Zimné plávanie - voda pod 10*C,vzduch od -20 *C

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Re: Zimné plávanie - voda pod 10*C,vzduch od -20 *C

Príspevok od používateľa materik »

Fuuu.. no venujem sa kanoistike cize sa hlavne na jar vyskytujem v takej vode.
Ale to som cely v neoprenoch takze vsetky nalezitosti zimneho plavania neovladam.
Poradim ti len ked tak nejaku tu vystroj:
http://www.hiko.cz/helix-rukavice-1532/" onclick="window.open(this.href);return false; - urcene su skor pre vodakov, teda aby hrubka materialu nebranila uchopom a manipulacii s materialom. Neviem, ci robia nieco aj pre plavcov.
http://www.hiko.cz/neo-cepicka-62/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hiko.cz/neoprenove-ponozky-68/" onclick="window.open(this.href);return false; - najviac funkcna, ked do nej nemoze natiect voda z vrchu, ale pomoze ohriat nohy aj bez toho.
http://www.hiko.cz/ultraflex-1337/" onclick="window.open(this.href);return false; - ponozka so spevnenou podrazkou, mozes s tym pohodlne chodit bez rizika roztrhnutia.
!!Pozor na to, ze neoprenove ponozy a neoprenove boty sa nepouzivaju spolu!!

EDIT: Neviem na kolko to chces mat naturalne plavanie, bez nejakych takychto veci... Viem, že medvedi tuk natrety na tele vie v studenej vode pomoct ale to sa tu tak lahko asi zohnat neda... Mozno by to slo aj so "šmaľcom" :-)
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zwARO »

a to mas teraz v plane na zimu s tym len tak zacat ci ako to mas naplanovane? venujes sa tomu?
materik
Používateľ
Používateľ

A teplota bude postupne klesat az k 4 *C, mozno este nizsie.
Klesa bude, ale 4°C budu len na dne... na povrchu to bude okolo 2°C resp. menej.

Ten neopren ti helfne. Pozorujem hlavne na jar, ked clovek stoji pomaly 20 minut vo vode a snazi
sa presekat/prerubat/prepilit zasvineny tok rieky.

Inac, kam to chodis plavat? Sirava, nejake rybniky v okoli ci na Okná? V Benatinskom lome si uz bol?
Tam to vyzera celkom husto :good:
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zwARO »

a zacinal si ako? lebo ja som sa na jar zacal otuzovat, kazde rano sprchu studenu na 3-5 minut. potom by sa malo nabehnut na plavanie. zacinal si tiez pozvolne ci si na tvrdo vlietol do vody? :)
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

rottenkiwi napísal:...tak by som na druhy rok skusil aj v tokoch...
Ja by som ani palec nenamocil do nasich riek uz. Su uz tak znecistene ze to chce riadnu odvahu sa tam namocit. Tak pred 20 rokmi sa to este dalo ale dnes uz nie. Neodporucam.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
materik
Používateľ
Používateľ

Ja by som ani palec nenamocil do nasich riek uz. Su uz tak znecistene ze to chce riadnu odvahu sa tam namocit. Tak pred 20 rokmi sa to este dalo ale dnes uz nie. Neodporucam.
Hovor mi nieco o znecisteni...
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 8f541e9b7c" onclick="window.open(this.href);return false; :OO=
Toto som nafotil niekedy v maji tohto roku na Laborci. Museli sme zavolat tazku techniku aby sa to vycistilo. Teraz to tam
uz vdakabohu nie je :rep:

Ale kiwi, mozem ti odporucit jednu rieku na ktorej mozes otuzovat aj v lete. A to Cirochu pod Starinskou priehradou.
V lete ma okolo 5°C aj pocas tych najvacsich horucav a voda je tam fakt cista! Ja ju zvyknem pit priamo z toku :-)
Ale ta cistota plati len po najblizssi pritok z hocakej dediny... Potom uz by som to neriskoval.

Návrat na "Debata o všetkom"