zdarec, ak sa to do nákupky nehodí, môžte kľudne presunúť ..
mám z Alzy túto rýchlonabíjačku: http://www.alza.sk/i-tec-super-quick-ch ... 133362.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
na stránke SOI som sa dočítal, že je to nebezpečný výrobok a že ju môžem vrátiť predajcovi
http://www.soi.sk/files/documents/nebvy ... ata099.rtf" onclick="window.open(this.href);return false;
dostal som od Alzy odpoveď, že si môžem zobrať dobropis, alebo mi ponúknu iný nabíjačku v podobnej cene ..
s tou i-Tec som však bol doteraz veľmi spokojný
teraz otázka na vás:
poraďte adekvátnu náhradu tejto, t.j. rýchlonabíjačku s dostatočnou kapacitou batérií pre použitie v digit. fotoaparáte v cene okolo/max 25-30 €, najlepšie z Alzy
nabíjačka AA batérií z Alzy
Re: nabíjačka AA batérií z Alzy
by som radsej zobral peniaze a kupil nabijacku energizer.
alebo teda z alzy nieco od hama alebo sanyo.
//presun do debaty o vsetkom, gammaray
alebo teda z alzy nieco od hama alebo sanyo.
//presun do debaty o vsetkom, gammaray
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
má niekto skúsenosti s batériami AA Eneloop 2000mAh ? len tá doba nabíjania ma odrádza ..
verzus napr. Hama / Sanyo 2700mAh ?
//edit: keď dostanem dobropis, tak môžem žiadať peniaze späť, alebo si za to len kúpiť nejaký oný tovar z Alzy ?
verzus napr. Hama / Sanyo 2700mAh ?
//edit: keď dostanem dobropis, tak môžem žiadať peniaze späť, alebo si za to len kúpiť nejaký oný tovar z Alzy ?
Ja som si ich dávnejšie kupoval, aj tu kdesi na fóre som riešil, aké budú najlepšie. Doba nabíjania síce pomerne dlhá, ale batérie sú to fakt vynikajúce. Sanyo konkrétne u týchto Eneloop hovorí o veľmi pomalom samovybíjaní, a to môžem potvrdiť - ani po niekoľkých týždňoch, keď sú nabité batérie odložené, alebo vložené v nepoužívanom foťáku, takmer vôbec nestrácajú na nabití. Nejaký ten test je aj tu.zachary napísal:má niekto skúsenosti s batériami AA Eneloop 2000mAh ?
A capacity of 1636mAh is 90.9% of the 1799mAh it had when I set it aside. In other words, it lost 9.1% of its charge over the course of 7 weeks.
...jednoznačne by som šiel už iba do Eneloop-iek od Sanyo. Ver mi, vyberal som dlhoThese results are not as good as Sanyo's claim of 90% charge retention over the course of six months, but still far better than what one would expect of ordinary NiMH cells. Even after one year, the Eneloops would still have half their rated capacity, whereas a regular NiMH battery would be virtually dead.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
asi ti píšnem na icq keď budem mať náladu riešiť baterky
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Hmm, mam tuto nabijacku uz velmi dlho (neviem ci uz nie je aj po zaruke) a som s nou spokojny. Sice je pravda ze baterie su niekedy dost horuce, ale neviem ci nie len tie prilozene k nabijacke. Nabijacka ma sice teplomer pre kazdu bateriu a pri prehriati by sa malo nabijanie odpojit ale zrejme to moc nefunguje. Novu sa mi sakra kupovat nechce, ale to riziko poziaru je zavazna vec tak som na vazkach.
Do foto pouzivam dve sady Sanyo Eneloop a su fakt dobre. Napriek tomu ze maju nizsiu kapacitu ako NIMH alebo NICD baterie, v konecnom dosledku vydrzia minimalne rovnako alebo dokonca viac. Rozhodne ti Eneloopky do fotaku odporucam.
Do foto pouzivam dve sady Sanyo Eneloop a su fakt dobre. Napriek tomu ze maju nizsiu kapacitu ako NIMH alebo NICD baterie, v konecnom dosledku vydrzia minimalne rovnako alebo dokonca viac. Rozhodne ti Eneloopky do fotaku odporucam.