Ahojte!
Potom ako som dostal vlastnú platobnú kartu, som sa rozhodol kúpiť si EPéčko skupiny Skyscraper Frontier s názvom Cloaking The Soul. Problém je v tom, že amazon/iTunes/e-music mi nechcú dovoliť stiahnuť digitálnu hudbu, lebo som na Slovensku (niečo v zmysle "Legislatívne nepodporovaná krajina"). Dosť som bol prekvapený týmto rozdelením svetového hudobného priemyslu. V európskych obchodoch s digitálnou hudbou ich nezoženem a preto sa chcem spýtať, či je nejaký spôsob ako to obísť? Pozeral som sa po niekoľkých IP-anonymizéroch, ale všetko sú to drahé softvéry. Dá sa to obýsť iba zmenou IP adresy za americkú? Ak áno (zadarmo), tak ako?
Viem, že by som tým mohol porušovať zákon, ale myslím si, že to je jediná cesta aby mal aj tvorca hudby z toho peniaze.
Diki vopred za pomoc.
Digitálna hudba (i)legálne z USA
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Re: Digitálna hudba (i)legálne z USA
A anonymouse.org si skusal? Pripadne ine podobne weby
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Myslim ze zabudas na jednu vec - kazda jedna kreditka ma uvedenyeho vydavajucu banku, a tak aj krajinu povodu kreditky. Takze ani americka IP ti nemusi pomoct, so slovenskou kreditkou ta mozu odmietnut.
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Ten anonymous.org nefunguje na šifrované (zabezpečené) stránky... Takže jediná reálna možnosť je nájsť si nejakého "naivného amerického kamaráta", ktorý by to za mňa kúpil... Naozaj nechápem, prečo napríklad iTunes nepredáva hudbu na Slovensku. Predávať aplikácie im nerobí problém, ale hudbu ano?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bohuzial je to tak, a dovodom toho su organizacie typu SOZA, resp. rozne licencne pravidla v roznych castiach EU.