Energeticky nezavisly dom/byt
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Re: Energeticky nezavisly dom/byt
To čo tvrdím, mám reálne odskúšané. Dáva sa to napr. pod príjazdovú cestu (žiadne korene), zatopenie? čím? voda sa tam nemá kade dostať, plesne? vlezieš do kontrolného otvoru, pustíš chemikáliu na čistenie vzduchotechniky a je po plesniach.. Tam kde to mám odskúšané to už beží 2 roky, a nezdá sa mi, že by to bolo nejak znečistené...
Niečo z praxe+ bonus smrad jak v "CARIHRADE"
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:Gw0O ... 189001.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Este jedna chutovka
http://www.youtube.com/watch?v=1Ahfe38GFrE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:Gw0O ... 189001.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Este jedna chutovka
http://www.youtube.com/watch?v=1Ahfe38GFrE" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bamma_boy
- Používateľ
Chcete mi tvrdiť, že toto sa stane za bežného používania? podľa mňa nie, ako by sa tam niečo ako na 1.obr. dostalo? len tak sa stvorilo? z čoho? z toho vzduchu čo tadiaľ ide? dokonca prefiltrovaný? ako to potom v tom Rakúsku (napr.) robia keď tam nič také nemajú?
Ja netvrdím že sa toto stáva bežne ale stáva sa to dost často -idea je to pekná ,zemný register v lete chladí v zime doohrieva.
A teraz skutočnost:
U nás to vecšina stavbárov aby ušetrili to robí z najlacnejšieho materialu- z odpadných trubiek KG,a už menej z HT, PVC-U.
Z nich atest zdravotnej nezávadnosti pre "dopravovaný" vzduch ma len PVC-U /Plastika Nitra/ a HT.
Test prieniku Radonu z podložia nemá ani jedna.To že tesnie pre odpad neznamená že tesnie aj pre vzduch.
Vzduchotesnost sa delí do tried A,B,C,D.
V tom Rakúsku sa používa postriebrené potrubie /Rehau/a to sme s cenou niekde uplne inde
K šachte je potrebné urobit revíznu šachtu na čistenie a dost široku aby tam clovek vliezol a manipuloval , odvod kondenzátu cez sifon.
Ono sa to nezdá ale nazbiera sa tam toho dost.
Proste potrubie musí byt suché a čisté -inak je to len semenište baktérii a smradu.
A to potom pustate do domu ,dakujem pekne.
Musí sa to aj čistit pravidelne ,rieši sa to lankom s hubou namočenou napr. do SAVA to sa pretahuje sem a tam
No je s tým dost problémov ato este nehovorím o ucinnosti ten ohrev a chladenie tiež nie je nekonečné aj register ma
svoju akumlačnú schopnost a musí sa regenerovat a takpovediac "dobit"
V sučasnosti sa použiva solankový ale je to drahšie a tým pádom u nás nepopulárnejšie.
To je moj názor ,ja netvrdim že spravny.
Sam mám rekuperacku a zamrzanie cez zimu chcem riešit elekt. doohrevom prívodného vzduchu je to
pre mna bezpecnejšie a pohodlnejšie aj lacnejšie
A teraz skutočnost:
U nás to vecšina stavbárov aby ušetrili to robí z najlacnejšieho materialu- z odpadných trubiek KG,a už menej z HT, PVC-U.
Z nich atest zdravotnej nezávadnosti pre "dopravovaný" vzduch ma len PVC-U /Plastika Nitra/ a HT.
Test prieniku Radonu z podložia nemá ani jedna.To že tesnie pre odpad neznamená že tesnie aj pre vzduch.
Vzduchotesnost sa delí do tried A,B,C,D.
V tom Rakúsku sa používa postriebrené potrubie /Rehau/a to sme s cenou niekde uplne inde
K šachte je potrebné urobit revíznu šachtu na čistenie a dost široku aby tam clovek vliezol a manipuloval , odvod kondenzátu cez sifon.
Ono sa to nezdá ale nazbiera sa tam toho dost.
Proste potrubie musí byt suché a čisté -inak je to len semenište baktérii a smradu.
A to potom pustate do domu ,dakujem pekne.
Musí sa to aj čistit pravidelne ,rieši sa to lankom s hubou namočenou napr. do SAVA to sa pretahuje sem a tam
No je s tým dost problémov ato este nehovorím o ucinnosti ten ohrev a chladenie tiež nie je nekonečné aj register ma
svoju akumlačnú schopnost a musí sa regenerovat a takpovediac "dobit"
V sučasnosti sa použiva solankový ale je to drahšie a tým pádom u nás nepopulárnejšie.
To je moj názor ,ja netvrdim že spravny.
Sam mám rekuperacku a zamrzanie cez zimu chcem riešit elekt. doohrevom prívodného vzduchu je to
pre mna bezpecnejšie a pohodlnejšie aj lacnejšie
- Bamma_boy
- Používateľ
Áno, presne tak ako si napísal kondenzát sa rieši vyspádovaním a odvodnením, tým pádom žiadne plesne, raz za rok sa to pretiahne drótom s filcovým leštiacim kotúčom poliatym dezinfekciou a je to, stačí na to 400vka servisný otvor. U mňa je register rovný nie je pozatáčaný takže nie je problém..Toť zase môj názor, ako hovorím, zatiaľ s tým nemám problém...uvidíme
-tak nech ti to služi bez problémov
Nechce sa mi s tým nacvičovat je to pohodlnejšie -asi som už načisto zlenivel
Ja tam dám na sanie radšej ten elektro ohrievač nastavím ho niečo nad 0 stupnov a uvidím
Nechce sa mi s tým nacvičovat je to pohodlnejšie -asi som už načisto zlenivel
Ja tam dám na sanie radšej ten elektro ohrievač nastavím ho niečo nad 0 stupnov a uvidím
- Bamma_boy
- Používateľ
Chcel som ušetriť kde sa dalo a tá jedna sobota kedy si to pohodlne trochu vyčistím ma už nezabije Lepšie ako živiť el. ohrievač...podľa mňa...
- ešte taká poznámka no je to na zváženie.
Kolko stojí realizácia zemného registru - niekolko desiatok tisíc 20-40k SK
Kolko stojí elektr. potrubný ohrievač - 2700 SK -200W stiahnem ho termostatom na 100W
Nech je to zapnuté 10hodin za den používam to len v zime dajme tomu tie 3-4 mesiace.
To máme tak zhruba ked to poriadne preženiem 500-1000sk za rok.
Za dnešnú cenu zemného registru možem teoreticky dohrievat vstupný vzduch 20-40 rokov.
Kolko stojí realizácia zemného registru - niekolko desiatok tisíc 20-40k SK
Kolko stojí elektr. potrubný ohrievač - 2700 SK -200W stiahnem ho termostatom na 100W
Nech je to zapnuté 10hodin za den používam to len v zime dajme tomu tie 3-4 mesiace.
To máme tak zhruba ked to poriadne preženiem 500-1000sk za rok.
Za dnešnú cenu zemného registru možem teoreticky dohrievat vstupný vzduch 20-40 rokov.
- Bamma_boy
- Používateľ
A to čo bude ten register vykládaný smaragdami? 30m PVC-U rúry, koleno na vývod zo zeme do rekuperácie, 2x Tčko na servisnú a nasávaciu šachtu a jeden klobúčik až do toho neprší...+ bagristovi nech dám 2 000...nech dám ešte každý rok 200Sk za filc. kotúč a dezinfekciu..stále nie som na 40k