Asus M4a77td Pro? Nocna mora taktovania ?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
damaro

Asus M4a77td Pro? Nocna mora taktovania ?

Príspevok od používateľa damaro »

Zdravim vsetkych.

Predvcerom som sa rozhodol na upgrade dosky cpu a ramiek, grafika bude na vianoce ;)
Procesor Phenom 2 945 3 ghz, ramky Kingston hyperx ddr3 1600mhz a doska asus M4a77TD PRO. Na lepsi overclocking som si pribalil cpu fan NOCTUA a kedze som teraz neni doma presny model neviem. Chcem sa spytat je tam amibios a v polozke FREE Jumpers Configuration nemam moznost menit NBSPEED,alebo Northbridge multiplier z coho prakticky vznika ze sa navysuje 1:1 spolu s cpu speed a toho vysledkom je velmi ale velmi uboha 3.27 freqvencia. Jakmile navysim fsb co i len o 1 pocitac sa stava nestabilnym. Dost ma zaraza fakt ze doska mi bola predavana ako stelesnena podpora taktovania co ma aj na skatuly asi 7x a nijake negativne recenzie som v tomto smere na zahranicnych ani domacich weboch nenasiel. Momentalne idem skusit flashnut bios ale pochybujem ze to pomoze. Ma niekto skusenost pripadne radu ako mozem vyuzit oc potencial svojho procesora ? v AOD sa nasobic NB menit neda a prakticky uz mi dochadzaju napady tak prosim poradte. A uz ked pisem na noctue mam 3 pinovy konnektor ktory som zapojil na cpu fan a otacky mi ani v speedfane ani v AOD menit nejdu ak niekto vie preco napiste.
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Re: Asus M4a77td Pro? Nocna mora taktovania ?

Príspevok od používateľa PatrikL »

čau, nečítal som tvoj príspevok, ale odporúčam prečítať
http://www.extrahardware.cz/pretaktovan ... dopodrobna" onclick="window.open(this.href);return false;
:-)
bios daj najnovší to je jasné, doska problém nebude pravdepodobne
damaro

Re: Asus M4a77td Pro? Nocna mora taktovania ?

Príspevok od používateľa damaro »

Tym clankom som zacal svoju taktovaciu put :) Ale tam popisuju to coviem akurat ze v tych screenoch maju jasne danu polozcku CPU/NB speed a ja mam rovnaky bios ale taku polozku tam aj tak nemam. Tiez sa mi nechce uverit ze by ta doska mohla byt taky shit.

Návrat na "Základné dosky"