LPG

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

LPG

Príspevok od používateľa Attilka »

Zdarec motoristi!
velmi jednoducho zacnem,pocul som v sobotu,zevraj nebudu ziadne extra vybavovacky okolo LPG od 1 septembra,ale nejak na rychlovku to bolo,preto sa pytam vas,ktory tomu daco rozumeju,mozno s tym aj robite,ako to bude vobec.
Pre Baworaky je vseobecne zname,ze sa nemozu montovat LPG,nejak to vyrobca ovplyvnuje,ale zevraj to bude mozne,kto ma s tym skusenosti nech napise,zatial googlim dalej. ;)
Dakujem za vsetky "rozumne" pripomienky .
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: LPG

Príspevok od používateľa faugusztin »

Vyrobca to velmi ovplyvnovat nemoze, ale s velkou pravdepodobnostou nebudes mat nan univerzalnu homologizaciu pre dany model ako maju napr. Skodovky, a teda budes si musiet zaplatit komplet homologizaciu - co je par desiatok tisic korun.
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

No prave ze o tu homologizaciu sa jedna,zevraj to bude ovela jednoduchsie/lacnejsie ako bolo,ale ako pisem,neviem,preto sa pytam,ci niekto nepocul o tom daco ?
PE ES KO :
Zevraj to bude ovela-ovela lahsie a lacnejsie ! Zevraj nebudu to 30-40 tisice !
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

no neviem ...
minule som bol ukolegu a tam stal krasny bavor s plynom
kedze ma kare dat do mojej plachetnice plyn... i ked mi to bude luto taky motor zhyzdit plynom.....tak som zistoval co a ako
chlapik to montuje uz par rokov a na pripadne problemy s bavormi...a kedze aj vlastni 7cku a fajnu nadupanu....nic nespominal zeby mal s tym prblemy
ale ak s nim budem tak sa ho prilezitostne popytam
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
cool_point
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12

Príspevok od používateľa cool_point »

lezgy napísal:no neviem ...
minule som bol ukolegu a tam stal krasny bavor s plynom
kedze ma kare dat do mojej plachetnice plyn... i ked mi to bude luto taky motor zhyzdit plynom.....tak som zistoval co a ako
chlapik to montuje uz par rokov a na pripadne problemy s bavormi...a kedze aj vlastni 7cku a fajnu nadupanu....nic nespominal zeby mal s tym prblemy
ale ak s nim budem tak sa ho prilezitostne popytam
LPG je k motoru šetrnejší ako benzín. Nieje pravda, že sa motor ničí. Práveže ti stačí napríklad aj olej meniť po 40.000km filtre takisto a pod. nakoľko sa pri spaľovaní netvoria karbónové usadeniny ako pri benzíne. Takisto je LPG šetrnejší k pohyblivým častiam. Akurát čo môže dostávať viacej na "bendžo" je katalyzátor, lamda sonda a samotný výfuk, keďže teplota horenia LPG je čosi vyššia ako u benzínu.

Mám AUDI 90 Quattro 2,3E a jazdím na LPG cca. 1,5 roka. V tej dobe keď som si dal montovať LPG firme ktorá má oprávnenie, mi "chlapci" vedeli dať zapísať zariadenie LPG do techničáku, lenže 5.000,-Sk sa mi zdalo veľa /teraz by som to dal/. Nebudem opisovať prečo to pol roka na to keď som sa rozhodol o zápis nebolo možné, ale ide o to, že ak ti to na polícii vie niekto zapísať s nahratím do databázy, tak je ti jedno či je hromadná prestavba povolená, alebo nie. Ide zase len o birokraciu. Ono je pravdou, že "prísnosť" je z dôvodu prostého a to, že mnohý motoristi si to montujú sami doma na záhrade a jazdia na rôzne propán-butánové fľaše, kde nemajú elektro ventily a pod. Mal som za to moje obdobie cca. 5-7 policajných kontrol s otvorením kufra, kde mám 42l nádrž, ale mám ju dekou zakrytú, takže som ukázal povinnú výbavu a hotovo.

Môj osobný názor je taký, že by nemali robiť problémy so zápisom, pokiaľ by si doniesol potvrdenie, že to montovala odborná firma.
Lenže si treba uvedomiť, keby štát vo veľkom propagoval LPG /ekológiu/, tak by sa mohlo ľahko stať, že by sa zmenšil príjem do štátneho rozpočtu v podobe spotrebnej dane za benzín. Čiže zase politika.
To čo píšeš, že od septembra, tak to by bolo veľmi dobré.
Niečo o LPG

Na záver:
V živote nechcem iné auto ako na LPG pokiaľ bude priepastný rozdiel medzi benzínom a LPG, ja momentálne tankujem liter LPG za 0,51 € /15,36Sk/. :good:
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

ad LPG -> je iba otazkou casu, kedy vyrovnaju spotrebne dane na LPG a ine uhlo-vodikove pohonne hmoty ...
uz aj teraz ked sa lepia diery v rozpocte, sa s tou myslienkou pohravaju ... ale je pred volbami, takze ... najskor buduci rok
lava, prava, lava, prava ...
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

ono ja som to nemyslel zhyzdit doslova
myslel som to presne tak ze je zasah do motora a vsetci vieme ze original uz potom nieje original
navyse napr v mojom pripade by to bolo dost komplikovane, nahodou by sa nieco nepodarilo a je zle
niekho trapi pokles vykonu ale tych 10/15% si myslim v zivote priemerny motorista nepociti
druha vec je ako vravi lambda a pod....ja mam napr dve a eby ze odidu no nechem ani vediet co by stala robota +sondy

ale ako plyn je fajn vec a vazne premyslam
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa NemesiS »

kto nabehá veľa čo lezgy určite áno, tak investícia do LPG sa vráti veľmi rýchlo.
a tankovať za 15 sk, ukrajina sa môže skryť
pokles výkonu je fakt malý, pri tvojom 170 koňovom pohrebáku by som to ani neriešil.
určite by si mal ísť do LPG.