Ako monetizovať web? (Chcem peniaze!)
Ako monetizovať web? (Chcem peniaze!)
Ahoj,
rád by som nejaký prudký brainstorming o tom, ako dostať peniažky z internetov, ak mám dajme tomu slušne navštevovaný web
náklady mám 100€ mesačne za server, kde síce samozrejme beží plno iných webov, ale budiž, a 200€ mesačne ma stojí originálny content, plus mínus autobus, denne dve hoďky môjho času, cez víkendy pijem, mesačne teda 40hodín, polovicu mesiaca tiež pijem, plus mínus 20hodín mesačne v čistom
web je prudko úzko orientovaný, neni to ale adult, ale obyčajný obor, kde sa točia veľké prachy s mizernou maržou, takže opak adultu, každopádne tým vypadáva akýkoľvek affiliate z oboru
mám návštevnosť v tisíckach UIP, súčasťou sú aj diskusie, takže mám strašne veľa pageviews, čo má za následok mizerné ctr, ktoré v kombe s takmer nulovým cpc posiela ppc systémy preč
mám mega výhodu v seo, ten web je pomerne zabehnutý, google ho miluje, mám bežný pagerank, maxivýhoda je top doména z oboru, ktorú by som mohol predať a solídne sa za tie prachy rok v kuse montovať
potrebujem mesačne 3 bedne šampusu a 20 fliaš rumu, takže by to malo nasypať 700€, aby som bol v pluse 400€, to by som bol strašne šťastný a v kuse opitý
Dá sa to nejak? Nápady?
rád by som nejaký prudký brainstorming o tom, ako dostať peniažky z internetov, ak mám dajme tomu slušne navštevovaný web
náklady mám 100€ mesačne za server, kde síce samozrejme beží plno iných webov, ale budiž, a 200€ mesačne ma stojí originálny content, plus mínus autobus, denne dve hoďky môjho času, cez víkendy pijem, mesačne teda 40hodín, polovicu mesiaca tiež pijem, plus mínus 20hodín mesačne v čistom
web je prudko úzko orientovaný, neni to ale adult, ale obyčajný obor, kde sa točia veľké prachy s mizernou maržou, takže opak adultu, každopádne tým vypadáva akýkoľvek affiliate z oboru
mám návštevnosť v tisíckach UIP, súčasťou sú aj diskusie, takže mám strašne veľa pageviews, čo má za následok mizerné ctr, ktoré v kombe s takmer nulovým cpc posiela ppc systémy preč
mám mega výhodu v seo, ten web je pomerne zabehnutý, google ho miluje, mám bežný pagerank, maxivýhoda je top doména z oboru, ktorú by som mohol predať a solídne sa za tie prachy rok v kuse montovať
potrebujem mesačne 3 bedne šampusu a 20 fliaš rumu, takže by to malo nasypať 700€, aby som bol v pluse 400€, to by som bol strašne šťastný a v kuse opitý
Dá sa to nejak? Nápady?
Me like Pentium
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Ako monetizovať web? (Chcem peniaze!)
IMHO zabudni.
Prečo myslíš?faugusztin napísal:IMHO zabudni.
Me like Pentium
-
- Moderátor
Zisk 700€ mesacne z webu s par tisic navstevnikmi denne ? Z webu ? Ako nic v zlom, ale keby si povedal ze mas 10 tisic navstevnikov denne, a mas tam nejaky eshop, tak mozno. Bez toho, nerealne.
Fajn, ostaňme teda pri monetizácii,nemusí to byť 700€, budem unicef a nech mi to pokryje náklady... 250-300€faugusztin napísal:Zisk 700€ mesacne z webu s par tisic navstevnikmi denne ? Z webu ? Ako nic v zlom, ale keby si povedal ze mas 10 tisic navstevnikov denne, a mas tam nejaky eshop, tak mozno. Bez toho, nerealne.
Me like Pentium
-
- Moderátor
Pozri, jediny realny sposob zarabania je AdWords... Lenze to si priamo vylucil. Potom je tu moznost spoluprace s nejakou firmou v obore, lenze na to si prilis maly.
Jednoducho tebe sa zda tvoj web ako "velky", no realita je ina - pokym nemas desiatky az stovky tisic unikatnych navstevnikov tak je tvoj web pre inzerciu nezaujimavy. A iny sposob "zarabania" ako inzercia na webe neexistuje.
Jednoducho tebe sa zda tvoj web ako "velky", no realita je ina - pokym nemas desiatky az stovky tisic unikatnych navstevnikov tak je tvoj web pre inzerciu nezaujimavy. A iny sposob "zarabania" ako inzercia na webe neexistuje.
A smiem vedieť o akom webe sa bavíme ?
Ide mi síce úplne o niečo iné, ale aby sa tu furt nemlelo o adsense, akože svet sa točí okolo... tak len z ČR trepnem directoglobal.com a placla.cz... okrem toho môžem mať platený content, platené regy... medzi inými... čo ďalej?
bavme sa o webe na štýl pc.sk
Me like Pentium
Este existuju provizne systemy, ale nie je to s nimi ziadna slava.Scorp napísal:Ide mi síce úplne o niečo iné, ale aby sa tu furt nemlelo o adsense, akože svet sa točí okolo... tak len z ČR trepnem directoglobal.com a placla.cz... okrem toho môžem mať platený content, platené regy... medzi inými... čo ďalej?
myslis nieco ala http://www.fler.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ?Este existuju provizne systemy
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
-
- Moderátor
To mozes riesit niekde na urovni desiatok tisic unikatnych navstevnikov denne, pripadne pri velmi uzko specializovanom webe bez vyraznej konkurencie, kde je pre uzivatelov vyhoda mat pristup k danym informaciam... Aj tak ti ale bude platit malokto.Scorp napísal:okrem toho môžem mať platený content, platené regy...
Fler nepoznam. Provizne systemy ako maju pixmania / pelikan / apod. = spolocnosti, ktore cosi na webe predavaju - za prineseneho zakaznika ktory si cosi kupi dostavas proviziu z ceny kupeneho a zaplateneho tovaru.materik napísal:myslis nieco ala http://www.fler.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ?Este existuju provizne systemy