vymena pc do 2 rokov
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
vymena pc do 2 rokov
Je zname,ze do 2-3 rokov by sa malo pc vymenit,aby stihalo najnovsi soft.Otazka je,je nutne menit moje 4 jadro ,ked casom bude kazdy soft podporovat 4 jadra?CIze vlastne vykon cpu sa casom neznizuje,ale zvysuje? Aky mate na to nazor?
Tuto temu neberte moc vazne
Tuto temu neberte moc vazne
Re: vymena pc do 2 rokov
v niecom ti teraz komp nestiha?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
nie,ale to nesuvisi s otazkou,lebo moj pc nema 2 roky
ak budes na pc pouzivat word, tak ho nemusis vymenit nikdy, vymenis ho vtedy, ked je to potrebne
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
o aky soft presne ide a kde si cital o tom ze sa PC ma vymenit kvoli "niecomu" do 2-3 rokov?r.b.class napísal:aby stihalo najnovsi soft
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ako pisem neberte to vazne..vase otazky vobec nenadvazuju na pointu..ale asi som ju zle vystihol
ide o to ze dnesne 4 jadra budu mat podla mna dlhsiu dobu kym ich bude treba menit,pretoze ked boli nove,tak nebol este optimalizovany soft takmer ziaden..
chape ma niekto ?nikto?
ide o to ze dnesne 4 jadra budu mat podla mna dlhsiu dobu kym ich bude treba menit,pretoze ked boli nove,tak nebol este optimalizovany soft takmer ziaden..
chape ma niekto ?nikto?
ja si myslim ze stvorjadra, tak ako boli v prvopociatkoch, boli natolko lenive, ze aj ked si vyfasoval soft, ktory nepodporoval multithreading, tak tam slapali pomalicky ...
postupom casu, ked uz sa zacinaju robit aplikacie, ktore vedia pracovat na viacerych jadrach sucastne, sa zase dostavame k problemu, ze tie aplikacie su natolko robustne, ze tie prvotne jadra (ajked 4+) budu pre ne priliz pomale.
v kazdom pripade, mozes casom odlozit do suplika, pripadne vybrat, spravit si vlastny radobyserver, nainstalovat glassfish, a fungovat na viacerych jadrach sucastne ... a mozes byt vysmiaty, ako tvoje primitivne weby pekne funguju ...
ale ked uz na tom budes chciet pustit hardcore ajax somariny, tak to bude tak pomale, ze vymenis procak ..
postupom casu, ked uz sa zacinaju robit aplikacie, ktore vedia pracovat na viacerych jadrach sucastne, sa zase dostavame k problemu, ze tie aplikacie su natolko robustne, ze tie prvotne jadra (ajked 4+) budu pre ne priliz pomale.
v kazdom pripade, mozes casom odlozit do suplika, pripadne vybrat, spravit si vlastny radobyserver, nainstalovat glassfish, a fungovat na viacerych jadrach sucastne ... a mozes byt vysmiaty, ako tvoje primitivne weby pekne funguju ...
ale ked uz na tom budes chciet pustit hardcore ajax somariny, tak to bude tak pomale, ze vymenis procak ..
lava, prava, lava, prava ...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ja som skor myslel 45nm 4core ako mam ja..
uz dnes vacsina profesionalneho softu 4 jadra podporuje, o 2 roky uz bude soft stavany na 6,8,12 jadra, ci ti 4 jadro bude stacit mozme len hadat, ja si myslim ze ked sa dnes da fungovat na 2jadrach tak o 2 roky sa bude dat behat na 4 jadrach aj ked to bude low end. (bez HPT a podobnych technologii ktore uricte pridu vravim)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ja som sa este nestretol so softom ktory by vedel vytazit moje cpu na 100%,tym chcem povedat,ze bezny softovy mainstream na 4 zatial jadra kasle..prevod videa a cpu testre neratam
zozen si beznu javovu aplikaciu, ako glassfish ...r.b.class napísal:ja som sa este nestretol so softom ktory by vedel vytazit moje cpu na 100%,tym chcem povedat,ze bezny softovy mainstream na 4 zatial jadra kasle..prevod videa a cpu testre neratam
v pohode vyhuli 2-3 jadra, uznavam, na 4 sa mi este nerozrastla
lava, prava, lava, prava ...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
v zivote som o glassfish nepocul..naozaj to je taka bezna aplikacia:)