EXCEL - pomoc pri spočítavaní buniek v tabuľke

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
deccros

EXCEL - pomoc pri spočítavaní buniek v tabuľke

Príspevok od používateľa deccros »

Zdravím, potreboval by som poradiť s týmto problémom...

1. mám tabuľku, ktorá obsahuje 12 riadkov (každý riadok reprezentuje jeden mesiac v roku Január až December)
2. ďalej je tabuľka tvorená stĺpcami, ktoré reprezentujú dni v mesiaci (max. 31)
3. týmto mi vzniká matica buniek, do ktorých zaznamenávam dovolenky v jednotlivých dňoch v tom ktorom mesiaci (dovolenka je v bunke označená znakom D, inak je bunka prázdna)
4. potrebujem vzorec alebo funkciu, ktorý vykoná to, že pri otvorení dokumentu určí dnešný dátum a spočíta počet dní vyčerpanej dovolenky od začiatku roka k dnešnému dňu a ďalej určí počet dní dovolenky ktoré ostáva vyčerpať do konca roka

vďaka za pomoc...
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Re: EXCEL - pomoc pri spočítavaní buniek v tabuľke

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ono sa to da jednoducho drevorubacsky urobit tak, ze si vytvoris skryty stlpec, kde sa ti cez funkciu vzdy objavi namiesto "D" hodnota "1" (neviem presne ako sa vola ta funkcia)..a potom sa stym uz da pocitat
Používateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Re: EXCEL - pomoc pri spočítavaní buniek v tabuľke

Príspevok od používateľa materik »

na spocitanie znakov sa pouziva COUNTA(rozpatie udajov).
funkcia =TODAY() ti vrati hodnotu systemoveho datumu. Zatvorky musia byt prazdne.

Snazil som sa ti vytvorit aj vzorec na vypocet zostavajucich dni ale nejako mi v exceli blbnu seriove cisla dnov takze
sa nemozem dopracovat k logickemu vysledku.
Ale snad som pomohol.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77

Návrat na "Programovanie"