Zostava:
procesor: P4 3.0 HT LGA775 2MB 800FSB
doska: ASUS P5P800
graf: ASUS N6600 256DDR
ram:Apacer 2x512 400MHz dual channel
chladic:Artic Cooling Freezer 7Pro
zdroj:400W
Problem 1:
takze zacnem tym najdolezitejsim a to je problem pretakvovania, CPU mam momentalne pretaktovane na 3.5Ghz(15 x 233 ),AGP,PCI - je lockunte.Teplota v zatazi je CPU - 44, MB - 37.Vsetko bezi bez problemov.Ked pretaktujem procesor na 3.6Ghz a viac a spustim 3Dmark tak po nejakom tretom teste mi akokeby vyplo graficku kratu...Napise mi taku hlasku ako ked ste dali staremu CRT monitoru ktory zvlada 80Hz napr:120Hz - ze frekvencia je mimo rozsah...potom uz mozem len tvrdo vypnut PC... inak na karte som flashol BIOS core:300@400.(robi to aj ked to "podtaktujem" na povodnych 300MHz,mozno by to chcelo BIOS s povodnymi nastaveniami)Teplota pri 3.7Ghz je 47 stupnov, MB 42...Ked som taktol na 3.8GHz tak prisiel do windowsu a hned sa vypol komp.
Problem 2:
tyka sa rychlosti pameti, mam tam 400MHz pamete, ked pretaktujem masinu na hocikolko tak na zaciatku staru PC mi ukazuje miesto 400MHz ,len 266MHz...Ked som mu nastavil v BIOSE natvrdo 400MHz tak som musel resetovat bios

Problem 3:
tento problem spociva v tom, ze ked mam taktnutu masinu (mozno by sa to stavalo aj pri nepretaktovanej masine,to nemam odskusane)na hocikolko napr:3.3 ,3.5GHz atd...tak ponejakom case(1,2 dni, niekedy aj po niekolkych hodinach) sa pri dalsom spusteni pocitaca akoby vratil bios do defaultnych nastaveni.tzn:procesor je na default 3.0Ghz,zobrazuje sa logo ASUS(co som vypol),FDD je enabled(mavam disabled) atd...Rozmyslal som ,ze by to mohla byt bateria na MB ale doska je cisto nova....
za akekolvek rady vopred dakujem...