Scorp napísal:fu, neviem ci do toho ist, ono ked mi pojde 3,6 Prskot stale na full load 16hod denne , tak nechcem vidiet ten ucet za elektrinu
Mne ide moj northy priblizne 14 hodin denne (v priemere za tyzden) a z toho je na 100% zatazeny 1 kanal HT (teda celkovo 50% load) asi 10 hodin (nemam 24/7 internet) - ucty nie su vysoke (LCD monitor je zapnuty asi tak 2-6 hodin denne).
Okrem toho nemusis stale pocitat. mozes nechat 3-4 hod denne a potom agenta vypnut 8)
Life is short - enjoy it! HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
aktualne mi bezia oba, rozdeluju si idle (volny vykon a procesor ide nonstop naplno) tak napolovic, ale akonahle pustis nieco svoje, "stiahnu sa" - myslim, ze bez tejto logiky je to nanic pre akehokolvek distribuovaneho klienta (kde ludia ponukaju vykon svojich PC, t.j. nie v pripade na to postavenych masin)
No ja mam vypadok, pretoze doska mi zle ukazuje teploty a a ak ich ukazuje dobre, tak potrebujem new chladic, pretoze 50C je dost vela na sempron. Takze sry za vypadok.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
server itnews.sk napísal:Najznamejsi experiment distribuovaneho computingu, ktory hladal vo vesmirnom sume radiove signaly mimozemskych civilizacii, vo svojej prvotnej podobe nadobro konci. Nahradi ho BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing). SETI@home uplne konci 15. decembra, 2005. V poslednych dnoch prvej fazy svojho vyvinu ma okolo 200 000 aktivnych participantov.
BOINC bol vyvinuty na Berkeley University ako specializovany ramcovy program, ktory je do seba schopny zahrnut viacero projektov vyuzivajucich distribuovanu vypoctovu silu strojov tisicov participantov. Dovoli vedcom vyvinut Dalsie podobne projekty v odboroch ako molekularna biológia, fyzika vysokoenergetickych castic a studium klimatickych zmien. Zoznam projektov a Dalsie informacie v anglictine najdete na tejto stranke.
Ktokolvek, kto pouziva klasicky SETI@home, by si ho mal do 15. decembra odinstalovat a nainstalovat SETI@home/BOINC zo stranky http://boinc.berkeley.edu/download.php. Popri migrovani participantov do noveho systemu prebieha aj cinnost na spajani dvoch roznych systemov do jedneho. Spojenie casti databaz dvoch systemov bolo uz niekolkokrat odlozene a momentalne je naplanovane na zaciatok buduceho tyzdna. Prepocitane data sa nebudu dat v tomto case odoslat spat do vypoctoveho centra.
Cafte, prvy krat teraz pocujem o tom co vsetko tu ratate...rad by som sa pripojil...ako to funguje prosim Vas? Rata sa to online?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8 SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
hm...a ono sa to dako savne? bo ja som stiahol ten novy BOINC a chcem si to dat na moj PC a tam to ratat ale ulozi sa to dako do suboru a ten mozem potom dat na cd dat ho na tento pc kde mam net a potom zaslat a cakat na dalsie? alebo ako?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8 SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Wizik napísal:hm...a ono sa to dako savne? bo ja som stiahol ten novy BOINC a chcem si to dat na moj PC a tam to ratat ale ulozi sa to dako do suboru a ten mozem potom dat na cd dat ho na tento pc kde mam net a potom zaslat a cakat na dalsie? alebo ako?
No pochybujem, ze by to tak islo...
Na tom PC, kde to pocitas, ta musi byt pripojenie na net...
jednu WU mi robi nieco nad 1.5hodiny priemerne tiez optimalizovanym seti@home klientom.
Pre porovnanie v robote mame P4 2.8GHz HT jednu WU robi asi tak za 1hodinu pricom to bezi len na 1CPU
a vykon na zaklade BOINC BENCHMARKU je nizsi o hodne:
Measured floating point speed 1409.26 million ops/sec
Measured integer speed 2067.75 million ops/sec