HDD cvakanie
HDD cvakanie
Caute mam uz asi otrepany problem s HDD ide o to cvakanie chcel by som vediet o pricinach nieco viac ak niekto viete nieco blisie ktomuto problemu tak dajte vediet mam Maxtora 80GB roby to len obcas ale uz mi to zacina liezt na nervy CO STYM Diky moc
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
kamosovi to robi od nova ked ho dost zatazi, je to zvuk akoby sa vypinal a zapinal. len nema casu to ist vyreklamovat. ale bezy na tom asi pol roka cize <>
skus pozret ci nemas rozpadnuty molex a nesu tam nejake skraty a preto tak reaguje, popripade robi to aj na inom kompe?
skus pozret ci nemas rozpadnuty molex a nesu tam nejake skraty a preto tak reaguje, popripade robi to aj na inom kompe?
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
No tak uz mi je to jasnejsie :idea: Tak sa teda pozriem tomu konektoru na zubok ale moc si od toho neslubujem kazdopadne je mi uz stoho vsetkeho na :puke: fakt mam niekedy pocit ked to vida ten prekliaty zvuk ze by som najradsej niekomu :bash: kto je poruke.Ps ak to v najblizsej dobe neviriesim tak to moze dopadnut naozaj zle
no to cvakanie byva vecsinou koli visokej teplote a HDD sa dost casto kalibruje... Mne to robil tiez Maxtor 80GB ale akmile som ho odfukoval (cca 25°) tak po cvaknuti ani chyru ani slychu Vecsinou to robili Maxtory, ale nasiel sa aj nejaky WD... Disk by mal byt v poriadku, ale cvakanie mu neprospieva. Treba proste chladit...
Spoiler: ukázať
No ja som uz tu spominal chladenie sakra ten disk sa ma ako v perinke zdoraznujem ze teplota naozaj vinimocne prekroci 20 stupnou bezne sa pohibuje od 15 do 19 stupnou takze ked mu je aj tak horuco tak ho asi zmrazim do kocky ladu lebo uz naozaj neviem sakra prace 10,9,8,7,.... uz je dobre som kludny primam dalsie navrhy
sry, necital som cely prispevok, len tolko, ze otom tu uz bolo zopar tem. Tak ked chladenie nepomaha, tak sa este opytam aky mas system suborov a ci ho niekedy defragmentujes? Sice to asi moc nepomoze... Ak sa ti to moc nepaci a bojis sa o data, tak to chod reklamovat, a maxtor 80tku neber, ber bud 120 alebo 160, o tych som este nepocul ze by cvakali... alebo zober inu zn.
Spoiler: ukázať
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
mne robi disk to iste, a este dost vrci, v smart mi ukazeje ze je daco zle so Spin up time , value je tam 74 , threshold pise ze je 0 a worst pise ze 1 , inc je -17. ako dlho este vydrzi ten disk? toto mi robi uz pekne dlho min pol roka, a zaruka uz skoncila. teplota je dobra, asi 30°C.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB