notebook a zaznam zvuku

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

notebook a zaznam zvuku

Príspevok od používateľa killswitch »

zdravim,mam bracha v anglicku a poprosil ma o vyber notebooku tu na SVK. pytal sa ma,ci mu bude stacit notebook na nejake zaznamenavanie hudby.ma elektroakusticku gitaru.v compoch sa nevyzna a ked mam pravdu povedat mne sa to moc nepozdava.uz len kvoli shitnej zvukovke v NB.na druhej strane nejde o ziadny profi zaznam.asi si chce nahrat len riffy a tak...aby to nemusel pisat v notach.da sa teda sklbit tento poziadavok s notebookom??alebo mu radsej doporucim desktop s nejakou normalnou zvukovkou??

p.s.:ak mate niekto skusenosti,rad si precitam ako to mate riesene vy..dakujem
Rusty
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00

Príspevok od používateľa Rusty »

Ja len ze existuju aj PCMCIA zvukovky creative audigy, cize tam by som nevidel problem :wink:
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

externa USB zvukouka.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
killswitch
VIP
VIP

to ma nenapadlo....skusim este popozerat na ceny tych zvukoviek.
a dalsia vec:mate niekto s tym skusenosti?pojde jednoducho zapojit gitara do zvukovky plus nejaky soft a hotovo?
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

No gitaru jednoducho zapojis do linkoveho vstupu alebo do mikrofonoveho vstupu ak nema na gitare predzosilovac. A soft? Ak kupis Creativu tak ta ma vsetko potrebne na CD v baleni.
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

jj, na kvlaitnejsi zvuk gitary treba hlavne predzosilovac
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
killswitch
VIP
VIP

skrat napísal:jj, na kvlaitnejsi zvuk gitary treba hlavne predzosilovac
no vravim,ze to asi nebude chciet nejake super kvalitne,ale este sa ho popytam,ze co vlastne od toho ocakava...inak myslim,ze v tej gitare ziadny zosik nie je.bola by potom asi poriadne tazka...
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

spytaj sa ho, ze na co vlastne si chce tu gitaru nahravat, ci len tak, alebo si chce nejak po castiach ponahravat svoju vlastnu pesnicku. ak chce kvalitnejsi zvuk, tak mu treba nie MICrofonny vstup , ale LINE-IN + predzosilovac (nejaky distotrion, kvakadlo....)a ak by mal ten predzosilovac, tak mu uplne staci integrovany LINE-IN vstup-uz len zohnat notebook s takym vstupom. Niektore gitary, hlavne spanielky, mavaju zabudovany predzosilnovac na 9V baterku a urcite nevazi viac ako mobilny telefon.
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

jj suhlasim zo skratom,ten zosik nebude moc vazit...
ja by som tiez odporucil nieco na USB alebo PCMCIA...ta creative by bol dobry napad a keby ma neaky elektronkovy alebo diskretny predzosilovac by mu to uplne stacilo
killswitch
VIP
VIP

no wah-wah efekt ma,ale tu doma na slovensku..tak isto aj kombo.ten efekt by si snad mohol vziat zo sebou(kombo pochybujem).a ako tak o tom hovorite,tak tam tusim ma na tej elektroakustike ten zosik,lebo sa mi mari,ze tam daval 9v baterku...

dik moc za navrhy,dost mi to(jemu) pomohlo...
ide hlavne o to,ze ten notebook chce aj na ine veci(filmy,net).chce NB aby bol mobilny a aj kvoli miestu(byva v 1-izbaku).takze to vyzera na dokupenie nejakej zvukovky...
popytam sa ho teda co presne chce a potom by ste mi pripadne este poradili... :)
killswitch
VIP
VIP

tak notebook je uz kupeny,je to asus tusim A6R...zvukovka sa dokupi,len sa chcem spytat ci je nejaky vyrazny rozdiel v USB a PCMCIA?druha menovana bude mat asi menej konektorov(ak vobec nejake bude mat) a je mensia takze pochybujem,ze sa tam zmesti vsetko to,co na normalnu alebo USB(mozno hej,ale nie v takej kvalite).opravte ma ak sa mylim.co by ste si vybrali vy?

povedzme Audigy2 ZS usb?
Payne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Payne »

kvalita by mala byt priblizne rovnaka, ale samozrejme sa to nevyrovna klas. do PCI...

skorej ide o cenu - ta do PCMCIA bude isto o dost drahsia
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Návrat na "Zvuk a PC"