Nazdar!
Chcel by som sa opytat, ako by som mohol na cestach sledovat 3 kamery cez internet. Kazda kamera je inde, asi kilometer od seba su, vsade je internet 1MBit down/256KBit up, ale platit na kazdom mieste este aj verejnu IP je neunosne. Tak mi prosim vas poradte, ako to spravit.
By som si predstavoval tak, ze si doma zrobim server aj s uloziskom trebars 1TB, pripojim ho do routeru s verejnou IP, rychlost pripojenia 1MBit symetricky. Jak to dat dokopy a jaky soft pouzit, aby sa mi obrazky a video posielali na server, a aby som potom ked som niekde mimo, mohol na notbuku pozriet priamy prenos, alebo fotky/zaznam.
Chcel by som na to pouzit co najlacnejsie riesenie, takze sa rozhodujem medzi IP kamerami, alebo lacnymi kamerami+rekorder s pripojenim na lan, alebo keby v buducnosti bolo viac kamier tak PCI kartu a nejaky low end PC na kazde miesto zvlast.
Oslovil som nemenovanu firmu ktora by za to chcela 1000 eur za montaz a zariadenia + 30 eur mesacne za kazdu kameru. To je strasna predstava...
Vopred dik.
kamerovy system
Re: kamerovy system
Tak mam nieco nacate, ale stale neviem ako prinutit dvr alebo kamery, aby posielali data na 1 server s verejnou IP Je na to nejaka funkcia s nejakym pomenovanim ?
Re: kamerovy system
dvr dokaze streamovat do sveta. no regni sa na no-ip.com
vytvor si vlastnu domenu (prva_kamera.no.ip.com)
v nastaveni si daj redirect host a
na compe stiahnes klienta ktory bude pri kazdej zmene tvojej IP kde je kamera posielat na no-ip.com aktualnu IP
teda tebe staci zadat do svojho notebooku napr (prva_kamera.no-ip.com) a automaticky ta hodi na tvoju aktualnu IP a mozes kukat na prvu kamerku.
takto to porob na ostatne a mas pokoj.
s tym ukladanim by som skusil pouzit map network drive
pripojis si vzdialeny zdielany adresar do svojho compu a tam to budes ukladat.
len neviem ci ti to bude linka stihat
vytvor si vlastnu domenu (prva_kamera.no.ip.com)
v nastaveni si daj redirect host a
na compe stiahnes klienta ktory bude pri kazdej zmene tvojej IP kde je kamera posielat na no-ip.com aktualnu IP
teda tebe staci zadat do svojho notebooku napr (prva_kamera.no-ip.com) a automaticky ta hodi na tvoju aktualnu IP a mozes kukat na prvu kamerku.
takto to porob na ostatne a mas pokoj.
s tym ukladanim by som skusil pouzit map network drive
pripojis si vzdialeny zdielany adresar do svojho compu a tam to budes ukladat.
len neviem ci ti to bude linka stihat
vsetko mi je jedno