Čo tí ľudia chcú...?
Čo tí ľudia chcú...?
Ako som sa dostal k diskusii tu http://pc.sk/modules.php?name=quick_new ... ad&id=2087" onclick="window.open(this.href);return false; ... nechápem...
Jediný problém navigácií, čo sa sw týka, bol vždy nejaký ten princíp zaplať a nezablúdiš... čo samozrejme vadilo a strašne vadí sockám, čo z praveku nezdedili zmysel orientačný... takže sa to nejak do telefónov krekuje, nefunguje to potom poriadne, deti namiesto do školy to znaviguje do krčmy atp... ale hlavne, že to máme free a nestratíme sa po ceste do krčmy, školy a na dovolenke v Talianolande... nikto to nekupuje, alebo len s nevôlou... zrazu príde niečo, za čo sa platiť nemusí, je to v beta verzii nabúchanejšie ako nejaký tomtom, ale každému druhému to strašne vadí a nemôže kvôli tomu spať, lebo nejaký googel vraj bude skenovať prdy... Je to kvôli tomu, odkiaľ ten sw prišiel, že to zlepili tí zlí zlí zlí, úchylní a zvedaví vývojári od googlu, alebo sú proste tie internety o ľuďoch, ktorým môžem dať zadarmo aj mapu s vodotryskom, tak budú nadávať, že ich to ofrckalo?
Jediný problém navigácií, čo sa sw týka, bol vždy nejaký ten princíp zaplať a nezablúdiš... čo samozrejme vadilo a strašne vadí sockám, čo z praveku nezdedili zmysel orientačný... takže sa to nejak do telefónov krekuje, nefunguje to potom poriadne, deti namiesto do školy to znaviguje do krčmy atp... ale hlavne, že to máme free a nestratíme sa po ceste do krčmy, školy a na dovolenke v Talianolande... nikto to nekupuje, alebo len s nevôlou... zrazu príde niečo, za čo sa platiť nemusí, je to v beta verzii nabúchanejšie ako nejaký tomtom, ale každému druhému to strašne vadí a nemôže kvôli tomu spať, lebo nejaký googel vraj bude skenovať prdy... Je to kvôli tomu, odkiaľ ten sw prišiel, že to zlepili tí zlí zlí zlí, úchylní a zvedaví vývojári od googlu, alebo sú proste tie internety o ľuďoch, ktorým môžem dať zadarmo aj mapu s vodotryskom, tak budú nadávať, že ich to ofrckalo?
Me like Pentium
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Čo tí ľudia chcú...?
Je to "modne". Urcity cas bolo modne kopat do IBM, lebo oni su zli, chcu ovladnut svet. Potom MS, no a teraz je to modne tvrdit o Google. Vzdy musi byt niekto kto stelesnuje "diabla".
Neries to, je to proste zavist voci uspechu a zaroven chora paranoia, skombinovana a zamerana voci jednemu subjektu. Je to nieco ako sekta - ked niekto nevidi ze Google je stelesnenie diabla, tak je neveriaci a minimalne ho treba potrestat . Podobnost so scientologiou ci akoukolvek inou vierou je cisto nahodna.
Neries to, je to proste zavist voci uspechu a zaroven chora paranoia, skombinovana a zamerana voci jednemu subjektu. Je to nieco ako sekta - ked niekto nevidi ze Google je stelesnenie diabla, tak je neveriaci a minimalne ho treba potrestat . Podobnost so scientologiou ci akoukolvek inou vierou je cisto nahodna.
ono to mas tak isto ako s google mail
kazdy pindal ze google uz aj sukromie sleduje. sam pouzivam gmail ako primarny mail. tak isto ho pouziva drviva vacsina ludi ktori si vedia vybrat (nie azet-aci).
ked sa nahodou stane raz za par mesiacov ze gmail nefunguje, tak sa po svete strhne diskusia ze gmail mal vypadok. do vsetkych databaz sveta sa ulozia gigabajty slov gmail is down
no ale mne sa paci ze niekto vyvija nieco zadarmo, co je kvalitnejsie, lepsie ako ostatne platene vyrobky.
google si pozbieral udaje o tom ze co ludom chyba v ich navigaciach, co najviac uprednostnuju, co sa im nepaci. potom to zmiesal a vysledny produkt bude skoro dokonaly (poplatky operatora za prenesene data).
necudoval by som sa keby v buducnosti, teda ak to k nam niekedy dojde, ze google sa dohodne s operatormi ze za prenesene data cez google navigaciu bude platit on a nie uzivatel google navigacie.
kazdy pindal ze google uz aj sukromie sleduje. sam pouzivam gmail ako primarny mail. tak isto ho pouziva drviva vacsina ludi ktori si vedia vybrat (nie azet-aci).
ked sa nahodou stane raz za par mesiacov ze gmail nefunguje, tak sa po svete strhne diskusia ze gmail mal vypadok. do vsetkych databaz sveta sa ulozia gigabajty slov gmail is down
no ale mne sa paci ze niekto vyvija nieco zadarmo, co je kvalitnejsie, lepsie ako ostatne platene vyrobky.
google si pozbieral udaje o tom ze co ludom chyba v ich navigaciach, co najviac uprednostnuju, co sa im nepaci. potom to zmiesal a vysledny produkt bude skoro dokonaly (poplatky operatora za prenesene data).
necudoval by som sa keby v buducnosti, teda ak to k nam niekedy dojde, ze google sa dohodne s operatormi ze za prenesene data cez google navigaciu bude platit on a nie uzivatel google navigacie.
vsetko mi je jedno
Podstata tejto vety vystihuje velkost inteligencie ludi co to vravia. Hoci bude pindat na google, ze sa vsade pcha, ale tym, ze jelebo nejaký googel vraj bude skenovať prdy...
to nevzdelana socka, tak si aj tak vyberie google sluzby lebo su zdarma.
A tu je pointa - vyber. Ak si raz nevyberiem google ako mojho e-patrona na vsetko co robim, tak sa ten google moze aj na hlavu
postavit a do kocky poskladat, ale prdy mi neoskenuje...
Ale skuste toto vysvetlit nevzdelanej socke/anjelovi svetla a ste machri!!
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Z pohľadu bežného človeka je takáto navigácia super, ešte doladiť mapy - t.j. nejaká rozumne veľká cache prípadne počkať, kým bude internet stíhať aj pri väčších rýchlostiach ťahať mapy a hlavne za rozumné peniaze aj mimo domovskej krajiny.
Čo je ale na tejto situácii nemilé, je to, že pracujem v Sygicu, to aby som hľadal novó robotu pomaly
Čo je ale na tejto situácii nemilé, je to, že pracujem v Sygicu, to aby som hľadal novó robotu pomaly
-
- Moderátor
Nemyslim si ze by to bolo az tak likvidacne, pozri sa napriklad na trh s mobilmi - Android aj Limo je zadarmo, a aky maju podiel na trhu smartphonov ? Maly. Tak isto to bude aj s tymto nastrojom - prvotnou poziadavkou je Android. Iste, asi stratite cast trhu, stale vam ale ostane iPhone, Windows Mobile, Symbian...
takato online navigacia je s prepacenim na figu, na Slovensku kde mam lacne data to potrebujem minimalne a v zahranici by ma poplatky za data stali viac ako cela dovolenka, nehovoriac ze kym sa to nacita, jaaaaj a co tam kde nie je signal operatora a nejdem po planovanej trase? Privital by som aj offline verziu a kludne aj platenu (nejaku rozumnu cenu samozrejme).
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Moderátor
newmi, necitas
Ach jaj, jednemu vadi ze sa Google snazi ovladnut svet (podla ich paranoidnej predstavy), druhemu zas vadi ze software zadarmo nie je dokonaly podla jeho predstav.
Plus kedze ide o smartphone, nie je problem si pripadne naplanovat cestu ani v zahranici, WiFi ci internet snad niekde najdes, nie ? Nikto samozrejme nehovori ze je to univerzalne riesenie, ani sa tak netvari.Problém by nemal nastať ani pri odpojení zo siete, keďže zariadenie si uloží naplánovanú cestu do cache. Ak ale ostanete on-line, budú k dispozícií všetky najaktuálnejšie informácie a vyhľadávanie ktoré poznáte z Google Maps.
Ach jaj, jednemu vadi ze sa Google snazi ovladnut svet (podla ich paranoidnej predstavy), druhemu zas vadi ze software zadarmo nie je dokonaly podla jeho predstav.
Gmail bol pôvodne tiež len pre pár ľudí na pozvánky. Inak povedané, fakt si myslíš, že to bude fungovať (nehovorím o najbližšej dobe, ale...) len na Androide? Už sú na nete správy, že aj iPhone. Symbian je mimo, za chvíľu už aj tak bude v smartphonoch skôr Maemo. A Windows mobile imho podporovať budú.faugusztin napísal:Nemyslim si ze by to bolo az tak likvidacne, pozri sa napriklad na trh s mobilmi - Android aj Limo je zadarmo, a aky maju podiel na trhu smartphonov ? Maly. Tak isto to bude aj s tymto nastrojom - prvotnou poziadavkou je Android. Iste, asi stratite cast trhu, stale vam ale ostane iPhone, Windows Mobile, Symbian...
A hlavne je rozdiel operačný systém, ktorý proste máš a nezmeníš (keď nerátame update) a ine navigácia, ktorú si musíš zohnať tak ako tak.
Povedzme si na rovinu, keď to vydajú, tak na Slovensku to budem používať skoro určite, net mám za pár drobných na paušál... Imho je len otázka času, kedy bude aj na telefónoch net za paušálny poplatok aj v roamingu a vtedy to bude rozhodne lepšie. Fakt je, že ťahať komplet mapy z netu mi príde trochu úchylné, ale keď bude net dosť rýchly, tak je to vlastne jedno...newmi napísal:takato online navigacia je s prepacenim na figu, na Slovensku kde mam lacne data to potrebujem minimalne a v zahranici by ma poplatky za data stali viac ako cela dovolenka, nehovoriac ze kym sa to nacita, jaaaaj a co tam kde nie je signal operatora a nejdem po planovanej trase? Privital by som aj offline verziu a kludne aj platenu (nejaku rozumnu cenu samozrejme).
faug: ale citam citam. ale ja som myslel neplanovanu cestu. Priklad som dakde na chate v horach, tam som sa dostal vdaka cache v pohode, teraz si chcem spravit vylet po okolitych pamiatkach, wifi signal nehorozi a je tu len slabe gprs (ak vobec) a som dajme tomu v Cechach. A co ted?
A inak ja to nehanim, vypada do dobre, take hodne vylepsene google mobile maps ale ma to proste iste obmedzenia
jaff: presne tak!
A inak ja to nehanim, vypada do dobre, take hodne vylepsene google mobile maps ale ma to proste iste obmedzenia
jaff: presne tak!
Naposledy upravil/-a newmi v Pi 30. Okt, 2009, 11:55, upravené celkom 1 krát.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Moderátor
Osobne napriklad v pripade iPhone to v blizkej buducnosti urcite nevidim ruzovo. Pred rokom by to bolo bez problemov, no teraz, pri hadke Apple + AT&T vs Google kvoli VoIP aplikacii Google a odstranovaniu Google aplikacii z iPhone marketu, nuz, neverim ze sa do uzavretia tejto debaty objavi na iPhone akakolvek nova aplikacia od Google.jaffar napísal:Gmail bol pôvodne tiež len pre pár ľudí na pozvánky. Inak povedané, fakt si myslíš, že to bude fungovať (nehovorím o najbližšej dobe, ale...) len na Androide? Už sú na nete správy, že aj iPhone. Symbian je mimo, za chvíľu už aj tak bude v smartphonoch skôr Maemo. A Windows mobile imho podporovať budú.
A hlavne je rozdiel operačný systém, ktorý proste máš a nezmeníš (keď nerátame update) a ine navigácia, ktorú si musíš zohnať tak ako tak.
inak tej paranoi. Najviac asi vykrikuju ti co na FB, azet alebo podobne social siete daju aj cislo svojej kreditky ale zly je ujo Google, ten o nich vsetko zbiera, tak nech to nezverejnuju
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Ja by som len chcel pochvalit uja googla a jeho gears..Pred tyzdnom som vlastne len objavil ich kuzlo..hlavne je ze je to vsetko v kope a vsetko so vsetkym komunikuje,uz len wave prihlaska mi chyba k stasiu:).To ze bude mozno mat niekto monopol ma ako uzivatela netrapi a nastastie sa este nebojim prdiet pri vyhladavani
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ja sa len desim situacie ked bude MS windows zadarmo (a verim ze raz bude) - to zase bude kecou ze chcu NENASITNE utlacat linux a zvisovat svoj podiel na trhu, ze chce vsetko ovladnut, ze chce kontrolovat
- jak Karpina spieva: ked urobis hocico, vzdy s tym ma niekto problem...
- jak Karpina spieva: ked urobis hocico, vzdy s tym ma niekto problem...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent