java projekt - applet vs. aplikácia
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jún, 2008, 10:49
java projekt - applet vs. aplikácia
Robím projekt z javy, v ktorom treba pracovať s textovými súbormi (čítanie, zápis a vytváranie nových). Keďže applety nemajú povolenú prácu so súbormi na disku, tak sa pýtam : dá sa to nejak rozumne poriešiť v rámci appletu bez toho, aby som užívateľa otravoval s povoleniami, alebo mám spraviť GUI nejakým iným spôsobom ?
Aby ste boli v obraze, jedná sa o niečo ako kniha receptov, čítanie, vytváranie vlastných kníh, receptov, atď.
Vlastne ak chcem, aby každý užívateľ mal vždy u seba vlastnú knihu, tak mi pripadá rozumnejšia desktopová aplikácia.
Má niekto iný názor, alebo radu pre mňa ?
Aby ste boli v obraze, jedná sa o niečo ako kniha receptov, čítanie, vytváranie vlastných kníh, receptov, atď.
Vlastne ak chcem, aby každý užívateľ mal vždy u seba vlastnú knihu, tak mi pripadá rozumnejšia desktopová aplikácia.
Má niekto iný názor, alebo radu pre mňa ?
Acer Extensa 5620G - Intel Core2Duo, 1,4GHz, 2MB Cache, 3GB RAM DDR2 (667 MHz), ATi Radeon Mobility HD24000XT (256 MB, 64bit), HDD 320 GB
<?php $_GET['rich'] or die('trying'); ?>
Re: java projekt - applet vs. aplikácia
ak to ma byt pre jedneho uzivatela, je jedina otazka:
preco by to malo bezat v browseri, a teda mat limity sandboxu?
java ti zarucuje aku-taku multiplatformovost, takze sa nemusis limitovat na browser.
takze sprav normalnu standalone aplikaciu, s nejakym tym gui, uklikaj ho v netbeansoch, nabinduj na to funkcionalitu a hotovo.
preco by to malo bezat v browseri, a teda mat limity sandboxu?
java ti zarucuje aku-taku multiplatformovost, takze sa nemusis limitovat na browser.
takze sprav normalnu standalone aplikaciu, s nejakym tym gui, uklikaj ho v netbeansoch, nabinduj na to funkcionalitu a hotovo.
lava, prava, lava, prava ...
-
- Používateľ
OK, díky za radu. Touto cestou som sa chcel vydať aj ja, ale potreboval som to od niekoho počuť
Doteraz som robil v eclipse. Netbeans má wisiwig gui editor ako delphi ?
Má niekto skúsenosť s takým pluginom do eclipsu ?
Acer Extensa 5620G - Intel Core2Duo, 1,4GHz, 2MB Cache, 3GB RAM DDR2 (667 MHz), ATi Radeon Mobility HD24000XT (256 MB, 64bit), HDD 320 GB
eclipse a gui je asi ako windows 95 a bezpecnost ..Don Ferignon napísal:OK, díky za radu. Touto cestou som sa chcel vydať aj ja, ale potreboval som to od niekoho počuť
hovori sa ze to treba zlepsit, ale niet toho, kto by to spravil
kludne urob GUI v netbeansoch, a doimplementuj jadro v eclipse
-
- Používateľ
Už sťahujem netbeans. Keď si nebudem vedieť poradiť, tak ťa ešte budem otravovať
kludne, mam nainstalovane jedno i druhe ...Don Ferignon napísal:Už sťahujem netbeans. Keď si nebudem vedieť poradiť, tak ťa ešte budem otravovať
netbeans pouzivam hlavne na diagramy
-
- Používateľ
Mám pár začiatočníckych otázok :
Ak má mať moja aplikácia viacero layoutov, napr pre zobrazenie zoznamu kníh, detailov jednej konkr. knihy, atď, ako zariadim, ktorý sa kedy má zobraziť (v rámci jedného formulára) ?
Ak chcem generovať komponenty v závislosti od kódu (napr pre každý prvok poľa jeden label), ako na to ?
btw Je niečo čo je lepšie na eclipse ako na netbeans ? Máš nejaký dôvod prečo používaš obe ?
Ak má mať moja aplikácia viacero layoutov, napr pre zobrazenie zoznamu kníh, detailov jednej konkr. knihy, atď, ako zariadim, ktorý sa kedy má zobraziť (v rámci jedného formulára) ?
Ak chcem generovať komponenty v závislosti od kódu (napr pre každý prvok poľa jeden label), ako na to ?
btw Je niečo čo je lepšie na eclipse ako na netbeans ? Máš nejaký dôvod prečo používaš obe ?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tvoje otazky sa tykaju Swingu, asi by bolo teda vhodne okrem naklikania si GUI aj nieco o danej teme precitat.
eclipse pouzivam od doby, kedy sa v netbeansoch nedalo robit nic ine ako layout
nakolko vsak netbeans pokrocil s beznou funkcionalitou, ako je doplnanie kodu (uz je pouzitelne), nahradzovanie/premenovanie funkcii ... tak uz moc nemam dovod odporucat rydzo eclipse. je to vecou zvyku, kazdy ma nejaku drobnost, ktora ta zaujme a povies si tak toto ... to je pecka, to to druhe nevie
napriklad do eclipse som nenasiel rozumny plugin/addon na spravu XML dokumentov v CVS...
eclipse nema rozumny wysiwyg editor na gui...
ale netbeansy nevedia odhadovat, aky class by to automaticky malo doplnit do includu, pokial to je akotak intuitivne/logicke
vsetko je otazkou zvyku, ze su funkcie na ktore si zvyknes a potrebujes, naucis sa s nimi robit, a neocakavas nieco nove, tak nehladas alternativu. raz za cas musis premigrovat/odskolit kohosi na alternativnom editore, tak si prekvapeny, jake sra@ky pouzivas, a az ked na to kopnes normalny projekt, a si nauceny skratky/funkcionalitu, tak sa vratis k svojim sra@kam, lebo ta neprekvapia s tym, ze veci ktore si predtym robil ctrl-alt-h, teraz musis hladat v menu, a prides na to, ze to pomali ani nevie
<=- tolko blaboty o eclipse vs netbeans -=>
GUI:
bud si to spravis ako viacero forms, a tie pripadne nastavujes na visible/hidden, alebo si rovno predefinujes tlacitka/premenujes na to co potrebujes, a na zaklade aktualneho stavu app odhadujes co to ma robit (neodporucam, je to uchylne a lahko sa na nieco zabudne)
co sa tyka generovania viacerych tlacitok:
da sa v kode urobit zoznam tlacitok, nadefinovat im funkcionalitu a vsetko ... takze tak ako si vyklikavas buttony v GUI, a vygeneruje ti to "zdrojaky" tak si ich prekopiruj a sprav do FORu/WHILEu... a uzivaj zabavy
nakolko vsak netbeans pokrocil s beznou funkcionalitou, ako je doplnanie kodu (uz je pouzitelne), nahradzovanie/premenovanie funkcii ... tak uz moc nemam dovod odporucat rydzo eclipse. je to vecou zvyku, kazdy ma nejaku drobnost, ktora ta zaujme a povies si tak toto ... to je pecka, to to druhe nevie
napriklad do eclipse som nenasiel rozumny plugin/addon na spravu XML dokumentov v CVS...
eclipse nema rozumny wysiwyg editor na gui...
ale netbeansy nevedia odhadovat, aky class by to automaticky malo doplnit do includu, pokial to je akotak intuitivne/logicke
vsetko je otazkou zvyku, ze su funkcie na ktore si zvyknes a potrebujes, naucis sa s nimi robit, a neocakavas nieco nove, tak nehladas alternativu. raz za cas musis premigrovat/odskolit kohosi na alternativnom editore, tak si prekvapeny, jake sra@ky pouzivas, a az ked na to kopnes normalny projekt, a si nauceny skratky/funkcionalitu, tak sa vratis k svojim sra@kam, lebo ta neprekvapia s tym, ze veci ktore si predtym robil ctrl-alt-h, teraz musis hladat v menu, a prides na to, ze to pomali ani nevie
<=- tolko blaboty o eclipse vs netbeans -=>
GUI:
bud si to spravis ako viacero forms, a tie pripadne nastavujes na visible/hidden, alebo si rovno predefinujes tlacitka/premenujes na to co potrebujes, a na zaklade aktualneho stavu app odhadujes co to ma robit (neodporucam, je to uchylne a lahko sa na nieco zabudne)
co sa tyka generovania viacerych tlacitok:
da sa v kode urobit zoznam tlacitok, nadefinovat im funkcionalitu a vsetko ... takze tak ako si vyklikavas buttony v GUI, a vygeneruje ti to "zdrojaky" tak si ich prekopiruj a sprav do FORu/WHILEu... a uzivaj zabavy
-
- Používateľ
A tie formuláre všetky do 1 triedy, alebo zvlášť ?
Inak videl som vo swingu niečo ako vrstvy. S tým by sa to nedalo ?
faugusztin : Keby si mal link na nejaký fakt dobrý tutorial, tak by si mohol dať link. Keby som mal čítať všetko čo mi gúgl vypľuje, tak by som sa nedočítal.
faugusztin : Keby si mal link na nejaký fakt dobrý tutorial, tak by si mohol dať link. Keby som mal čítať všetko čo mi gúgl vypľuje, tak by som sa nedočítal.
ehm ehm,
gui som uz hodne dlho nerobil
takze si uz moc nepospominam, ale tusim ze tie vrstvy boli na nieco takeho s viditelnostou, ze si to prepinal globalne, nejak viditelnost od-do, ale niesom si uz moc isty
noo ... aa ... pripadne si urob kazdy form ako osobitny class ...
gui som uz hodne dlho nerobil
takze si uz moc nepospominam, ale tusim ze tie vrstvy boli na nieco takeho s viditelnostou, ze si to prepinal globalne, nejak viditelnost od-do, ale niesom si uz moc isty
noo ... aa ... pripadne si urob kazdy form ako osobitny class ...
-
- Moderátor
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/" onclick="window.open(this.href);return false;Don Ferignon napísal:A tie formuláre všetky do 1 triedy, alebo zvlášť ?
Knizky ?
-
- Používateľ
Nevieš náhodou ako dostanem z toho trápneho AbstractListModelu DefaultListModel ?
Chcem spraviť to, že stlačením jedného buttonu sa prehodí item z jednéhlo listu do druhého.
ALM nepozná add, remove, proste nič
Obyčajný cast nefunguje
// btw urobil som si viacero panelov, ktorým môžem meniť viditeľnosť (na nich sú všetky komponenty)
// btw2 fajnový swing tutorial
// ja aby som to nevyriešil ? Už to mám
Chcem spraviť to, že stlačením jedného buttonu sa prehodí item z jednéhlo listu do druhého.
ALM nepozná add, remove, proste nič
Obyčajný cast nefunguje
// btw urobil som si viacero panelov, ktorým môžem meniť viditeľnosť (na nich sú všetky komponenty)
// btw2 fajnový swing tutorial
// ja aby som to nevyriešil ? Už to mám
-
- Moderátor
Tak je to spravne, toto ta nauci spravne hladat na Google, v dokumentacii atd - a to sa ti neskor v praxi zide.
-
- Používateľ
Aký layout mám použiť, ak chcem pridávať obrázky do nízkeho, širokého panela, ktorý by sa mal scrollovať horizontálne ?
Chcel by som, aby sa menila šírka panela, ale aby ostal v okne a dal sa scrollovať.
Chcel by som, aby sa menila šírka panela, ale aby ostal v okne a dal sa scrollovať.