AMD processor model unkown !

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
G4bormen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 00:33

Re: AMD processor model unkown !

Príspevok od používateľa G4bormen »

Hmm, čo tak sa dohodnúť nejako ? Vyber si komponenty v tntrade, ja som sa tam práve zaregistroval, čakám na mail a pokial vybereš niečo schopné tak by som si to objednal a veľmi pekne ti poďakoval :-))
Posledné namerané teploty, tesne po tom ako som poriadne prefukol a precistil ventilatory ako sa len sa dalo štetkou a fukaním :P
http://img199.imageshack.us/img199/3830/plochar.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotka z vnútra, vlavo hore a vpravo dole je AC freezer 9, ale vyfukujú alebo fúkajú tak slabo že ich takmer vôbec neregistrujem, i miesto nich by som bral náhradu ak by bola aspoň 2x výkonnejšia :smutny: http://img514.imageshack.us/img514/2060/dsc00969i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Detail ventilator vlavo http://img243.imageshack.us/img243/3079/dsc00971r.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Detail ventilator vpravo dole http://img9.imageshack.us/img9/5223/dsc00973kp.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mohol by si mi napísať aj lepidlo ktoré by som potreboval na tie tvoje pasívy-ježkov, poprípade ak natrafíš na tntrade na nejaké dobre pasívy na matičnu tak stačí hodiť link + ventilátory ktoré by si nahodil, na hluk nepozeram, ide mi o hrubu silu :D
A s tými ježkami, ak by si na tntrade nič nenašiel, čo asi nenajdeš, som nepochopil čo ti mam nakresliť :-))
Mám pocit že mne sa i HDD hrozne prehrieva aj grafika, zapnem hru a HDD uplne horuci, grafika vriaca a uplne pada fps, neviem ako to je možne, zase možno trocha prehaňam, da sa hrať :P ale i tak citiť že akonahle zapnem hru teploty stupnu tak o 8-10 stupňov všade....
Čiže ak by si si našiel čas pozreť na tntrade(tichepc.sk) komponenty ktoré by mi pomohli + poslal mi zasielkou tých tvojich ježkov tak by som ti bol asi veľmi veľmi veľmi povďačný :-))
Nákup v e-shope by som zaokruhlil tak cca na 50eur, viac nemôžem dať, už teraz som v strate :-)
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

Len velmi strucne, vecer napisem viac..
1. Mozno mas zlu cirkulaciu v skrinke, ten spodny freezer ma vzduch do skrine nasavat, nie vyfukovat. Z fotky to nie je uplne jasne. Ak vzduch do skrine vhana, tak ok.
2. Skus spravit detailnejsie foto napajaciej casti cpu, ten jeden kondenzator, co som tam zazrel sa mi vidi nafuknuty. Ostre foto, kde budu vidiet hlavne kondenzatory pri mosfetoch, ak ti bude zavadzat frezeer na chvilu ho zdemontuj. Keby si nevedel, kondenzatory su tie valceky, co maju ryhy navrchu. Prip. ich pozri sam a porovnaj s inymi na doske, ci sa ti zdaju nafuknute, alebo nie.
3. Otazka: Nemas nahodou na bocnici wind tunel? To je diera priblizne v miestach kde je procesor.
4. Pasivy (jezkov), lepidlo aj ten 12cm ventilator na procak som linkoval v predchadzajucich postoch aj s cenami. Staci kliknut na odkaz, je to v tom poste s foto napajacej kaskady tvojej MoBo. Druha fotka je to, co som po tebe chcel. Rozmery tych dvoch zelenych dokreslenych pasivov. Treba to vyrezat z tych "jezkov", nic lepsie za cenu 5,2€ v shope nekupis.
5. Bohuzial mas in-out-take otvory len na 9cm fany, tak s tym "na hluk nepozeram, ide mi o hrubu silu" to vyzera skor ako nutnost, ked rezanie plechov a pod. nie je tvoja silna stranka. :D
6. Napis mi este otacky, resp. presny model spodneho a horneho freezera, nemam cas hladat. Horny ventilator by mal mat viac otacok ako spodny.
7. Poslat ti poslem, len treba najskor doplnit detaily, aby to aj malo maximalny efekt pri minimalnych nakladoch, 50€ je prehnane si myslim, ked neriesime ticho. :)

Ak som nieco zabudol, tak vecer doplnim, musim letiet, zatial dopln co sa da, ty. ;)
G4bormen
Nový používateľ
Nový používateľ

Ok strávil som asi 3hodiny hraním sa v skrinke :-))
1. Cirkulácia....zistil som že spodný vetrák napravo vyfukuje vzduch von, asi teplotu z HDD :P mal by to byť tento model http://www.tichepc.sk/Product.aspx?arg0 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false; s 1500 RPM // zistil som že ľavý horný vetrák vyfukuje vzduch von - 2000 RPM, nebol som si istý, ale po odobratí ventilátoru zo Scythe som cítil silnejší tlak smerom von zo skrine a do skrinky nič, tiež papierik pomohol, išlo tiež o AC FAN9 http://www.tichepc.sk/Product.aspx?arg0 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false;
Čiže pokial som sa nemýlil tak by asi trebalo vymeniť fan a dať tam nejaký silnejší ak vôbec je nejaký silnejší a taký ktorý fúka správnym smerom. Foto fanu http://img16.imageshack.us/img16/8510/dsc00980l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

2. Pokúšal som sa o nejaké detailnejšie fotky, kedže si stále mýlim pojmy a nevedel som vlastne čo mam fotiť :cry:
Procesor a ramky http://img3.imageshack.us/img3/9866/dsc00990m.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vpravo dole od procesoru http://img132.imageshack.us/img132/5756/dsc00989v.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vľavo hore od procesoru http://img32.imageshack.us/img32/6015/dsc00988k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Naľavo od procesoru http://img30.imageshack.us/img30/2279/dsc00985i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Doska z výšky http://img25.imageshack.us/img25/4375/dsc00983r.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

3. No na bočnici mám mriežkovanú dieru, cez ktorú vidno logo Scythe, čiže presne za chladením
Foto bočnice: http://img16.imageshack.us/img16/5194/dsc00977tw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

4. Pasívy čo som na tej dosky našiel, jeden s logom AMD 35x35mm a druhý s logom ASUS čierny pasív 36x36mm ale dosť ťažko sa to meralo s pravítkom v bedni :hysterical:
5. No pozeral som aj 9cm fany a je ich dosť s vyššími otáčkami napríklad, čo do kvality ofukovania by mohlo 500-1000 RPM pomôcť nie ? napríklad tento http://www.tichepc.sk/Product.aspx?arg0 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false; , ale už aj tvoja nanoxia ktorá by bola aj na procesore a možno by šla aj namiesto AC FAN9
6. Prikladám screen z Everestu, o čo ide, nie je možné že by mi Speedfan ukazoval miesto teploty matičnej, teplotu grafiky ? možno preto mi nestíhajú hry a keď je riadne rozohriata sekajú príliš, vidím padanie fps a karta žeravá :-(( Po chladiči na kartu sa pozriem sám, nejaké recenzie pomôžu a dúfam že tak do 10-15 dní by som vyriešil problém s prehrievaním komponentov a možno aj skúsil nataktovať procesor, Takých 3400mhz na jadro by sa mi páčilo :-))
Screen: http://img8.imageshack.us/img8/9708/everests.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; čo je to ten Aux ktorý mi neustále stúpa nad 70 stupňov aj v tomto momente ? Ešte raz díki že si mi venoval niekoľko minút každý deň, vážim si to :!:
AmOK
Používateľ
Používateľ

Spravime to takto, nebudeme riesit x bodov naraz, lebo potom sa v tom stracas a aby som sa nemusel opakovat... :-D Vyriesime pasivy, ktore si mam dojem nepochopil a potom sa vratime k ostatnym bodom, ventilatorom, cirkulacii vzduchu, teplotam atd..
Pasivy, co su na doske a ktore si meral nas absolutne nezaujimaju. Potrebujes nove pasivy na napajaciu cast, to su tieto zakruzkovane suciastky.
Obrázok
Tie pasivy, treba vyrobit (vyrezat z tych jezkov)v priblizne takomto tvare:
Obrázok
Tieto rozmery som chcel, lebo ja tu dosku vidim len na obrazkoch a kazda doska ma ine rozlozenie suciastok. Vezmes tvrdy papier, noznicky a budes prikladat, obstrihavat, kym ti papier pekne nezakryje zakruzkovane mosfety. Hotova sablona sa suciastok okolo (cievok a kondenzatorov) sa nesmie dotykat!!! Radsej 2mm medzera od suciastok, nez by to mala byt tesnotka.
Budes mat hotovu sablonu a len ju zmerias. Zhruba nakresis zakladny tvar aj s rozmermi a mozes to postnut ako obrazok. Ak by si to vedel cvaknut v mierke 1:1, tak nemusis nic merat, ale radsej pomeraj.
Neviem ake mas v tomto schopnosti, v najhorsom mi posles tie dve papierove sablony postou. :D To bude asi najjednoduchsie.
Aby som ale nevyrabal nejaku blbost, co tam nakoniec nepasne, tak pre istotu mi spravis fotku na ktorej budu tie sablony polozene, tak ako som nakreslil. Ja ti potom take pasivy vyrezem z hlinika a ty si ich tam len nalepis.
OK, chapeme sa?
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Nechcem sa vam tu montovat do rozbehnutej roboty, ale podla mna by bolo urcite jednoduchsie zohnat cca 40 eur a kupit nejaku pouzivanu dosku v bazari s lepsimi napajacimi obvodmi...Tu staru predas za cca 20 eur, snad aj za viac a ta investicia ta vyjde max na 20 eur...Podla mna je to jednoduchsie a usetris tym kopec casu, ktory si uz aj tak zabil...
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

neviem ci kupovanie pouzivanej dosky je zrovna riesenie... s vecami z druhej ruky mam vela skusenosti, nikdy to nebolo dobre...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
AmOK
Používateľ
Používateľ

dendroid, v podstate mas pravdu, len musi byt kupec (na tu staru) a aj predavajuci... Ved si pozri bazar, ja som uz na to pozeral. Za 40-50€ zanovna doska, to je realne (len tam tusim ziadna momentalne nie je), ale kto kupi tu Asusku to fakt netusim. Na HTPC by musela mat onboard grafu (to by bola skvela a predajna), na games pc a poriadny procak nema potencial.
G4bormen to ale skusit v bazari moze, samozrejme.
Zabili sme nejaky cas, zabil by som ho inac a niekomu pomoct je osoznejsie. Fany bude musiet riesit tak ci tak aj s novou doskou (teplota cpu, in-take) a tie mosfetove heatsinky ho vyjdu aj s lepidlom do 10€. Akurat sa zabije zase trochu casu.
Ja za to nic nechcem, ak by mal niekto dojem, ze ho do niecoho tlacim. Ked mi da tie rozmery, mozno tu vyhrabem nejaky "odpad" a vyrezem to z toho, zaplati len lepidlo.
Kup si novu, kup si staru, predaj, to su lacne rady. Ale, ked si clovek nevie sam vybrat ani vhodny fan, ma otoceny in-take fan, minimum penazi (kto ich dnes ma vela?), jednoducho sa moc nevyzna, tak take rady stoja s prepacenim za hovno.
Nechcem nikoho urazit, len konstatujem! Keby som skoncil s radou nieco si vyrez a prilep, tak by to malo rovnaku cenu..
Vsetci, co sa trochu vyzname, by sme ju uz samozrejme davno predali a mali nieco vhodnejsie.
Pekny vecer. :red:
landrower napísal:neviem ci kupovanie pouzivanej dosky je zrovna riesenie... s vecami z druhej ruky mam vela skusenosti, nikdy to nebolo dobre...
Na fore v sekcii bazar je to relativne bezpecne, ked kupujes od cloveka, co tu uz nejaky cas funguje. ;)
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

AmOK napísal:.... Na fore v sekcii bazar je to relativne bezpecne, ked kupujes od cloveka, co tu uz nejaky cas funguje. ;)
no, tak ja som tu novy, ale myslim ze keby som sa niekde odhodlal zobrat daco pouzivane, tak prave od niekoho z tohto webu :)
osobne radsej preferujem ked berem veci od znamych, vecsinou preto ze som uz predtym ked to kupili pocul ci su s tym spokojny a tak...

a k tomu zabijaniu casu, lepsie jak povedzme hrat nejake gta4 je pozret sa sem a poradit tomu kto chce/potrebuje
MB MSI Z87M-G43
CASE Bitfenix Prodigy M
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
Peripheral
Audio Behringer MS16
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Ja by som v kupe pouzivanej dosky nevidel az taky problem, kym sa nieco zozenie, podtaktoval by som na jeho mieste CPU a znizil mu napatie...A s predajom starej dosky tiez nebude mat podla mna problem, nie kazdy potrebuje silou mocou high end a nie kazdy hraje hry...Za 20 eur sa po tej doske len tak zaprasi...Ale uz je to na vas dvoch, ako sa rozhodnete, vyzera to, ze ta to celkom bavi, tak preco si kazit zabavu :-)
AmOK
Používateľ
Používateľ

Je to hlavne na nom, ja sa nerozhodujem, a moja zabava, hmm.. pozri sa na pocet mojich postov za 3 roky a avatara, HW je len kopka suciastok...
G4bormen je IMHO slusny clovek, co vie aj podakovat a ma trochu snahy v ramci svojich vedomosti. Nenabehol sem ako typicky pubertak: "mam problem, rieste!"
Taki ludia su mi ukradnuty a ani nepostnem, nie ze by som nieco pre nich vyrabal. Viem svoj cas zabijat, resp. ho niekomu obetovat aj prijemnejsie. ;)
G4bormen
Nový používateľ
Nový používateľ

Zase sme sa dostali do bodu v ktorom som tak povediac stratený, investovať do starej platformy kúpovou novšej dosky alebo dosky z bazáru ? 30€ ? investovať už rovno do novej platformy s novymi ramkami ? 100€ ? Nemam.
Momentálne musím ísť do mesta, mám autoškolu, potom nejakú prácu, ale ak by si sa neurazil a ešte to chvíľu vydržal, vieš mi poradiť vetráky ? Tie by som mohol objednať hoc aj dnes večer a nič tym nepokazim vieš :-))
Bavili sme sa o ventilátore na môj Scythe pasív http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX12-2000 ... =001027002" onclick="window.open(this.href);return false; , potom sme ale preskočili tie malé vetráky AC FAN9, z ktorých 1 ako si spomenul tuším je zlý lebo fúka do opačnej strany, vedel by si mi poradiť nejaký 90mm vetrák silnejší ako v väčším prietokom a väčšími otáčkami ako majú moje momentálne vetráky ? + si sa pýtal na bočnicu, kvôli čomu ? špekuloval si o nejakom ďalšom vetráku ktorý by fúkal na nanoxiu ktorá je na pasíve ? :D
Tie 90 mm vetráky by som vzal tiež z tichepc.sk, rovno by som objednal 4-5 vecí z jednej stránky vieš, viem si vybrať aj sám, už som pozeral, 1 vetrak od Scythe bol slušny 2500RPM a okolo 70xyz prietoku......
a čo sa týka bazárov som tak trocha skeptický, u nas tuším len euronet ak ešte funguje, tuším sa to tak volalo, dendroid vie :P alebo fileserver.netkosice.sk a focus forum alebo imperio forum uz nefunguje, stačila by mi nejaka lacna AM2 doska ktora podporuje môj phenom a dalo by sa na nej trocha taktovať, dokupil by som vetraky a je to :-))
Čiže asi tak, pokial nebudeš vedieť o nejakom kvalitnom vetraku z tichepc.sk tak vyberem ja, len mi ide o to aby som nevybral zly vetrak ktory bude fukat do opacnej strany :-))
Čiže by to kľudne mohlo vyzerať tak že by som vzal nanoxiu na pasiv Scythe a na bočnicu tiež http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX09-2200 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false; len neviem či fúka správnym smerom, alebo môj kandidát je tu :-)) http://www.tichepc.sk/Scythe-Gentle-Typ ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false; alebo http://www.tichepc.sk/Titan-TFD-A9225-9 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false;. Okradol som ťa už o dosť času, tie miery zmerám zajtra, dnes mi na to už nevýjde čas ale objednať vetráky stíham ak by si mi niečo silné odporučil :-)) ale len z jednej stranky, čiže tntrade alebo tichepc. ešte raz díki za pomoc.
AmOK
Používateľ
Používateľ

Ten Scythe by som ja nebral, ma sice prietok 71 m³/h, ale to nie je CFM. Nanoxia FX09-2200 ma prietok trosku nizsi 67.77 m³/h a CFM 39.89. Hlavne je to podla mna kvalitnejsi ventilator. Funguje aj pod vodou, na youtube si mozes pozriet videa, ale to len ako pikoska. V reale bude mat vacsiu zivotnost, je k nej aj regular otacok a antivibracne uchytky. Mozes ju pouzit aj v dalsom tichom pc...
Ale k vyberu ventilatora by sa mohlo vyjadrit aj osadenstvo fora, ja nie som ventosmaster. :red:
Co sa tyka montaze a smeru vzduchu, tak kazdy klasicky fan ide otocit tak aj tak. Teda zalezi ako si ho namontujes, ma diery z oboch stran. Pre dobru ventilaciu je dolezite, aby in-take fan (spodny nasavaci) mal trochu nizsie otacky, ako horny (out-take) ,aby bol v skrini mierny podtlak. S tymi Nanoxiami si to vies zregulovat a otestovat, odsledovat na teplotach. Su aj o 3dB tichsie ako ten Scythe a lacnejsie. http://www.nanoxia-europe.com/index.php/en/fx09.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mohol by sa k nim vyjadrit Gabo o ich predava, tak vie najlepsie. :help:
Na tu bocnicu som sa pytal, lebo by to mohlo pomoct, myslim, ze teraz ju mas zalepenu, ale pokial nahodis nove ventilatory, tak to asi nebude treba, ale pokus spravit mozes. Ventilator tam davat netreba. Ona si ta 12-ka na pasive potiahne vzduch sama. Otazne je, co potom grafika.
Btw, bazar je tu na fore, to ti tusim uslo, tak popozeraj, prip. si pozri pravidla a nahod I/K AM2+ dosku. ;)
A uz nedakuj! Boha, co tu mate vsetci s mojim casom. :hysterical:
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

co sa smerovania ventakov tyka, daj si pozor na arctic cooling (arctic fan pro), tie sa nedaju otocit koli specialnym antivibracnym gumovym zavesom. ale obvykle to ma uchyty z oboch stran, takze pohoda :)

najucinnejsi airflow (bez nejakych zzasahov do case a pod.) dosiahnes ked jeden spredu taha dnu, jeden vzadu taha von, a ak mas na to otvor na bocnici tak jeden tam co bude tahat dnu.. tak to mam ja, teploty my to aj o 20% zrazilo :)
MB MSI Z87M-G43
CASE Bitfenix Prodigy M
Peripheral
Audio Behringer MS16
Mouse Asus TUF Gaming M4
G4bormen
Nový používateľ
Nový používateľ

Ok tak by sme si to mohli konečne zhrnúť aby som už poslal objednávku, keďže nepadli žiadne konkrétne návrhy okrem amok-a, tak by som vzal na pasív Scythe vzal túto krásavicu http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX12-2000 ... =001027002" onclick="window.open(this.href);return false; , potom by som potreboval dva 90mm fany namiesto mojich AC FAN9, čiže ďalšie dve krásavice http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX09-2200 ... =001027018" onclick="window.open(this.href);return false; , dúfam že výmena nebude nejako extrémne náročna, lebo nie som príliš zdatný v týchto veciach :red:

Ešte raz fotka bočnice http://img16.imageshack.us/img16/5194/dsc00977tw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;, je tam kruh zamriežkovany s dierami pre úchytky alebo šrúby, čiže ak by mi niekto odporučil nejaký ventilátor vďaka ktorému by došlo k lepšej cirkulácii vzduchu alebo k zmenšeniu teploty rôznych komponentov v skrinke, tak sa treba ozvať + čo som sa pozeral, tak pasív na grafike + ventilátor sú tesne pri bočnici, čiže zvnútra by sa na bočnicu nedal dať žiadny vetrák, jedine z vonku.

Pokial by mi došli vetráky a teploty by sa neznížili, tak potom by som dokúpil tú pastu a otravoval ďalej Amok-a :laugh: a pasívami na matičnu.
Čiže zatial máme 3 vetráky + ak niekto vie poradiť či na tú bočnicu sa dá niečo dať tak sem s tým, + by som sa chcel spýtať, čo mi to v tom evereste tak pečie, skratka Aux mi totižto nič nehovorí, či to je grafika alebo HDD :-((
Screen Everestu http://img8.imageshack.us/img8/9708/everests.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

aux? wtf? aux su audio vystupy (teda mozno je to skratka pre nieco ine, ale aux je obvykle audiovystup ) to fakt nvim co ti ukazuje
k tej bocnici, ak ti tam zavadza vga, dalo by sa inde vyrezat novu dieru, prekryt nejakou mriezkou a dat tam normalny fan (napr. dalsiu nanoxiu :) )

(PS nejak buguje server, tak ak sa to tu objavi viackrat neni to schvalne..)
MB MSI Z87M-G43
CASE Bitfenix Prodigy M
Peripheral
Audio Behringer MS16
Mouse Asus TUF Gaming M4

Návrat na "Procesory"