Windows z USB HDD
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Windows z USB HDD
Zdar,
potrebujem poradit s jednym problemom. Znamy chce rozbehat windows z USB disku. Prehladal som mnoho for, ale nic poriadne som nenasiel. Jedine co ako tak fungovalo, bol Win XP s upravami, ale ten sa spustil len 1x a potom uz nic.
Existuje nejaky postup, ako rozbehat Windows (XP, Vista, 7) z USB HDD? Poziadavka je, aby to bolo funkcne - cize instalacia aj dalsich softov a pod. Ziadne Windows PE, kde sa softy musia nahodit pred instalaciou aj to len formou pluginov.
Za kazdu radu dakujem.
potrebujem poradit s jednym problemom. Znamy chce rozbehat windows z USB disku. Prehladal som mnoho for, ale nic poriadne som nenasiel. Jedine co ako tak fungovalo, bol Win XP s upravami, ale ten sa spustil len 1x a potom uz nic.
Existuje nejaky postup, ako rozbehat Windows (XP, Vista, 7) z USB HDD? Poziadavka je, aby to bolo funkcne - cize instalacia aj dalsich softov a pod. Ziadne Windows PE, kde sa softy musia nahodit pred instalaciou aj to len formou pluginov.
Za kazdu radu dakujem.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Re: Windows z USB HDD
http://www.intowindows.com/how-to-insta ... ing-guide/
Ja som raz spravil podla tohto navodu,ale cisto len sedmicku,nepridaval som ziaden software,len Windows,u mna funguje
Nepotrebuejs nahodou "LIVE" Win ?
Ja som raz spravil podla tohto navodu,ale cisto len sedmicku,nepridaval som ziaden software,len Windows,u mna funguje
Nepotrebuejs nahodou "LIVE" Win ?
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
- MaxMan
- Redaktor
Attilka: ja nepotrebujem dostat instalacku windowsu na USB, ale nainstalovat Windows na USB (nie na lokalny disk v PC).
Su nejake mody, co idu aj na USB (zevraj) ale mne to nejak nejde
Su nejake mody, co idu aj na USB (zevraj) ale mne to nejak nejde
No to som nejak nerozumel,nevedel som co presne chces,tak to je ine CAFE,Ty vlastne chces spustat OS bez takpovediac HDD v PC.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- mam dosku Asus P5K Premium a v biose som videl dakde skovanu moznost ze to vie z USB kluca emulovat IDE HDD, ale neskusal som to....
T.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Teraz ma napada,to nepomoze,ak si das s Acronisom zalohu z nainstalovaneho OS,a tu prekopirujes/obnovis zalohu na ext HDD ?
Potom uz len nabootujes ?
Nemam to overene,ale malo by to fungovat
Potom uz len nabootujes ?
Nemam to overene,ale malo by to fungovat
- MaxMan
- Redaktor
To ste ma velmi nepotesili Budem musiet asi dalej hladat, alebo vymysliet nieco ine...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
inac neviem co vsetci ludia chcu akoze s tymito USB diskami riesit? to je nejaka nova moda?
Pretoze USB ako take ma max. rychlost 30MB/s, co je oproti cca 100MB/s u novych klasickych diskov zufalo pomale? Co si od toho uzivatel slubuje, okrem cakania a riesenia zbytocnych problemov? Ak si niekto mysli, ze si len tak pride k nejakemu PC, zapichne tam ten hdd a da z neho bootovat, tak je na omyle, nakolko mu to vobec nepojde.
Takze na co je dobra maxiblbost typu "instalacia windows na usb disk"?
Pretoze USB ako take ma max. rychlost 30MB/s, co je oproti cca 100MB/s u novych klasickych diskov zufalo pomale? Co si od toho uzivatel slubuje, okrem cakania a riesenia zbytocnych problemov? Ak si niekto mysli, ze si len tak pride k nejakemu PC, zapichne tam ten hdd a da z neho bootovat, tak je na omyle, nakolko mu to vobec nepojde.
Takze na co je dobra maxiblbost typu "instalacia windows na usb disk"?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- MaxMan
- Redaktor
"maxiblbost" to nazyvas ty. Ja to nepotrebujem na rozbehanie na xx kusoch PC. Potrebuje to kolega na notas, kde nemoze davat ziadny SW do uz nainstalovaneho systemu na internom HDD. Preto riesenie na USB HDD. Kapis?
Nabuduce prosim zdrzat sa "blbych" poznamok a radsej neprispievat. Ak nemate co povedat k teme, prosim nepisat radsej nic.
Nabuduce prosim zdrzat sa "blbych" poznamok a radsej neprispievat. Ak nemate co povedat k teme, prosim nepisat radsej nic.
- shiro
- Pokročilý používateľ
OT typicka slovenska mentalita...ked mu to zablokovali, tak asi vedia preco. V praci sa ma robit, nie hrajkat. /OT
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- MaxMan
- Redaktor
shiro: nevidis do toho a aj tak davas OT. Vobec tu nejde o to ze sa v praci hrajka. Je to uplne inak. Maju zakaz davat tam aj free softy, ktore by mohol potrebovat k praci. Proste je tam len Office, jeden soft a antivir. Nic viac. Takze asi tak.
Za dalsie k tomu NTB nedali ani recovery DVD, particia na recovery je posahana, takze obnova nehrozi a system je od zaciatku nestabilny. Ziadne reinstalacie nesmie robit a mozu to len servisaci z externej firmy - a oni si za to zapytaju €. Proste svinstvo. Kvoli tomu ten system na USB HDD - ked sa posere, preinstaluje.
Za dalsie k tomu NTB nedali ani recovery DVD, particia na recovery je posahana, takze obnova nehrozi a system je od zaciatku nestabilny. Ziadne reinstalacie nesmie robit a mozu to len servisaci z externej firmy - a oni si za to zapytaju €. Proste svinstvo. Kvoli tomu ten system na USB HDD - ked sa posere, preinstaluje.
- shiro
- Pokročilý používateľ
a kde je problem? servis zaplati ten, kto mu book poskytol - jeho zamestnavatel. A ohladne instalacie programov - je problem pozvat toho servisaka na pivo, nak vyklopi hesla? alebo sa inac dohodnut?
Ale namiesto toho tu riesis nieco, co ma 50% sancu na uspech a vyrobi to minimalne 5 novych problemov, ktore vobec niesu lahko riesitelne. Takze chlap je tam, kde aj bol.
Ale namiesto toho tu riesis nieco, co ma 50% sancu na uspech a vyrobi to minimalne 5 novych problemov, ktore vobec niesu lahko riesitelne. Takze chlap je tam, kde aj bol.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
a neni jednoduchsie si kupit dalsi disk? a vymienat si ich...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent