teplovodiva nalepka vs. pasta, help !
teplovodiva nalepka vs. pasta, help !
Zdravim, pekneho dna som si vsimol vyssiu teplotu gpu, a rozhodol som sa vymenit tu original nalepku na gpu za pastu. Teplota klesla z cca 60 stupnov na 50. Po nejakom mesiaci som si vsimol zase narast teploty na +-60, ale chladic ma mozno 40. Merane everestom, grafika gainward 9500GT s pasivnym chladicom. Poradte co s tym
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: teplovodiva nalepka vs. pasta, help !
-idle/load?
-ake teploty by si z pasivnou kartou chcel mat
-ak si tam dal nejaku "kvalitnu" pastu....
-alebo si skontroluj "pritlak"
-ak ta trapia tie teploty tak si tam daj ofuk.
-ake teploty by si z pasivnou kartou chcel mat
-ak si tam dal nejaku "kvalitnu" pastu....
-alebo si skontroluj "pritlak"
-ak ta trapia tie teploty tak si tam daj ofuk.
Spoiler: ukázať
Ofuk tam je magma, karta OC 35 percent. Skusim teda kupit este nejaku kvalitnu pastu, ved sa zide do buducna. Si myslim ze sa vyparuje... Ja sa len bojim ze jedneho dna na to zabudnem a karta sa pri 120 stupnoch odpali
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Pasta sa nemôže odparovať. Daj tam AC MX-2. Nezvýšila sa náhodou aj teplota okolia, keď si spozoroval zvýšenie teploty karty? Je normálne, že cez leto keď sú teploty vyššie sa viacej zohrievajú aj ostatné komponenty. To platí aj pri vodnom chladení.
Proste fyzikálne zákony neoklameš.
Proste fyzikálne zákony neoklameš.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
Uvedomujem si to, ale stalo sa mi to 2x. Vymenil som pastu, islo super, presiel tyzden-mesiac, a uz zlenedobre. Mozem MX-2 smelo pouzit na grafiku ? Kupil by som si ju. Alebo odporucate nieco extra pre GPU ?
Teraz mam nemecku pastu, velmi kvalitnu, povodne urcenu na stredne teploty polovodicov vo vseobecnej elektronike, a na CPU kde je max. teplota 40-50 stupnov to problem nerobi. Necham si ju na ine veci, mam este 2 dvojgramove tuby.
Teraz mam nemecku pastu, velmi kvalitnu, povodne urcenu na stredne teploty polovodicov vo vseobecnej elektronike, a na CPU kde je max. teplota 40-50 stupnov to problem nerobi. Necham si ju na ine veci, mam este 2 dvojgramove tuby.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
MX-2 používam aj na CPU aj na GPU, zatiaľ veľká spokojnosť
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Samozrejme MX-2 ako aj väčšina ostatných pást sú určené na styčnú plochu procesora /aj GPU/ a chladiča.
Mám použitú pod vodnými blokmi na GPU a CPU.
Mám použitú pod vodnými blokmi na GPU a CPU.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
Tak dik, zajtra si ju teda pojdem kupit. Tesim sa na zmeny a dufam ze bude aspon pol roka pokoj (potom upgrade).