost hlucna takze bola nepouzitelna v mojom pc:) cim menej fanov tym lepsie...tommy1104 napísal:Mirdis, inak tam máš aké fany?
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
Nuž, ale nakoľko mám teraz problémy so zvukom a idem kupovať myš a LCD, čo potrebujem, pôjde toto asi bokom. Si myslím, že na 700rpm to nebude rušivé.
Ono ja v podstate môžem dať preč z intake tú Noctuu S12 a šupnúť ju na outtake a Magmy sa zbaviť.
Ale to je asi kravina.
Ono ja v podstate môžem dať preč z intake tú Noctuu S12 a šupnúť ju na outtake a Magmy sa zbaviť.
Ale to je asi kravina.